Λες και είναι καταραμένη

Λες και είναι καταραμένη

bet365

Τελικά αυτή η Εθνική ομάδα του βόλεϊ δεν λέει να ηρεμήσει. Λες και είναι καταραμένη. Πάνω που έπεσαν οι τόνοι με τους διεθνείς και την ΕΟΠΕ, πάνω που στήνεται γέφυρα...

...με τον Νίκο Ρουμελιώτη μεγαλύτερη και από αυτή του Ρίο, πάνω που άρχισε η προετοιμασία για το προ-προολυμπιακό τουρνουά της Γαλλίας, τσουπ κι έρχεται ο τραυματισμός του Κώστα Προύσαλη. Στο γόνατο χτύπησε απόψε ο διεθνής πασαδόρος του Ηρακλή και πραγματικά είναι μεγάλη ατυχία για την ελληνική ομάδα ενόψει του προ-προολυμπιακού. Αφενός διότι ο Προύσαλης ήταν φορμαρισμένος αυτή την περίοδο, αφετέρου διότι είχε βρει καλό και γρήγορο ρυθμό με την άριστη υποδοχή του Χριστοφιδέλη.

Και δεν είναι πως δεν υπάρχει άλλος πασαδόρος. Είναι το «γαμώτο» για μια ομάδα που εδώ και χρόνια προσπαθεί να μπει σε μια διοργάνωση με τους φορμαρισμένους παίκτες της και δεν τα καταφέρνει. Από το 2004 και δώθε ποτέ η Εθνική Ανδρών δεν παρουσιάστηκε πλήρης σε διεθνή διοργάνωση. Πάντα κάποιος έλειπε. Μα ο Χριστοφιδέλης, μα ο Τζούριτς, μα ο Μπάεφ, πάντα κάποιος ήταν απών. Η μοναδική φορά που το εθνικό συγκρότημα πήγε με τους πλέον φορμαρισμένους αθλητές σε μια διοργάνωση, ήταν το 2009 στη Σμύρνη όπου πήρε την 7η θέση κι αν υπήρχε καλύτερη οργάνωση εντός κι εκτός ομάδας θα μπορούσε να μπει και εξάδα.

Ο Προύσαλης θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις το πρωί της Τρίτης, αλλά η πρώτη εκτίμηση είναι πως έχει πειραχθεί ο μηνίσκος. Μακάρι να διαψευστούν οι πληροφορίες μας και ο Προύσαλης να είναι περδίκι. Στην περίπτωση που δεν μπορέσει να αγωνιστεί στο προ-προολυμπιακό θα πρέπει να ετοιμάζεται ο Βασίλης Κουρνέτας, ο οποίος μετά τον Προύσαλη και τον Φιλίποφ είναι ο τρίτος πασαδόρος που έχει δηλωθεί στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Διπλά στεναχωρημένος είναι ο Σωτήρης Δρίκος. Ο β' προπονητής του εθνικού συγκροτήματος και τεχνικός του Ηρακλή βλέπει να χάνει έναν φορμαρισμένο παίκτη στην Εθνική Ανδρών αλλά και τον μαέστρο του «γηραιού» ενόψει του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσο για τις τιμωρίες των αθλητών η ΕΟΠΕ έκανε πίσω. Αυτό είναι το θετικό. Κατάλαβε το λάθος της και επανεξέτασε το θέμα της τιμωρίας των αθλητών σε μια περίοδο όπου όπως είπε και ο Λεώνης θα πρέπει «να μάθουμε να συζητάμε». Το πιο απλό πράγμα είπε ο Λεώνης και συνάμα το πιο ουσιαστικό. Αυτό που όλοι νομίζουμε πως κάνουμε, αυτό που πρέπει να κάνουμε και αυτό που θέλουμε να κάνουμε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε. Δηλαδή, να σκεφτόμαστε και να συζητάμε, να ορθώνουμε συγκροτημένο λόγο με επιχειρήματα και να επικοινωνούμε. Τόσο απλές έννοιες και τόσο χαμένες στην πίεση και στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Στα όρια της κατάθλιψης είναι οι περισσότεροι, χωρίς ελπίδα, χωρίς διάθεση για πολλές κουβέντες. Στην πραγματικότητα όλοι νομίζουν πως κάνουν οικονομία... δυνάμεων και χρήματος, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να απομονώνονται στον εαυτό τους και να διογκώνουν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Το μόνο που απομένει είναι να λήξει και η ιστορία με τον Νίκο Ρουμελιώτη, αφού όπως είπε εύστοχα και ο Νίκος Νεόφυτος «οι διεθνείς αθλητές δεν τιμωρούνται, απλά δεν καλούνται στην Εθνική».

Στον Παναθηναϊκό τα ψέματα τελείωσαν. Μετά τις πέντε ήττες και τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω προ-Προολυμπιακού πρέπει να γίνει επανεκκίνηση όλης της μηχανής, αλλιώς το αεροπλάνο θα συντριβεί.

Ήδη ετοιμάζονται οι ενισχύσεις με τον Μιχάλη Χριστοφορίδη στο μπλοκ, αλλά και ίσως κάποια αλλαγή ξένου τον Δεκέμβριο. Το δεύτερο είναι ακόμα νωρίς να το συζητάμε. Οι αγώνες που θα ακολουθήσουν με ΕΑ Πατρών και Κηφισιά θα είναι σαν τελικοί για τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Νίκο Μπουτσουρή. Αν και ανοικτά κανείς δεν αμφισβητεί τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, είναι σχεδόν βέβαιο πως ορισμένοι εντός της διοίκησης του Ερασιτέχνη θα επιχειρήσουν να του επιρρίψουν ευθύνες για την πορεία της ομάδας.

Εδώ είμαι και εδώ είστε. Κανείς παράγοντας δεν θα αντιμετωπίσει την κατάσταση βολεϊκά και δεν θα παραδεχτεί τα λάθη του. Θα θελήσει να πάρει πάνω του την ευθύνη ενός πιθανού υποβιβασμού και θα «δοκιμάσει» όλες τις εναλλακτικές λύσεις για να υπάρχει άλλοθι.

Για αυτό οι αγώνες με την ΕΑΠ και την Κηφισιά μπορεί να είναι και οι πλέον κρίσιμοι στην ιστορία του τμήματος.

Η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός για τα δεδομένα του έχει βελτιωθεί, δείχνει αγωνιστικότητα, αλλά ορισμένοι τομείς όπως το μπλοκ και το σερβίς παραμένουν ανοικτές πληγές. Δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός εάν δεν βελτιώσει αυτούς τους δύο τομείς και κυρίως εάν δεν αποκτήσει πλουραλισμό στην επίθεση. Άσφαιρος και άοσμος είναι ο Παναθηναϊκός και καμία ομάδα δεν απειλείται παίζοντας αντίπαλός του. Μόνο αν γύριζε ο... Αγκάμεζ θα είχε τύχη ο Παναθηναϊκός. Δεν το λέμε εμείς, ο Σάκης Ψάρρας το είπε του Αγκάμεζ, που πήγε το Σάββατο στο Μετς. Ο Κολομβιανός στεναχωρήθηκε που είδε αυτή την κατάσταση και προσπάθησε να δώσει κουράγιο στους παλιούς του συμπαίκτες αλλά και στον παλιό του προπονητή Νίκο Μπουτσουρή.

Ο Άρης γράφει την δική του ιστορία με τέσσερα χαμένα τάι μπρέικ σε πέντε αγώνες, αλλά όπως είπε και ένας παλιός του παίκτης καλύτερα να χάνεις και να μαζεύεις πόντους από το να χάνεις και και να μένεις χωρίς βαθμούς. Όσο για την ιστορία με τον Βούλγαρο Μπαρούροφ μυρίζει... μπαρούτι. Μόνο στην πρεμιέρα με τον Ηρακλή αγωνίστηκε και μετά τέλος. Όπως πάει το πράγμα μάλλον θα αντικατασταθεί τον Δεκέμβριο.

Στην Εθνική γυναικών απλά έγινε το μοιραίο. Αυτό που όλοι σκέφτονταν. Πλήρης διασυρμός στο προολυμπιακό της Κροατίας και επιστροφή με την ουρά κάτω από τα σκέλια. Ο Τάκης Φλώρος έχει τα δίκια του για το επίπεδο των αθλητριών, το οποίο είναι μέτριο μέσα από ένα αδύναμο πρωτάθλημα, αλλά δεν καταλάβαμε καλά τι εννοούσε με την περίπτωση της Νομικού πως «δεν είναι όπως περίμενε».

Αν και η Νομικού που είναι στη Νοβάρα (έστω κι αν ακόμα δεν έχει αγωνιστεί) είναι σε κακά χάλια τότε τι να πούμε για τις υπόλοιπες. Απ' ό,τι μάθαμε, πάντως, η Νομικού ήταν έτοιμη να σκάσει από τη στεναχώρια της για τις δηλώσεις του Φλώρου. Όπως φάνηκε στον αγώνα με τον Ισραήλ η ελληνική ομάδα μετά το 1-0 σετ άρχισε την υποχώρηση και φάνηκαν κενά από έλλειψη αγώνων τόσο στην έμπειρη κατά τα λοιπά Κουτουξίδου, όσο και στην Παπαγεωργίου που στην ΑΕΚ έχει πάρει ελάχιστο χρόνο.

Όσο για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών; Μετά την κρίση που βιώνουν το Μαρκόπουλο και ο Παναθηναϊκός, την πτώση του Ηρακλή Κηφισιάς λόγω της τιμωρίας των τεσσάρων αθλητριών του, είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα. Η ΑΕΚ ξεχωρίζει και μετά όλοι οι υπόλοιποι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Ασημακόπουλος
Κώστας Ασημακόπουλος

Τον Νοέμβριο του 1989 και σε ηλικία 22 ετών πέρασα το κατώφλι της εφημερίδας «Φίλαθλος» με ρεπορτάζ ποδοσφαίρου και από το τέλος της χρονιάς ανέλαβα… τυχαία και το βόλεϊ. Από τότε «μπλέχτηκα» στο φιλέ με ένα ατελείωτο ρεπορτάζ που αισίως έκλεισε 20ετία. Δέκα χρόνια στον «Φίλαθλο», τρία στο «Βήμα» και από το 2002 στο «Goal News». Οι τηλεοπτικοί σταθμοί SΤΑR, ΑΝΤ1, Μακεδονία, Alpha Digital και Channel 9 ήταν πάντα το… χόμπι, αλλά η αμεσότητα των ραδιοφωνικών εμπειριών σε Sprint Fm, Alpha Σπορ, Champions 89.2, Σούπερσπορ FM και τώρα στον Σέντρα FM 103,3 δεν συγκρίνονται με τίποτα.

Καλό σερβίς, λοιπόν για να πάει καλά η μέρα…