Ρονάλντο Σέγκου: Η επιτομή του «Trust the process» εγγυάται... υψηλές πτήσεις για το Ψυχικό (vids)

Ρονάλντο Σέγκου: Η επιτομή του «Trust the process» εγγυάται... υψηλές πτήσεις για το Ψυχικό (vids)

bet365

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της πρεμιέρας της Elite League, Ρονάλντο Σέγκου ήρθε στο Ψυχικό ως μέρος του προσωπικού του «trust the process» και κάνει... ντόρο με το καλήμερα.

Αν αναζητήσεις το όνομά του στο YouTube, θα βρεις από το μακρινό 2015 μία σειρά ντοκιμαντέρ ενός 15χρονου, έτοιμου να σταθεί επάξια στο κολεγιακό μπάσκετ. Ο Ρονάλντο Σέγκου (23 ετών, 1.82) ή αλλιώς «6-Foot Killa» έκανε για πρώτη φορά το βήμα εκτός ΗΠΑ, χαρίζοντας στο Ψυχικό την πρώτη του νίκη στην Elite League.

Ο Σέγκου αναδείχθηκε MVP της 1ης αγωνιστικής, μετρώντας απέναντι στον Κόροιβο 26 πόντους, 7/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Αμερικανός είναι η επιτομή του «Trust the process», λειτουργώντας πάντοτε με γνώμονα τη δική του εξέλιξη και όχι τα «brand names».

Η επιλογή του να αγωνιστεί στους Buffalo Bulls στα κολεγιακά του χρόνια προξένησε αρκετή εντύπωση σε όσους πίστευαν πως το μέλλον του ανήκει στο ΝΒΑ. Ο ίδιος δέχτηκε κριτική, καθώς θα ήταν πλέον πιο δύσκολη η μετάβαση σε μία ομάδα της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη, από ένα κολλέγιο μεσαίας τάξης.

Και αυτή η επιμονή του τον έφερε ως το Summer League του καλοκαιριού με το Μέμφις. Παρατηρώντας και τα νούμερά του από χρονιά σε χρονιά, είναι φανερή η δικαίωσή του με τη μετάβαση στο επαγγελματικό επίπεδο να γίνεται εντελώς ομαλά.

Στην τελευταία του σεζόν στους Buffalo μετρούσε 9.1 πόντους (με 37.7% από το τρίποντο) και 5.1 ασίστ, δείχνοντας αρκετές πτυχές του ταλέντου, που δεν περιορίζεται στα μέτρα του scoring guard.

Η άμεση προσαρμογή του Σέγκου στο Ψυχικό και η ταπεινότητα στις προπονήσεις

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των Αμερικανών που κάνουν το... βήμα να περάσουν στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, αλλά νιώθουν πολύ μεγαλύτεροι από τις ομάδες στις οποίες αγωνίζονται, με αρκετή υπεροψία.

Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει σε καμία περίπτωση με τον Ρονάλντο Σέγκου, ο οποίος έχει αγκαλιαστεί από την οικογένεια του Ψυχικού. Από τις προπονήσεις και τις πρώτες μέρες του στην ομάδα άπαντες κατάλαβαν πως έχουν να κάνουν με έναν εξαιρετικό χαρακτήρα. Η παντελής έλλειψη εγωισμού και η θέλησή του να ακούει ό,τι του ζητά ο κόουτς Ρεμεντέλας τον έχει μετατρέψει σε έναν από τους πλέον αγαπητούς χαρακτήρες στην πρώτη του περιπέτεια στην Ελλάδα.

Το πάντρεμά του με τον Γιώργο Κουκά είναι ένα από τα ερωτήματα της σεζόν και θα καθορίσει εν πολλοίς το ταβάνι του Ψυχικού, που μέσα στο γήπεδο την περσινή σεζόν κατέκτησε τον στόχο της ανόδου.

Οι ικανότητες του Σέγκου με την μπάλα, η «εκρηκτικότητά» του στο ένας εναντίον ενός και όλες οι δάφνες που τον συνοδεύουν από τις ΗΠΑ πιστοποιήθηκαν από την πρώτη κιόλας μέρα του στην Elite League. Ένας σκόρερ που ταυτόχρονα «φτιάχνει» τους συμπαίκτες του, μοιράζει την μπάλα και παίζει για την ομάδα, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται το Ψυχικό στην απαιτητική αυτή σεζόν. Ο «6-Foot Killa» μπορεί να εγγυηθεί υψηλές πτήσεις στα παρκέ της λίγκας και, γιατί όχι, να στρέψει πάνω του τα βλέμματα της ευρωπαϊκής αγοράς.

@Photo credits: eurokinissi
 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα