Γαλατάσαραϊ - Νταρουσάφακα 85-81 (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Γαλατάσαραϊ - Νταρουσάφακα 85-81 (vid)
Τίμπορ Πλάις, Εμίρ Πρέλντζιτς και Βλάντιμιρ Μίτσοφ φόρεσαν την ενδυμασία των τριών σωματοφυλάκων και οδήγησαν τη Γαλατάσαραϊ στη νίκη επί της Νταρουσάφακα με 85-81 παρότι η τελευταία σούταρε με ποσοστό 45,2% στα τρίποντα.

Δέκα φορές άλλαξε χέρια το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, στοιχείο που ανέδειξε και το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Με δέκα πόντους σε διάστημα έξι λεπτών, ο Τίμπορ Πλάις ήταν ο ηγέτης της Γαλατάσαραϊ στην πρώτη περίοδο (15-10, 6’), όμως για αδιευκρίνιστους λόγους είδε το υπόλοιπο του πρώτου μέρους από τον πάγκο.

Η Γαλατάσαραϊ είχε ως λογική να δώσει το μακρινό σουτ στην Νταρουσάφακα. Όταν η ομάδα του Ντέβιντ Μπλατ έβαλε τα τρίποντα έκανε επιμέρους σκορ 2-13 και προηγήθηκε με 17-23 (11’). Εκεί, η Γαλατάσαραϊ πήρε βοήθειες από τον Μίτσοφ, συνολικά βασίστηκε στην ικανότητά της στο transition game και αφού κράτησε την Νταρουσάφακα μακριά από το καλάθι για τρία λεπτά, προηγήθηκε με 29-26. Οι λεπτές ισορροπίες διατηρήθηκαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (37-38).

Πρέλντζιτς, Πλαίς και Ντίμπλερ επέβαλαν άλλα δεδομένα στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι τρεις παίκτες σημείωσαν συνολικά τους 25 από τους 28 πόντους της Γαλατάσαραϊ στην 3η περίοδο και η διαφορά σταδιακά αυξανόταν φτάνοντας έως και στα επίπεδα των 13 πόντων (61-48, 27’). Για την Νταρουσάφακα, το τρίποντο αποτέλεσε τον μοναδικό τρόπο έκφρασης στην επίθεση, γι’ αυτό μείωσε σε 70-66 (33:30).

H Γαλατάσαραϊ συνδύασε καλή άμυνα με ωριμότητα στην επίθεση, ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +11 (81-70, 37’). Τα σουτ της απελπισίας από Άντερσον και Ουίλμπεκιν έφεραν την Νταρουσάφακα σε απόσταση αναπνοής (84-81) δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα για να… λύσει την εξίσωση μια ελεύθερη βολή από τον Γκιουλέρ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Γαλατάσαραϊ είχε ισορροπία ως ομάδα σε αντίθεση με τη Νταρουσάφακα η οποία εξαρτιόταν από την ευστοχία της στα τρίποντα και δεν έπαιξε άμυνα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Έστω οριακά, οφείλουμε να δώσουμε αυτόν τον τίτλο στον Τίμπορ Πλάις ο οποίος στους προηγούμενους αγώνες περιοριζόταν σε μονοψήφιο αριθμό πόντων.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μπραντ Oυαναμέικερ γιατί ο μεγαλύτερος αριθμός στη στατιστική του είναι τα επτά λάθη στα οποία υπέπεσε.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Τον αδικούμε εν γνώσει μας γιατί ο Εμίρ Πρέλντιτς έκανε εκπληκτικό παιχνίδι. Η στατιστική (15π., 5ασ., 4κλεψ.) δεν αποτυπώνει το μέγεθος της προσφοράς του.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Νταρουσάφακα το επίπεδο της άμυνας της και η Γαλατάσαραϊ την ευκολία με την οποία χάνει διαφορές.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Κλάιμπερν έπιασε στον ύπνο τρεις παίκτης της Γαλατάσαραϊ, πήρε τον αριστερό διάδρομο και κάρφωσε εντυπωσιακά την μπάλα στο καλάθι στο 34’

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 37-38, 65-55, 85-81