Η σειρά του Νόιερ!

Τα... χρειάστηκε στο τέλος
Πριν από λίγες ημέρες έγραφε στο facebook ότι στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Νάπολι για το Champions League ήταν... θεατής. Στο τέλος της βραδιάς είχε δεχθεί δύο γκολ και ο γερμανικός Τύπος έκανε αναφορές σε αυτόν όπως «ο πιο καλοπληρωμένος θεατής στον κόσμο». Ο λόγος για τον Μανουέλ Νόιερ, ο οποίος αυτή τη φορά πήρε το αίμα του πίσω, κρατώντας τη νίκη για την Μπάγερν στο τέλος. Το πρώτο βαυαρικό ντέρμπι στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε νικητή (όπως αναμενόταν) την Μπάγερν.
Η νίκη της ομάδας του Μονάχου, όμως, μόνο εύκολη δεν αποδείχθηκε, καθώς δεν γίνεται να καθαρίζουν πάντα οι επιθετικοί, με τον Νόιερ να παίρνει σειρά και να κρατά τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο. Το παιχνίδι φαινόταν ιδανικό για την Μπάγερν, η οποία πήρε κεφάλι στο σκορ στο 16' με κοντινή κεφαλιά του Γκόμεζ, ενώ ο Ριμπερί με ωραία προσπάθεια έκανε το 2-0 στο 28'. Όλα έμοιαζαν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έπαιξαν σε χαμηλό τέμπο. Ο Αλάμπα ήταν ο αντι-Σβαϊνστάιγκερ με τους γηπεδούχους να δείχνουν εντελώς διαφορετική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Χοσογκάι με το 4ο φετινό του γκολ μείωσε σε 2-1 στο 59', ενώ στο 62' το σουτ του Ράινχαρντ πέρασε μόλις άουτ. Στο τέλος ο Νόιερ έκανε την απόκρουση του αγώνα, σε τετ α τετ με τον Καπλάνι και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.
Ένας... Πούκι δεν φέρνει την άνοιξη
Ο Πούκι έκανε ιδανικό ντεμπούτο στην αρχική ενδεκάδα της Σάλκε, σκόραρε δύο φορές, όμως αυτό δεν στάθηκε ικανό να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, καθώς το παιχνίδι στο Ανόβερο με την τοπική ομάδα έληξε 2-2. Ο Φινλανδός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 26', όμως οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με αυτογκόλ του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Ο Έλληνας αμυντικός στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα με το κεφάλι, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Το Ανόβερο πήρε το προβάδισμα με τον Αμπντελαουέ στο 59', όμως και πάλι ο Πούκι έφερε το παιχνίδι στα ίσα κάνοντας το τελικό 2-2 στο 73', αποτέλεσμα που άφησε τη Σάλκε στην 5η θέση της βαθμολογίας.
To πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής
Παρασκευή (04/11)
Μάιντζ-Στουτγκάρδη 3-1
(3΄,64΄ Ουτζά, 60΄ Ίβανσιτς- 50΄ Κακάου)
Σάββατο (05/11)
Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ 5-1
(12', 78' Γκέτσε, 45' Καγκάβα, 61' Μπέντερ, 66' Λεβαντόφσκι - 60' Χλεμπ)
Βέρντερ-Κολωνία 3-2
(49', 54' πέν., 86' Πισάρο - 3' Κλέμενς, 45' Ποντόλσκι)
Νυρεμβέργη-Φράιμπουργκ 1-2
(32' Φραντζ - 34' Ρόζενταλ, 90+2' πέν. Σισέ)
Χοφενχάιμ-Καϊζερσλάουτερν 1-1
(33' Ιμπίσεβιτς - 73' Κουεμάχα)
Χέρτα-Γκλάντμπαχ 1-2
(18' Ράμος - 33', 55' Ρόις)
Λεβερκούζεν - Αμβούργο 2-2
(6' Σίρλε, 20' Μπέντερ - 34' Βέστερμαν, 58' Γιάνσεν)
Κυριακή (06/11)
Ανόβερο - Σάλκε 2-2
(29' Παπαδόπουλος αυτ., 59' Αμπντελαουέ - 26', 73' Πούκι
Άουγκσμπουργκ - Μπάγερν 1-2
(59' Χοσογκάι - 16' Γκόμεζ, 28' Ριμπερί)
Η βαθμολογία
1. Μπάγερν 28
2. Ντόρτμουντ 23
3. Βέρντερ 23
4. Γκλάντμπαχ 23
5. Σάλκε 22
6. Ανόβερο 19
7. Στουτγκάρδη 18
8. Λεβερκούζεν 18
9. Χοφενχάιμ 17
10. Χέρτα 16
11. Κολωνία 16
12. Καϊζερσλάουτερν 13
13. Βόλφσμπουργκ 13
14. Μάιντζ 12
15. Νυρεμβέργη 12
16. Αμβούργο 10
17. Φράιμπουργκ 10
18. Άουγκσμπουργκ 8
Επόμενη αγωνιστική
Καϊζερσλάουτερν-Λεβερκούζεν
Σάλκε-Νυρεμβέργη
Φράιμπουργκ-Χέρτα
Κολωνία-Μάιντζ
Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο
Γκλάντμπαχ-Βέρντερ
Μπάγερν-Ντόρτμουντ
Στουτγκάρδη-Άουγκσμπουργκ
Αμβούργο-Χοφενχάιμ
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.