Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 61-45: Δεν αγχώθηκε από τις απουσίες και η Γουίλιαμς τον... έστεψε

bet365

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε εντός έδρας του Παναθηναϊκού με 61-45 έχοντας σταθερά το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και κατέκτησε το 3ο σερί πρωτάθλημα.

Στον μεγάλο πέμπτο και καθοριστικό τελικό των Play Off του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ Γυναικών, ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι δεν είχε την Κριστίνα Βίτολα, είδε την Αγγελική Νικολοπούλου να αποχωρεί πριν το ημίχρονο και την Άννα Σπυριδοπούλου να βγαίνει εκτός στα τελευταία λεπτά, κατάφερε να επικρατήσει του Παναθηναϊκού με 61-45.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το ματς

Στην πρώτη περίοδο ο Παναθηναϊκός έχοντας πάρει τα μαρκαρίσματα στο ζωγραφιστό μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό. Ο Ολυμπιακός ωστόσο κάνοντας καλές άμυνες, στα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου έγινε η ομάδα που είχε το πάνω χέρι και έκλεισε όντας μπροστά με double score, 12-6.

Με τον Ολυμπιακό να είναι η καλύτερη ομάδα στο παρκέ συνεχίστηκε η δεύτερη περίοδος, με τους γηπεδούχους να παραμένουν σταθερά μπροστά στο σκορ. Κάποιες στιγμές έντασης και ατομικές προσπάθειες της Τσβίκοβιτς δεν τον άφησαν να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα και παρά το γεγονός ότι η Νικολοπούλου έφυγε από το παρκέ καθώς τραυματίστηκε, η Γουίλιαμς έκανε step up και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το χαμηλό σκορ του 27-14.

Ο ρυθμός στην αρχή του δεύτερου μισού δεν ήταν καλός και το ρόδι το έσπασε τελικά η Τζόουνς γύρω στα 4 λεπτά μετά την έναρξη. Αυτό φαίνεται να βοήθησε στο να αρχίσουν οι δύο πλευρές να βάζουν ξανά καλάθια, με τον Ολυμπιακό όμως να είναι πάντα σε σταθερή απόσταση από τον Παναθηναϊκό και με τη βοήθεια από την άμυνα να κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο στο 39-26.

Στην τελευταία περίοδο της κανονικής διάρκειας, οι παίκτριες του Ολυμπιακού κράτησαν την ίδια εικόνα και 5 λεπτά πριν από το τέλος το σκορ ήταν στο 47-34 υπέρ των γηπεδούχων. Ο Παναθηναϊκός το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν απλά να ακολουθεί στο σκορ και με αυτόν τον τρόπο έφτασε στην πολύτιμη νίκη που του έδωσε και το πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 61-45

Δεκάλεπτα: 12-6, 27-14, 39-26, 61-45

Ολυμπιακός (Νίκλας): Γουίλιαμς 16(1), Σπυριδοπούλου, Σύρρα 2, Νικολοπούλου 6, Καρλάφτη 9(3), Δίελα 3(1), Χριστινάκη 11, Κολλάτου 4(1), Τόμπιν 10.

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Σταμολάμπρου 8(2), Καρακασίδου, Παυλοπούλου 2, Τσβίτκοβιτς 7(1), Σωτηρίου 3, Αλεξανδρή 5(1), Τζόουνς 5, Θεοδωρομανωλάκη, Αλέιν 15, Χαιριστανίδου.

@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΡΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα