Μπάσκετ Γυναικών: Η τρομερή σεζόν της Καλτσίδου με τους Λάιονς του Λονδίνου (vids)

Μπάσκετ Γυναικών: Η τρομερή σεζόν της Καλτσίδου με τους Λάιονς του Λονδίνου (vids)

Καλτσίδου

bet365

Οι Λόντον Λάιονς έγιναν η πρώτη ομάδα από τη Μεγάλη Βρετανία που προκρίθηκε στα ημιτελικά του EuroCup Women και το Gazzetta γράφει για την εντυπωσιακή σεζόν που κάνουν τα «Λιοντάρια» του Λονδίνου υπό τις οδηγίες της Στέλλας Καλτσίδου.

Το μπάσκετ διεκδικεί το δικό του μερίδιο στο Νησί και οι Λόντον Λάιονς αποτελούν τη μεγάλη ελπίδα των Βρετανών προκειμένου να κάνουν θόρυβο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο συμμετοχής αγγλικής ομάδας στη EuroLeague παραμένει συνεχώς στην ατζέντα και οι Άνδρες των Λάιονς βρίσκονται ήδη στα προημιτελικά του EuroCup όπου θα αντιμετωπίσουν την Κλουζ Ναπόκα από τη Ρουμανία με στόχο να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά στον θεσμό.

Σε ό,τι αφορά τις Γυναίκες, η ομάδα που κοουτσάρει η Στέλλα Καλτσίδου φουλάρει για τον τελικό του EuroCup Women, περνώντας νικηφόρα από την έδρα της Βενέτσια στο Game 1 των ημιτελικών και φτάνοντας τις 13 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στη διοργάνωση! Η Ελληνίδα προπονήτρια ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ Γυναικών των Λάιονς τον Φεβρουάριο του 2022 και φέτος έχει ρεκόρ 12-0 στη British Basketball League, είναι αήττητη στο EuroCup σφιχταγκαλιάζοντας την πρόκριση στον τελικό ενώ θα κοουτσάρει στο βρετανικό All-Star Game που θα διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου στην Copper Box Arena του Λονδίνου.

Απόλυτη κυριαρχία εντός συνόρων

Οι Γυναίκες των Λάιονς έχουν εδραιώσει την κυριαρχία τους τα τελευταία χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία. Ειρρήσθω εν παρόδω, το αμερικανικό επενδυτικό σχήμα 777 Partners με έδρα το Μαϊάμι αγόρασε τον οργανισμό των Λάιονς το 2020 και έπειτα από έναν χρόνο, απέκτησε το 45% της British Basketball League. Έτσι, λοιπόν, τα «Λιοντάρια» κυριάρχησαν σε επίπεδο Ανδρών και Γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη γυναικεία ομάδα να εδραιώνεται στην κορυφή. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Γυναίκες των Λάιονς είχαν ρεκόρ 0-16 τη σεζόν 2019-20 που διεκόπη οριστικά τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς λόγω Covid-19. Στην πρώτη χρονιά μετά την εμπλοκή των 777 Partners, η ομάδα είχε ρεκόρ 24-0, πέρσι 21-1 και φέτος είναι στο 12-0 με τη Στέλλα Καλτσίδου στην άκρη του πάγκου.

Η αήττητη πορεία στο EuroCup Women

Η τελευταία σημείωση σε ό,τι αφορά την πορεία των Λόντον Λάιονς στο EuroCup Women ήταν το 68-69 επί της Βενέτσια. Η ομάδα της Καλτσίδου πέρασε και από την Ιταλία, νικώντας το έτερο μεγάλο φαβορί. Παρεμπιπτόντως, στην τεχνική ηγεσία της Βενέτσια βρίσκεται ο άλλοτε προπονητής του Άρη και του Πανιώνιου, Αντρέα Ματσόν. Οι Λάιονς ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, έφτασαν να προηγηθούν μέχρι 16 πόντους κι εν τέλει, άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων στο φινάλε, σφραγίζοντας το «διπλό» με κορυφαία τη Μέγκαν Γκούσταφσον. Το Game 2 των ημιτελικών θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη 12/3 στο Λονδίνο και τα «Λιοντάρια» έχουν ραντεβού με την ιστορία, εν προκειμένω την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Μέχρι στιγμής μετρούν 13 νίκες σε 13 αγώνες και θέλουν να διευρύνουν το αήττητο σερί τους, φτάνοντας ως το τέλος της διαδρομής.

Θα κοουτσάρει στο All-Star Game

H Copper Box Arena του Λονδίνου θα φιλοξενήσει το βρετανικό All-Star Game σε Άνδρες και Γυναίκες την Κυριακή 17 Μαρτίου και η Καλτσίδου θα κοουτσάρει την ομάδα του Νότου στον αγώνα των Γυναικών, εξαργυρώνοντας την καταπληκτική πορεία των Λάιονς στη British Basketball League. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Gazzetta, η 41χρονη προπονήτρια είχε παραδεχθεί ότι το όνειρό της είναι να βρεθεί μελλοντικά στο σταφ μιας ομάδας Ανδρών στη EuroLeague. Μέχρι στιγμής, προχωρά με σταθερά βήματα προς τον μεγάλο στόχο.

@Photo credits: FIBA
 

Τελευταία Νέα