Στον... γκρεμό Λάτσιο και Παρί!

Gazzetta team
Στον... γκρεμό Λάτσιο και Παρί!

bet365

Η Λάτσιο έμεινε στο 0-0 με την Βασλούι, η Παρί ηττήθηκε 2-0 από την Ζάλτσμπουργκ και πλέον βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο! «Ζωντανή» η ΑΕΚ Λάρνακας επιβλήθηκε 2-1 της Μακάμπι! Γκολ ο Παπαδόπουλος, πρόκριση για Σάλκε.

4ος Όμιλος

Αποτελέσματα
Βασλούι-Λάτσιο 0-0


Σπόρτινγκ-Ζυρίχη 2-0
(15' Φαν Βολσβίνκελ, 58' Μποζίνοφ)

Εύκολα η Σπόρτινγκ, υπό προϋποθέσεις η Λάτσιο!
Η Λάτσιο ήθελε μόνο νίκη στην Ρουμανία, για να έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση. Η Βασλούι αποδείχθηκε και πάλι... σκληρό καρύδι για τους Ιταλούς, οι οποίοι αν και πίεσαν και έχασαν ευκαιρίες δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να πάρουν την ισοπαλία, ενώ η πίεση των λατσιάλι αυξανόταν όσο περνούσε η ώρα, όμως το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Έτσι, η Λάτσιο θέλει μόνο νίκη στο τελευταίο παιχνίδι στο «Ολίμπικο» απέναντι στην Σπόρτινγκ και ήττα ή ισοπαλία της Βασλούι απέναντι στην αδιάφορη Ζυρίχη στην Ελβετία.

Η Σπόρτινγκ υποδέχθηκε την Ζυρίχη στην Λισαβόνα και τελείωσε από νωρίς το παιχνίδι, κατακτώντας άνετα την πρώτη θέση του ομίλου. Το σκορ για τους Πορτογάλους άνοιξε ο Φαν Βολσβίνκελ στο 15', ενω΄ο Μποζίνοφ έκανε το τελικό 2-0 στο 58'.

Βαθμολογία
(5 αγώνες)


1. Σπόρτινγκ 12 (8-2)
2. Βασλούι 6 (5-6)
3. Λάτσιο 6 (5-5)
4. Ζυρίχη 2 (3-8)

Επόμενη αγωνιστική (14/12)
Ζυρίχη-Βασλούι
Λάτσιο-Σπόρτινγκ

5ος Όμιλος

Αποτελέσματα
Στόουκ - Ντιναμό
(81' Τζόουνς-27' αυτ. Ούπσον)
Μακάμπι - Μπεσίκτας
(59' Γεϊνί, 70' Λογκάσι - 45' Κουαρέσμα, 47' Τοραμάν, 90'+2')

Με... Τζόουνς στους «32»

Ισοπαλία πρόκρισης για την Στόουκ και... τέλος για την Ντιναμό Κιέβου! Ο Τζόουνς με το τέρμα στο 81' ισοφάρισε 1-1 έδωσε το εισιτήριο για τους «32» στην ομάδα του και με έναν βαθμό στην Τουρκία οι Άγγλοι παίρνουν την πρωτιά. Ο Ούπσον με αυτογκόλ είχε δώσει προβάδισμα στην Ντιναμό στο 27', ωστόσο η αμυντική αδράνεια στη φάση του 81' έβαλε ουσιαστικά «ταφόπλακα» στις ελπίδες των Ουκρανών που θέλουν ήττα της Μπεσίκτας και πολλά γκολ εναντίον της Μακάμπι στο φινάλε του ομίλου

«Ήρωας» ο Τοραμάν

Έκανε το ματς θρίλερ, ωστόσο το τέλος είχε άρωμα... Τουρκίας και η Μπεσίκτας με το 3-2 στο Τελ Αβίβ μπορεί να... πανηγυρίζει την πρόκριση στους «32». Οι Τούρκοι με δυο γκολ σε... δυο λεπτά, ένα στο τέλος του α' μέρους με τον Κουαρέσμα και ένα στην έναρξη του β' μέρους με τον Τοραμάν πήραν προβάδισμα δυο τερμάτων και ουσιαστικά τέλειωσαν το ματς... Ωστόσο, η χαλαρότητα των Τούρκων και η πίεση της Μακάμπι έφεραν το ματς τούμπα, με τους Γεϊνί, Λογκάσι να ισοφαρίζουν 2-2! Ωστόσο, το Τελ Αβίβ... πάγωσε στις καθυστερήσεις με τέρμα του κορυφαίου της αναμέτρησης, Τοραμάν.

Βαθμολογία
(5 αγώνες)
1. Στόουκ 11 (9-4)
2. Μπεσίκτας 9 (10-6)
3. Ντιναμό 6 (4-4)
4. Μακάμπι 1 (5-14)

Επόμενη αγωνιστική 14/12
Ντιναμό Κιέβου - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Μπεσίκτας - Στόουκ

6ος Ομιλος
Μεγάλο κάζο για Παρί!


Απόλυτα ρεαλιστική είναι πλέον η πιθανότητα η Παρί Σεν Ζερμέν να μείνει εκτός των «32» του Europa League μετά την ήττα με 2-0 από την Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία. Οι Παριζιάνοι, που είναι εξαιρετικά ντεφορμέ στο Championnat δεν μπόρεσαν να σηκώσουν κεφάλι και όχι μόνο ηττήθηκαν από την ομάδα του Μονίς αλλά το έκαναν και με σκορ το οποίο τους βάζει από κάτω στην ισοβαθμία, αφού είχαν επικρατήσει με 3-1 στο «Σταντ Ντε Φρανς». Οι Αυστριακοί προηγήθηκαν νωρίς με τον Γιάντσερ και «ξέραναν» τους Γάλλους στο 94' με φωτοβολίδα του Σβέντο, που τους έβαλε στο Νο2 του 6ου γκρουπ και τους έδωσε τη δυνατότητα με νίκη την τελευταία αγωνιστική εκτός με την αδιάφορη και ουραγό Σλόβαν να ολοκληρώσουν το όνειρο!

Στο άλλο ματς, η Αθλέτικ Μπιλμπάο σφράγισε την πρωτιά με το 2-1 στο «Σαν Μαμές» κόντρα στην Σλόβαν. Οι Βάσκοι προηγήθηκαν με τον Ντε Μάρκος στο 15', όμως οι Σλοβάκοι έφεραν το ματς στα ίσα με τον Σεμπό, έξι λεπτά πριν βγει το ημίχρονο. Τελικά δεν μπόρεσαν να πάρουν τον δεύτερο βαθμό στο γκρουπ, αφού στο 75' ο Σουσαέτα διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Τα αποτελέσματα

Σάλτσμπουργκ-Παρί Σεν Ζερμέν 2-0

(20' Γιάντσερ, 94' Σβέντο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σλόβαν Μπρατισλάβας 2-1
(15' Ντε Μάρκος, 75' Σουσαέτα - 39' Σεμπό)

Βαθμολογία
(5 αγώνες)

1. Αθλέτικ Μπιλμπάο 13 (9-4)
2. Σάλτσμπουργκ 7 (8-6)
3. Παρί Σεν Ζερμέν 7 (4-5)
4. Σλόβαν Μπρατισλάβας 1 (2-8)

Τελευταία αγωνιστική (14/12)

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Σάλτσμπουργκ
Παρί Σεν Ζερμέν-Αθλέτικ Μπιλμπάο


10 ος Όμιλος

Τα αποτελέσματα
ΑΕΚ - Μακάμπι 2-1
(15' Γκαρσία, 50' Πιντάδο - 75' Μπουγιάτ)

Σάλκε - Στεάουα 2-1
(25'Παπαδόπουλος, 57' Ραούλ - 33' Ρουσέσκου)

Έμεινε ολοζώντανη!
Ιστορική νίκη για την ΑΕΚ Λάρνακας, αλλά και την Κύπρο, αφού ήταν η πρώτη τους σε ομίλους του Europa League! To 2-1 επί της Μακάμπι Χάιφα την κράτησε ζωντανή στην πρόκριση στους «32», έφτασε στους 5 βαθμούς, έναν πίσω από τους Ισραηλινούς και θα τα δώσει όλα για όλα στη Ρουμανία. Εκεί θέλει νίκη επί της Στεάουα, αλλά και να μην κερδίσει η Μακάμπι την αδιάφορη Σάλκε. Πολύ καλοί οι Κύπριοι, άνοιξαν το σκορ στο 13' με τον Γκαρσία και στο 50' ο Πιντάδο με απίστευτο σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Η... χαλάρωση των γηπεδούχων λίγο έλειψε να στοιχίσει, αφού οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Μπουλγιάτ στο 75'. Οι Ισραηλινοί πίεσαν, αλλά δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο...

Με Κυριάκο στους «32»!

Με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να ανοίογει το σκορ, η Σάλκε δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει εντός έδρας της Στεάουα 2-1 και να πάρει το εισιτήριο για τους «32» της διοργάνωσης. Το γκολ του διεθνή αμυντικό ισοφάρισαν οι Ρουμάνοι με τον Ρουσέσκου, ωστόσο ο Ραούλ διαμόρφωσε το 2-1 και έδωσε πρόκριση – πρωτιά στους Μπλε.

Βαθμολογία
(5 αγώνες)
1. Σάλκε 11 (10-2)
2. Μακάμπι Χάιφα 6 (10-9)
3. Στεάουα 5 (6-10)
4. ΑΕΚ Λάρνακας 5 (3-8)

Επόμενη αγωνιστική 14/12
Μακάμπι - Σάλκε
Στεάουα - ΑΕΚ

11ος Όμιλος

Αποτελέσματα
Τβέντε-Φούλαμ 1-0
(89' Γιάνκο)

Οντένσε-Βίσλα 1-2
(51' Γένσεν - 20' Μπίτον, 28' Μαλέτσκι)

Πρώτη και καλύτερη η Τβέντε
Η Τβέντε πήρε τη νίκη απέναντι στην Φούλαμ στην Ολλανδία και εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Γιάνκο στο 89', με τους Άγγλους να έχουν την πρόκριση στα χέρια τους, καθώς με νίκη στο Λονδίνο επί της ουραγού Οντένσε την τελευταία αγωνιστική προκρίνονται και μαθηματικά.

«Ζωντανή» μέχρι να... πεθάνει η Βίσλα
Η Βίσλα πήρε μεγάλη νίκη στην Δανία επί της Οντένσε 2-1 και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Οι Πολωνοί με δύο από το πρώτο ημίχρονο (20' Μπίτον, 28' Μαλέτσκι) κατάφεραν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι στο 51' με τον Γένσεν, όμως να μην μπορούν να πάρουν κάτι περισσότερο και γνώρισαν τον αποκλεισμό. Πλέον, η Βίσλα θέλει μόνο νίκη απέναντι στην Τβέντε την τελευταία αγωνιστική και ήττα ή ισοπαλία της Φούλαμ στο Λονδίνο από την Οντένσε, ένα σενάριο που δύσκολα θα γίνει πραγματικότητα...

Βαθμολογία
(5 αγώνες)

1. Τβέντε 13 (13-5)
2. Φούλαμ 7 (7-4)
3. Βίσλα 6 (6-12)
4. Οντένσε 3 (7-12)

Επόμενη αγωνιστική (14/12)
Βίσλα-Τβέντε
Φούλαμ-Οντένσε

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα