«Μεγάλος άθλος για την Κύπρο»

Γιώργος Βροντάκης
«Μεγάλος άθλος για την Κύπρο»

bet365

Ο Κύπριος μέσος Αθως Σολωμού μίλησε στο gazzetta.gr για την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους «16», ενώ τόνισε πως θα μπορούσε η κυπριακή ομάδα να κατακτήσει τη Super League!

Ο 26χρονος μέσος του ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε σε όλο το ενενηντάλεπτο κόντρα στη Ζενίτ και πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση του κυπριακού συλλόγου στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αθως Σολωμού βρίσκεται στους «πορτοκαλί» από τις 10 Σεπτεμβρίου 2009 και έχει καταφέρει μέσα σε δύο χρόνια να ζήσει όλα όσα ονειρευόταν.

Ο Σολωμού μίλησε στο gazzetta.gr και για το ελληνικό πρωτάθλημα τονίζοντας πως θα μπορούσε ο ΑΠΟΕΛ να είναι ο πρωταθλητής ξεπερνώντας στο νήμα Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την πρόκριση. Κρατήσατε το αήττητο και στην Αγία Πετρούπολη...

Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ζενίτ πιστεύω πως είναι από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου και είχαμε να την αντιμετωπίσουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως ήταν το κρύο και αυτό φυσικά έκανε το έργο μας ακόμα πιο δύσκολο. Ξέραμε πως έπρεπε να υπερβούμε τους εαυτούς μας για άλλη μια φορά. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το μηδέν παθητικό στην άμυνα και να δημιουργήσουμε όσες περισσότερες προσπάθειες για γκολ. Τελικά όλα τελείωσαν καλά και πήρε την πρόκριση για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ΑΠΟΕΛ που μπορεί να σταματήσει;

Καλό θα είναι να μην πετάμε στα σύννεφα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε κυπριακή ομάδα στους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ηταν μεγάλος άθλος για την Κύπρο και το ΑΠΟΕΛ. Πήραμε ιστορική πρόκριση και μεγάλη και ξέρουμε πως στον επόμενο γύρο θα βρίσκονται ακόμη καλύτεροι και πιο δύσκολοι αντίπαλοι.

Εχετε ακόμα ένα ματς με την Σαχτάρ στο φινάλε των ομίλων...

Στο τελευταίο παιχνίδι με την Σαχτάρ θα παίξουμε για τη νίκη και την πρωτιά του ομίλου, ώστε στους 16 να βρούμε όσο πιο γίνεται έναν αδύναμο αντίπαλο. Ομως, σε αυτή τη διοργάνωση δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει αδύναμος αντίπαλος, ειδικά στους 16!

Σε απόδοση 1.25 στην vistabet.com η κατάκτηση της πρώτης θέσης του 7ου ομίλου από τον ΑΠΟΕΛ

Έχεις κάποια προτίμηση για τους «16»;

Όλοι θέλουν ως αντίπαλο να την αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα, την Ρεάλ και τη Μίλαν.

Που πιστεύεις ότι οφείλεται η επιτυχία του ΑΠΟΕΛ;

Τη φετινή χρονιά, αλλά και από πέρσι, κάναμε πολύ σημαντικές προσθήκες παικτών. Δεν αλλάξαμε φιλοσοφία, αφού αυτή παραμένει πάντα η ίδια στο ΑΠΟΕΛ. Ο ΑΠΟΕΛ είναι πάντα ο ίδιος, απλά οι παίκτες αλλάζουν. Ηρθαν ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας, με μεγάλη εμπειρία από το εξωτερικό και έδεσαν στην ομοιογένεια της ομάδας. Αυτή, άλλωστε, είναι πολύ καλή και φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Ολα στο ΑΠΟΕΛ λειτουργούν... ρολόι!

Στον ΑΠΟΕΛ αγωνίζονται παίκτες που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα, όπως, ο Μαντούκα, ο Αλεξάνδρου, ο Χαραλαμπίδης, ο Χιώτης, ο Πουρσαϊτίδης κτλ και τους βλέπουμε τώρα να... πετάνε. Αυτός είναι και ένας λόγος του πολύ καλού κλίματος που υπάρχει στον σύλλογο;

Οντως, έχεις δίκιο. Στον ΑΠΟΕΛ δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο ποδοσφαιριστής να μην δώσει το 100% των δυνάμεων του για την ομάδα. Η κατάσταση είναι φανταστική. Το γεγονός αυτό το απαιτεί και ο κόσμος καθώς θέλει πάντα να κερδίζεις με όποια ομάδα και αν αγωνίζεσαι. Η λέξη ήττα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του ΑΠΟΕΛ. Σε κάθε ματς παίζουμε για τη νίκη και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε αναμέτρηση.

Στο κυπριακό πρωτάθλημα είστε στην τρίτη θέση. Μήπως ρίχνετε περισσότερο βάρος στην Ευρώπη;

Είναι φυσιολογικό να υπάρχει κούραση από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όμως η αλήθεια είναι πως έχουμε χάσει σημαντικούς βαθμούς στην έδρα μας. Είμαστε ακόμα στη μέση της σεζόν και έχουμε ένα ρόστερ που δεν διαθέτει άλλος κυπριακός σύλλογος. Μετά τα Χριστούγεννα η ομάδα θα βρίσκεται ξανά στην κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος. Με το ποδόσφαιρο που παίζουμε καμία άλλη ομάδα δεν είναι καλύτερη από εμάς.

Ελληνικό πρωτάθλημα παρακολουθείς;

Φυσικά και συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

Θα μπορούσε το ΑΠΟΕΛ να πάρει το ελληνικό πρωτάθλημα αν έπαιζε τώρα στη Super League;

Γιατί όχι; Παλαιότερα και η Ανόρθωση είχε νικήσει τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό. Εχουμε πολύ ποιοτικό ρόστερ και μπορούμε να σταθούμε αντάξια στο ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Δεν βλέπω πολλές διαφορές μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων. Το ελληνικό είναι πιο καλό, αλλά έχει μειωθεί η διαφορά.

Αν σου έλεγαν να διαλέξεις τον τίτλο στην Κύπρο ή την πρόκρισης στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, τι θα διάλεγες;

Σίγουρα την πρόκριση στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένα όνειρο αυτό. Πρωτάθλημα μπορείς να ξανά πάρεις, αλλά τέτοιες στιγμές πρωτόγνωρες και φανταστικές μπορεί και να μην ξανά ζήσεις.

Ο κόσμος σας υποδέχθηκε και στο αεροδρόμιο το πρωί...

Πάντοτε οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ είναι φανταστικοί. Δεν το πίστευα αν δεν το έβλεπα από κοντά. Οι οπαδοί δεν βλέπουν την ομάδα ως ομάδα, αλλά ως ιδέα. Μας ακολουθούν παντού ακόμα και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μας βοηθούν πολύ και αποτελούν τον 12ο παίκτη μας!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα