Δείγμα Καραϊσκάκη!

Δείγμα Καραϊσκάκη!

bet365

Το gazzetta.gr βάζει στο μικροσκόπιο την Άρσεναλ. Ένα καλό δείγμα για το πώς θα εμφανιστεί στο Καραϊσκάκη αποτελεί ο αποψινός προημιτελικός του league cup με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πιστός στην τακτική του να χρησιμοποιεί αρκετούς αναπληρωματικούς στον θεσμό ο Αρσέν Βενγκέρ δεν θα ρισκάρει τη χρησιμοποίηση του υπερπολύτιμου Ρόμπιν φαν Πέρσι, ενώ μεταξύ άλλων ανάσες θα πάρει ο ελαφρά τραυματίας Θίο Γουόλκοτ και ο Άαρον Ράμσεϊ.

Ο Αμπού Ντιαμπί, που έπαιξε για πρώτη φορά αυτήν τη σεζόν μπαίνοντας αλλαγή το Σάββατο στο 1-1 απέναντι στη Φούλαμ, δεν είναι 100% έτοιμος και ο Αλσατός τεχνικός λογικά δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του στην αποψινή αναμέτρηση. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός Άλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεν αναμένεται να κερδίσει φανέλα βασικού, όπως και οι Παρκ, Μαρουάν Σαμάκ, Γιόσι Μπεναγιούν, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν και αρκετοί ακόμα αναπληρωματικοί, όπως ο Εμάνουελ Φρίμπονγκ, ο ξεχασμένος σέντερ μπακ Σεμπαστιάν Σκιλασί, καθώς και ο 18χρονος μπακ Νίκο Γενάρης!

Όσο για τον Βόιτσεκ Σέζνι, επίσης δεν πρόκειται να ξεκινήσει κάτω από δοκάρια των «κανονιέρηδων», με τον Λούκας Φαμπιάνσκι να παίρνει τη θέση του και τον τρίτο γκολκίπερ της Άρσεναλ Βίτο Μανόνε να βρίσκεται στον πάγκο. Η Σίτι ετοιμάζει επίσης αλλαγές στην ενδεκάδα της, έστω και αν ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τόσους πολλούς αναπληρωματικούς στο «Έμιρεϊτς».

Ο Μάριο Μπαλοτέλι αποβλήθηκε στο 1-1 της Κυριακής απέναντι στη γηπεδούχο Λίβερπουλ οπότε είναι τιμωρημένος και θα λείψει, όπως για τον ίδιο λόγο και ο Γκάρεθ Μπάρι. Ο αναπληρωματικός Όουεν Χάργκριβς ξεπέρασε το πρόβλημά του στον μηρό και λογικά θα παίξει από την αρχή, όπως και οι παγκίτες από την αρχή της περιόδου αμυντικοί Κόλο Τουρέ (ένας από τους τρεις πρώην «κανονιέρηδες» των «γαλάζιων» μαζί με τους Γκαέλ Κλισί, Σαμίρ Νασρί) και Στέφαν Σάβιτς.

Ελέω Τζόε Χαρτ η πρωτοπόρος της Πρέμιερσιπ υπερασπίσθηκε την Κυριακή το αήττητό της στο πρωτάθλημα σε 13 αγώνες, φέρνοντας μόλις τη δεύτερη της ισοπαλία, όμως εκτός έδρας αγνοεί τη νίκη απέναντι στην Άρσεναλ από τον Οκτώβριο 1975 και για 28 (!!!) σερί αγώνες. Στην τελευταία αναμέτρησή της, ωστόσο, απέναντι στην Άρσεναλ για τον θεσμό την κέρδισε εντός έδρας με 3-0 στον προημιτελικό του Δεκεμβρίου του 2009, δίνοντας τέλος σ’ ένα σερί επτά αγώνων δίχως νίκη σ’ αυτήν τη διοργάνωση κόντρα στους «κανονιέρηδες».

Φιναλίστ του league cup η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ φτάνει στους «8» του θεσμού κάθε χρονιά από το 2003 (!) και αν ξεπεράσει το εμπόδιο των «πολιτών» θα προκριθεί στους «4» για έκτη φορά εδώ και εννιά σεζόν. Μέσα στο Έμιρεϊτς», μάλιστα, μετρά οκτώ σερί νίκες στη διοργάνωση με συνολικό σκορ 23-3, ενώ έχει να χάσει εντός έδρας από τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στη Μίντλεσμπρο τη σεζόν 2003-04.

Η Σίτι έχει προκριθεί μόλις μία φορά στους «4» του θεσμού τα τελευταία 30 χρόνια (μόλις το 2009, όταν συμπτωματικά απέκλεισε την Άρσεναλ), όμως δεν έχει σκοράρει μόλις σ’ ένα από τα 20 τελευταία της παιχνίδια στη διοργάνωση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα