Ασπρόμαυρος θρίαμβος!

Ασπρόμαυρος θρίαμβος!

Αλέξανδρος Λυμπέρης Αλέξανδρος Λυμπέρης
Ασπρόμαυρος θρίαμβος!

bet365

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο gazzetta.gr για τα δύο γήπεδα που «άλωσε» ο ΠΑΟΚ βάζοντας την σφραγίδα του. Από το «Χάιμπουρι» στο «Γουάιτ Χάρτ Λέιν». Δυο γήπεδα στην ίδια πόλη.

Φαίνεται πως είναι της μοίρας γραφτό ο Δικέφαλος να προσθέτει χρυσές σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας του κάθε φορά που επισκέπτεται την πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Το 1997 ήταν ο Ζήσης Βρύζας που οδήγησε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σε ουράνια ευτυχία «σκοτώνοντας» την Αρσεναλ. Το 2011 τη σκυτάλη πήραν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Στέφανος Αθανασιάδης «εκτελώντας» την Τότεναμ.

Ο μεγάλος, ο τεράστιος, ο πελώριος ΠΑΟΚ έκανε το θαύμα του και μια αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισε την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης αφήνοντας την Τότεναμ και την Ρούμπιν Καζάν να καρδιοχτυπούν για το ποια από τις δυο θα τον ακολουθήσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Σε ένα και μόνο βράδυ ο Δικέφαλος κατάφερε να αντιστρέψει το κακό κλίμα που είχε δημιουργήσει με τις προηγούμενες εμφανίσεις του.

Ο ΠΑΟΚ της ευρώπης ανάγκασε φίλους και εχθρούς και υποκλιθούν στο μεγαλείο του. Η εμφάνιση της ομάδας του Λάζλο Μπόλονι στο α΄ ημίχρονο και η υπερπροσπάθεια της στο β΄ ημίχρονο καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές στους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Η αλήθεια –και χωρίς καμία δόση υπερβολής- είναι ότι με την ορμή που μπήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι από το α΄ ημίχρονο και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερο σκορ.

Το λάθος του ολλανδού διαιτητή (με το πέναλτι και την άδικη αποβολή του Σταφυλλίδη) έβαλε τους γηπεδούχους στο παιχνίδι και προκάλεσε προβλήματα στην στρατηγική του ΠΑΟΚ που αν συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό –και δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να αμφιβάλει γι αυτό- μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον ένα ακόμα γκολ πριν αποχωρήσουν οι δυο ομάδες για τα αποδυτήρια.

Ο Δικέφαλος λόγω των συνθηκών αναγκάστηκε να περιοριστεί στην επανάληψη σε παθητικό ρόλο. Ας είναι όμως. Ακόμα κι έτσι η ιστορία έγραψε μια νίκη ελληνικής ομάδας στο Λονδίνο που δικαίως πανηγυρίστηκε έξαλλα και έντονα από εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ομάδα που πολλοί την είχαν «τελειωμένη» πριν ξεκινήσει το παιχνίδι στο Λονδίνο κατάφερε (αποδεικνύοντας ότι όταν θέλει μπορεί) να κάνει περήφανο τον κόσμο της.

Ήταν μια μεγάλη βραδιά η 30η Νοεμβρίου και ανήκει αποκλειστικά στους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τους οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν στις κερκίδες του ιστορικού Λονδρέζικου γηπέδου μετατρέποντας το σε ασπρόμαυρη έδρα.

Υ. Γ. 1 Άψογη η τακτική του Μπόλονι. Ο ρουμάνος έδωσε δείγματα της ποδοσφαιρικής του ευφυΐας δικαιώνοντας όσους πιστεύουν ότι αν δημιουργηθούν οι συνθήκες να εργαστεί απερίσπαστος θα δημιουργήσει μια ομάδα μοντέλο τα επόμενα χρόνια. Θα το εξηγήσω –αν και όλοι έχετε καταλάβει τι εννοώ- τι εννοώ τις επόμενες ημέρες.

Υ. Γ. 2 Κορυφαίος κατά την εκτίμηση μου παίκτης για τον Δικέφαλο ο Λαζάρ. Ήταν πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Στο ίδιο επίπεδο και ο Γκαρσία που είναι ο φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας. Συγκινητική η εμφάνιση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ατέλειωτες κούρσες και τάκλιν σε όλους τους χώρους του γηπέδου. Κατέθεσε την ψυχή του και δικαίως αποθέωθηκε από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Εκπληκτική εμφάνιση από τον Γεωργιάδη που μας ανάγκασε να ξεχάσουμε ότι έλειπε από το «Γουάιτ Χάρτ Λειν» ο Βιειρίνια.

Υ. Γ. 3 Κρίμα για όσους ταξίδεψαν (και ήταν πολλοί) στο Λονδίνο και δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση στο γήπεδο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.