Έφεση για Ρούνεϊ!

Αρχικά, η UEFA είχε ανεβάσει την ποινή από μία αγωνιστική, που είναι η κλασσική ποινή κόκκινης κάρτας, σε τρεις.
Η FA πιστεύει πως η ποινή του Άγγλου διεθνή είναι υπερβολική και γι' αυτό άσκησε έφεση στην UEFA, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή στην επίσημη ιστοσελίδα της.
«Η FA επιβεβαιώνει ότι θα κάνει έφεση στην UEFA κατά της ποινής του Γουέιν Ρούνεϊ, που του επιβλήθηκε, ύστερα από την κόκκινη κάρτα απέναντι στο Μαυροβούνιο. Οι λόγοι ελήφθησαν σε γραπτή μορφή την Τρίτη, με περιθώριο απάντησης μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα, πράγμα που κάναμε με απόλυτη τυπικότητα». Η FA έχει μία εβδομάδα για να θέσει τα κριτήρια της έφεσης.
Ο Μαυροβούνιος αμυντικός που δέχτηκε το χτύπημα από τον Ρούνεϊ, έστειλε γραπτή επιστολή στην UEFA, με σκοπό να υποστηρίξει τον Άγγλο επιθετικό. Ο 26χρονος επιθετικός ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για το χτύπημα, που έκανε όταν έχασε την κατοχή της μπάλας.
«Προφανώς, είναι καταστροφικό για μένα, αλλά είναι δικό μου λάθος, οπότε δεν μπορώ να παραπονεθώ. Ήταν χαζό εκ μέρους μου. Το μετάνιωσα με το που έγινε. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά ακόμα πιστεύω ότι η τιμωρία είναι πολύ σκληρή. Είμαι απογοητευμένος με αυτό», ενώ για την περίπτωση μείωσης είπε:«Ακόμα και αν μειωθεί για μία αγωνιστική, θα είναι καλό για μένα».
Ο προπονητής της Αγγλίας, Φάμπιο Καπέλο, δήλωσε ότι ο Ρούνεϊ δύσκολα θα βρίσκεται στην αποστολή για τους φιλικούς αγώνες με Ισπανία και Σουηδία , που θα ανακοινωθεί την Κυριακή. Ο Καπέλο θέλει να δοκιμάσει σε αυτά τα φιλικά, αλλά και στο φιλικό του Φλεβάρη με την Ολλανδία, εναλλακτικές λύσεις για την ομάδα που θα αγωνιστεί στο Euro 2012.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.