Προσγείωση με το ζόρι!

Αλέξανδρος Λυμπέρης Αλέξανδρος Λυμπέρης
Προσγείωση με το ζόρι!

bet365

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να φύγει με νίκη από τα Γιάννενα και ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την... δύσκολη επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα!

Ειλικρινά δεν περίμενα δω από τον ΠΑΟΚ κάτι περισσότερο από όσα είδα κόντρα στα Γιάννινα. Κυρίως για δυο λόγους:

1ον Η ομάδα επέστρεψε ξημερώματα Πέμπτης από το Λονδίνο κατάκοπη και το Σάββατο αναχώρησε για τα Γιάννινα. Η προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες ειδικά μετά την αποβολή του Σταφυλλίδη ήταν υπεράνθρωπη στο «Γουάιτ Χαρτ Λειν». Δέχθηκαν ασφυκτική πίεση και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ήταν λογικό να αισθάνονται κατάκοποι τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

2ον Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου που αγωνίζεται ο ΠΑΣ δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρώ ότι όσοι παρακολούθησαν την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα συμφωνούν με την άποψη μου.

Με τα δεδομένα αυτά ο ΠΑΟΚ είχε μια αξιοπρεπή εμφάνιση και μπορούσε να φύγει από την Ήπειρο με τη νίκη αν το επέτρεπε ο Αρετόπουλος στον οποίο θα αναφερθώ λίγο πιο κάτω.

Ο Δικέφαλος αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα και χωρίς να φθάσει σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα απόδοσης κατάφερε να ισοφαρίσει. Ακριβώς το ίδιο χρειάστηκε να επαναλάβει ο Δικέφαλος και στο δεύτερο ημίχρονο. Το πάθημα από τον Μπακαγιόκο δεν έγινε μάθημα και αντί να κυνηγά το δεύτερο γκολ που πιθανότατα θα του έδινε τη νίκη αναγκάστηκε να κυνηγά την ισοφάριση κάτω από αντίξοες συνθήκες τις οποίες προανέφερα.

Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος τόσο από την προσπάθεια των παικτών όσο και από τις κινήσεις του Μπόλονι. Είχαν όλη τους διάθεση για κερδίσουν. Ηταν εντελώς διαφορετική η ομάδα σε σχέση με τα δυο προηγούμενα παιχνίδια κόντρα στον Παναιτωλικό και την Κέρκυρα.

Στα Γιάννινα είδα μια ομάδα με μαχητικό πνεύμα που δεν παρέδωσε τα όπλα παρά την κούραση και προσπάθησε για το καλύτερο. Είδα επίσης ότι η ομάδα αποκτά ομοιογένεια σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο. Στοιχεία που έλειψαν από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αν συνεχίσει η ομάδα να αγωνίζεται με το ίδιο πνεύμα, την ίδια διάθεση τα αποτελέσματα θα έρθουν με χαρακτηριστική ευκολία και σύντομα θα βρεθεί ο Δικέφαλος στη φυσική του θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

Υ. Γ. 1 Πάμε στον Αρετόπουλο. Ο άνθρωπος είναι για τα πανηγύρια. Επέτρεψε στους παίκτες του ΠΑΣ να συμμετέχουν σε αγώνα κατς και όχι σε αγώνα ποδοσφαίρου. Ο Βίλα έπρεπε να είχε αποβληθεί με τα δολοφονικά τάκλιν που επιχειρούσε από το πρώτο ημίχρονο. Αν την Κυριακή αντίπαλοι του ΠΑΣ ήταν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναικός ακόμα και η ΑΕΚ θα είχαν κερδίσει χωρίς να έχουν καλύτερη απόδοση από τον ΠΑΟΚ.

Γιατί πολύ απλά θα έπαιρναν τα σφυρίγματα που δικαιούνται. Η κατάσταση πλέον στις σχέσεις ΠΑΟΚ-διαιτητών είναι ανεξέλεγκτη. Και μη που πείτε ότι δεν επηρέασε ο Αρετόπουλος το τελικό αποτέλεσμα. Το διαμόρφωσε για την ακρίβεια, με την εξόφθαλμη στάση του να προστατεύει τους γηπεδούχους και φυσικά με τη μη υπόδειξη οφ σαιντ του Μπακαγιόκο πριν το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ.

Υ. Γ. 2 Ο Σταφυλλίδης ήταν και σ΄ αυτό το παιχνίδι κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ κατά την εκτίμηση μου. Μπορώ να πω τώρα πλέον με σιγουριά ότι η ομάδα κέρδισε έναν παίκτη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.