Xειροκροτήστε τον!

Xειροκροτήστε τον!

bet365

O Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ που αξίζει το χειροκρότημα όλων και για το... άι σιχτιρ που βγαίνει αυθόρμητα από το στόμα για τους Γερμανούς!

Ε, όχι! Ε, ναι!

-«Μα δύο γκολ η Μαρσέιγ σε διάστημα δύο λεπτών; Αυτό είναι ποδοσφαιρική δικαιοσύνη;»

-«Γιατί ήταν αυτή η Άρσεναλ; Θυμίζει την ομάδα που βγήκε πρώτη με ευκολία στον όμιλο; Πόσους παίκτες άφησε πίσω ο Βενγκέρ;»

Η ουσία είναι, πέραν του αυθεντικού διαλόγου που έτυχε να παρακολουθήσουμε, ότι ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω. Χόρτασε τον κόσμο ποδόσφαιρο και το σκορ θα μπορούσε να είναι και… 6-1 ή 5-2 αν ο Μιραλάς, που ήταν καλός, είχε τα γκολ που μπορούσε ή αν οι ερυθρόλευκοι ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Η σκηνή όταν έληξε το παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και μετά από αυτή την ιστορική νίκη του Ολυμπιακού, που οι ποδοσφαιριστές της (Τοροσίδης, Μανιάτης, Παπάζογλου κα) κοιτούσαν ψηλά για να δουν γεμάτοι αγωνία αν θα άλλαζε κάτι στο Ντόρτμουντ, ήταν η χειρότερη ανταμοιβή. Πέραν από «αει σιχτίρ» που βγαίνει αυθόρμητα για τους Γερμανούς και ίσως λόγω των καιρών και κάτι παραπάνω για την… Μέρκελ, βλέποντας τα πράγματα σε βάθος, μπορείς να πεις: Ο Ολυμπιακός έβγαλε κι αυτός τα μάτια του!

Μία ισοπαλία με την Μαρσέιγ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θα ήταν αρκετή για να πάρει ο Ολυμπιακός το εισιτήριο και να μην περιμένει από τα γερμανογαλλάκια το μέλλον του!

Το πικρό ποτήρι που ήπιε ο Ολυμπιακός στο φίνις, ίσως να μην είναι τόσο… πικρό όσο φάνηκε. Κι αυτό γιατί, οι τελευταίες εμφανίσεις του Ολυμπιακού και οι μεγάλες νίκες επί της Μαρσέϊγ στη Μασσαλία και επί της Αρσεναλ στο Καραϊσκάκης οδηγούν σε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον στο EuropaLeague. Με ομάδες καλύτερα ραμμένες στα μέτρα του Ολυμπιακού και τους παίκτες του Βαλβέρδε να είναι πιο έτοιμοι σαφώς, από ό,τι σε εκείνη την πρεμιέρα με την Μαρσέιγ- χωρίς επίσημα ματς- που εντέλει κόστισε ακριβά.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη. Εχει ψυχή, ποιότητα, δύναμη, κόσμο που λυγίζει σίδερα και με 22 τελικές προσπάθειες απέναντι στην ‘Αρσεναλ, τι να φοβηθεί;

Η νοοτροπία έχει αλλάξει πλέον στο λιμάνι, το κίνητρο είναι πλέον και ευρωπαϊκό και σε αυτό έχουν συμβάλλει τόσο ο Βαλβέρδε, όσο και οι ποιοτικοί ξένοι και έλληνες ποδοσφαιριστές.

Ψηλά λοιπόν το κεφάλι και τα πικρά χαμόγελα, ας κρατήσουν λίγο. Ας γίνουν πλατιά, αφού ο Ολυμπιακός κέρδισε εκτός από κάποια εκατομμύρια ευρώ και την ευρωπαϊκή του ταυτότητα ως ομάδα. Έπαιξε καλή μπάλα σε υψηλό επίπεδο. Χειροκροτήστε τον!

ΥΓ. Ένα ακόμη μεγάλο μπράβο στο ΑΠΟΕΛ. Και με ήττα να βγαίνεις πρώτος είναι μεγάλη μαγκιά!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα