Και πώς να χάσει!
Δευτέρα βράδυ έγινε το ματς, Τετάρτη δημοσιεύουμε την είδηση. Ποτέ δεν είναι αργά για να πανηγυρίσουμε άλλη μια μεγάλη νίκη. Βλέπετε, είμαστε ακόμα με τις φιάλες οξυγόνου από το σοκ που θέλαμε να πάθουμε. Κι άντε μετά απ' αυτό να ξαναγράφαμε εμείς για "αυτοκτονίες" όσων κριτικάρουμε.
Το Δημοσιογραφικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ υποδέχθηκε για πρώτη φορά φέτος το Gazzetta και όσο σύντομα έφτασε στην κορυφή της ενημέρωσης, άλλο τόσο γρήγορα έφτασε και στην κορυφή της βαθμολογίας. Διά περιπάτου μάλιστα. Νίκη με ένα πόντο διαφορά στην πρεμιέρα επί του Betorium, νίκη με ένα πόντο διαφορά και στη δεύτερη αγωνιστική επί του Εθνους (45-46). Κοινός παρονομαστής, το γεγονός ότι το πρόγραμμα μάς έφερε να αγωνιζόμαστε ισάριθμες φορές εκτός έδρας, σε γήπεδα-καμίνια από τα οποία δύσκολα θα αποδράσουν άλλες ομάδες.
Παρά την απαγόρευση μετακινήσεων, οι 15 οπαδοί του Gazzetta έκαναν το κλειστό της Αργυρούπολης αληθινή κόλαση. Βασικά κόλαση για τη δική μας ομάδα αφού έφτασαν στο 19-10 υπέρ του Gazzetta και σε δύο λεπτά το ματς γύρισε τούμπα.
Το συγκρότημα του Βασίλη Παπαθεοδώρου (που φέρνει περισσότερο με οικοδομικό συγκρότημα αφού όλοι οι παίκτες είναι ακίνητοι σαν βαλσαμωμένοι) έδωσε απαντήσεις στις κακοήθειες συγγενών και φίλων. Παρά την απουσία μάλιστα, του mega σταρ Αντώνη Καλκαβούρα για τον οποίο έχει εκδοθεί σήμα amber allert, πήρε από την αρχή το προβάδισμα με 12-2 και θα το έχανε μια και καλή για πρώτη φορά στο τελευταίο δευτερόλεπτο αν οι καλοί μας αντίπαλοι έβρισκαν στόχο.
Τελικά, το σύστημα "σταυρός" (κάνουμε τον σταυρό μας να μην μπει η μπάλα) έπιασε τόπο και το Gazzetta έκανε το 2-0. Με 1/8 βολές στα τελευταία 25 δευτερόλεπτα και 2/2 τρίποντα των Εθνάρχηδων (sic) είπαμε κι ευχαριστώ που δεν γίναμε ρόμπες σαν τη Γαλλία το 2005 στο Βελιγράδι.
Καταγράφοντας τα highlights, ξεχώρισαν η πειθαρχία στις οδηγίες του προπονητή (inside game φώναζε, τρίποντα εκτελούσαν), ο Καρακούσης που έψαχνε να βρει τι είναι το high post, τα ασάλιωτα τρίποντα του Σταύρου, το μεστό παιχνίδι του Αθανασίου, και ο "Χάινς των φτωχών" Χρήστος Μπαφές. Ο δε Στεφάνου τα έκανε όλα και συνέφερε.
Κορυφαία στιγμή της βραδιάς η ιστορική ατάκα που ακούστηκε από βασικό στέλεχος της ομάδας μπαίνοντας στο γήπεδο: "Ρε μαλάκες, αυτό το γήπεδο κάτι μου θυμίζει. Μοιάζει με αυτό που παίξαμε την προηγούμενη Δευτέρα". Γυρίσαμε, τον κοιτάξαμε κι εκεί σιγουρευτήκαμε ότι με τέτοια συγκέντρωση και προσήλωση στον στόχο το παιχνίδι δεν χανόταν, Ναι, σωστά καταλάβατε… Στο ίδιο γήπεδο παίζαμε με την πρώτη αγωνιστική…
ΕΘΝΟΣ – Gazzetta.gr 45-46
Δεκάλεπτα: 2-12, 14-23, 27-30, 45-46
Διαιτητές: Καρδάρης, Πέτρου
ΕΘΝΟΣ (Ζαφείρης): Καρτάλιας 12, Πίκουλας 6, Ζαφείρης, Αδαμόπουλος 13 (1), Πολύμερος 11 (1), Λάβδας 1, Ζαμπάρας, Αυλωνίτης 2, Καραμπίνης.
GAZZETTA.GR (Παπαθεοδώρου): Κατσίκης 3 (1), Ράμμας, Καρακούσης, Οντόνι 2, Βροντάκης, Σταύρου 14 (4), Μπαφές 6, Στεφάνου 14 (1), Βασιλαράς, Αθανασίου, Τσόγκας 7.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.