Πρόκριση στο... χρυσάφι!

Πρόκριση στο... χρυσάφι!

Gazzetta team
Πρόκριση στο... χρυσάφι!

bet365

Στα ταμεία του θα βάλει ο Ολυμπιακός 800.000 ευρώ για τη νίκη στη Γαλλία. Το gazzetta.gr αναλύει πως με την ενδεχόμενη πρόκριση στους «16» το ποσό θα φτάσει συνολικά τα 25 εκατομμύρια!

Το μπόνους των 3 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβει με την πρόκρισή του στους «16» του Champions League από την UEFA o Ολυμπιακός ενώ αν υπολογίσουμε το πριμ της νίκης που απαιτείται για την πρόκριση με Άρσεναλ αλλά και τα κέρδη από τη φάση των νοκ-άουτ το ποσό... εκτοξεύεται!

Ήδη η πειραϊκή ΠΑΕ έχει εξασφαλισμένα έσοδα που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ από τη συμμετοχή αλλά και την παρουσία της στη διοργάνωση των αστέρων, και σε περίπτωση που η ομάδα του Βαλβέρδε ολοκληρώσει το σπουδαίο come-back με την πρόκρισή της στους «16» τότε η οικονομική ανάσα θα είναι τεράστια.

Πιο συγκεκριμένα, θυμίζουμε ότι η UEFA δίνει στις ομάδες 800.000 ευρώ για κάθε νίκη και τα μισά για ισοπαλία, ενώ είναι 3,9 εκατ. ευρώ το πριμ της συμμετοχής και 3,3 της παρουσίας στους έξι αγώνες των ομίλων. Φυσικά το μεγάλο κέρδος έρχεται από τα market pool που αφορούν τα εμπορικά και τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων και από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν είχε άλλη ομάδα από το εγχώριο πρωτάθλημα πλάι του στους ομίλους παίρνει όλο το πακέτο (κοντά στα 15 εκατ. ευρώ).

Από εκεί και έπειτα η πρόκριση στους «16» δίνει άλλα 3 εκατ. ευρώ, και αν γίνει το... θαύμα για τα προημιτελικά ο λογαριασμός «γράφει» άλλα 3,3 εκατ. ευρώ! Είναι λοιπόν ξεκάθαρο, ότι πρόκειται για μία εξαιρετική οικονομική βοήθεια σε δύσκολες ώρες για τον Ολυμπιακό που αν τελικά καταφέρει να συνεχίσει στους «16» τότε θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει και σε μία σημαντική μεταγραφική προσθήκη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα