Γκαρμπαχόσα: Εξελέγη πρόεδρος της FIBA Europe, αποχωρεί από την ισπανική ομοσπονδία

Γκαρμπαχόσα: Εξελέγη πρόεδρος της FIBA Europe, αποχωρεί από την ισπανική ομοσπονδία

bet365

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα είναι ο νέος πρόεδρος της FIBA Europe και θα χρειαστεί να αφήσει τη θέση του προέδρου από την ομοσπονδία της Ισπανίας.

Η FIBA Europe απέκτησε νέο πρόεδρο μετά τις εκλογές που έγιναν με τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα να παίρνει τα ηνία από τον Τουργκάι Ντεμιρέλ. Ο Γκαρμπαχόσα θα είναι πρόεδρος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο, ο άλλοτε διεθνής με την Ισπανία θα πρέπει να αφήσει το άλλο αξίωμα που κατέχει, τη θέση του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας. Εκεί θα πρέπει σε διάστημα τριών μηνών να προκηρύξει εκλογές, προκειμένου να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Στη διαδικασία για την εκλογή του προέδρου της FIBA Europe ο Γκαρμπαχόσα επικράτησε του Γάλλου υποψήφιου (και προέδρου της ομοσπονδίας) Ζαν Πιερ Σουιτά. Ανάμεσα στους υποστηρικτές του νέου προέδρου ήταν και η ελληνική πλευρά, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο. Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει ξεκινήσει από πέρσι μέσω της διεξαγωγής φιλικών αγώνων και συναντήσεων.

Και η επόμενη ημέρα αναμένεται να δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να συμμετάσχει σε διάφορες επιτροπές και να βρίσκεται μέσα σε κέντρα αποφάσεων.

 

Τελευταία Νέα