ΠΑΟΚ, Τούμπα, όλη την Ευρώπη!

ΠΑΟΚ, Τούμπα, όλη την Ευρώπη!

Gazzetta team
ΠΑΟΚ, Τούμπα, όλη την Ευρώπη!

bet365

Μόλις μία ήττα στα δώδεκα τελευταία εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια μετρά ο ΠΑΟΚ, γεγονός που τον καθιστά την πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα τα τελευταία χρόνια. Το gazzetta.gr αναλύει.

Σε... Τούμπα έχει μετατρέψει όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ, καθώς σε στους δώδεκα τελευταίους εκτός έδρας αγώνες στα ευρωπαϊκά κύπελλα, μετρά μόλις μία ήττα! Μάλιστα, η νίκη επί της Σάμροκ Ρόβερς στην Ιρλανδία, ήταν το τέταρτο ευρωπαϊκό «διπλό» για τον «Δικέφαλο» σε διάστημα τριών χρόνων.

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πρώτο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ από τον ΠΑΟΚ πληρώνει 10.00 στην bwin.com

Ήττα από το 2005

Tο ποσοστό που έχει χτίσει ο ΠΑΟΚ, τον καθιστά μάλιστα, την πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα των τελευταίων ετών στην Ευρώπη, σχετικά με τις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς, έχουν 4 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, μετά το 2005, όπου και ηττήθηκαν από την Ραπίντ.

Εξάλλου, η μία αυτή ήττα στο διάστημα των δώδεκα αγώνων ήρθε από την Βιγιαρεάλ με 1-0, σε ένα παιχνίδι όπου ο ΠΑΟΚ είχε αποδείξει ότι μπορούσε να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από την Ισπανία.

Με δυνατές ομάδες

Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν έχει αντιμετωπίσει αμελητέες ομάδες, καθώς στο δρόμο του έχει βρει συλλόγους από την Ολλανδία, τη Ρωσία, την Κροατία, την Ουκρανία κλπ, και παρόλα αυτά καταφέρνει πάντα να φύγει με βαθμό ή βαθμούς.

Δέχεται γκολ, αλλά τα... ισοφαρίζει!

Επιπλέον, ο «Δικέφαλος του Βορρά» καταφέρνει να παίρνει αυτά τα μεγάλα αποτελέσματα κυρίως επειδή βρίσκει το δρόμο προς το αντίπαλα δίχτυα. Κι αυτό διότι, συνήθως γκολ δέχεται, αλλά είτε βάζει όσα έχει δεχτεί, είτε και περισσότερα!

Αναλυτικά το σερί του ΠΑΟΚ:

2009-2010

Βαλερένγκα (Νορβηγία) 2-1
Χέρενφεϊν (Ολλανδία) 0-0

2010-2011

Άγιαξ (Ολλανδία) 1-1
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 1-1
Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) 1-1
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 1-0
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 0-1
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 1-1

2011-2012

Βαλερένγκα (Νορβηγία) 2-0
Καρπάτι Λβιβ (Ουκρανία) 1-1
Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία) 2-2
Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) 3-1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα