Ελλάς – Ευρώπη – Παναθηναϊκός!

Ελλάς – Ευρώπη – Παναθηναϊκός!

Gazzetta team
Ελλάς – Ευρώπη – Παναθηναϊκός!

bet365

O Nικόλας Βασιλαράς απαντάει με χιούμορ και στοιχεία στο διπλό του Ολυμπιακού, τονίζοντας τι έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια ο Παναθηναϊκός και γιατί απέχει από τους ερυθρόλευκους έτη φωτός!

Καταρχήν, κάτω τα χέρια από τον Αντύπα! Τον ξέρω πολλά χρόνια, πήγαμε μέχρι και φαντάροι μαζί και σας υπογράφω ότι είναι ξηγημένος και ωραίος τύπος σε όλα του.

Μπορεί ο Ηρακλής να έγραψε αυτολεξεί ότι «η καλύτερη εμφάνιση ελληνικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ συνοδεύτηκε και με τεράστιο διπλό», αλλά είχε επίσης γράψει στον πρόλογο του ίδιου κειμένου ότι είχε πιεί ένα μπουκάλι ουίσκι, άρα απαλλάσσεται και οποιασδήποτε κατηγορίας .

Στη δεύτερη φιάλη μπορεί να διαβάζαμε μέχρι και για κατάκτηση της κούπας. Χωρίς αλκοόλ το γκολ του Φετφατζίδη θα ήταν οφσάιντ και ίσως λέγαμε και για το πέναλτι που έκανε ο Μιραλάς στο 0-0 με την… ΑΕΚ της Μασσαλίας. Ρε λες να ήταν αυτός τελικά ο Ιταλός διαιτητής που «έψαχναν» πέρσι στο Τελ Αβίβ;

Πέρα από την απαραίτητη πλάκα καθώς το γέλιο μακραίνει τη ζωή, κάτι τέτοιες στιγμές και αντιδράσεις (του Ηρακλή ήταν μια από τις δεκάδες και ίσως και από τις ήπιες) φτάνουν και περισσεύουν για να αποδείξουν τι έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη και πως απέχει από τους ερυθρόλευκους έτη φωτός.

Ακόμη και στα τρία «καταραμένα» χρόνια της πολυμετοχικότητας, στα οποία οι νοσταλγοί του «ένα πρωτάθλημα στα δεκατρία» λένε ότι η ομάδα έχασε την ευρωπαϊκή της ταυτότητα ο Παναθηναϊκός πήγε δύο φορές στους 16, μία του Τσάμπιονς Λιγκ και μία του Γιουρόπα.

Πέρασε αέρα και με μπαλάρα από Μιλάνο, Βρέμη και Ρώμη, ενώ πήρε την πιο αντρίκεια πρωτιά σε όμιλο αν σκεφτεί κανείς ότι μετά τα τρία πρώτα ματς (με Ίντερ, Βέρντερ και Ανόρθωση) είχε ένα πόντο και κατέληξε πανηγυρικά πρώτος. Κι αυτό είναι απλά ένα μικρό δείγμα από τις πορείες του συγκεκριμένου συλλόγου.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι τον Παναθηναϊκό μια ενδεχόμενη συνέχεια των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού δεν θα τον χαλάσει και πολύ, ειδικά αν αφορά στο Γιουρόπα. Εχω γράψει πριν από 2-3 εβδομάδες ότι ένας από τους λόγους που ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει αυτή την εικόνα στην Ελλάδα είναι επειδή δεν έχει υποχρεώσεις εκτός συνόρων.

Σαφώς και δεν πρέπει να μας γίνει και… συνήθεια αλλά καλώς ή κακώς όταν παίζεις ματς στην Ευρώπη δεν είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και συχνά χάνεις βαθμούς από εκεί που δεν το περιμένεις, συν την όποια φθορά μπορεί να υπάρξει σε επίπεδο τραυματισμών και κόπωσης.

Οι γκέλες του Παναθηναϊκού σε «εύκολα» ματς πριν και μετά από αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ έχουν μείνει στην ιστορία, ενώ προσφάτως και ο Ολυμπιακός έκανε μια «χοντρή» με τον ΟΦΗ, πριν την Ντόρτμουντ, που υπό άλλες συνθήκες μπορεί και να μην την έκανε. Αυτά και χαλαρώστε…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα