«Οι δύσκολοι μήνες του Μπαρτζώκα!» (vid & pics)

Γιάννης Σταυρουλάκης
«Οι δύσκολοι μήνες του Μπαρτζώκα!» (vid & pics)
Ο Emilio Fernández της Opinión de Málaga γράφει στο gazzetta.gr για την Μπαρτσελόνα πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και το δύσκολο έργο του Γιώργου Μπαρτζώκα στο Palau Blaugrana.

Η Μάλαγα υποχρέωσε την περασμένη Κυριακή την Μπαρτσελόνα στη 2η ήττα της στη Liga Endesa, επικρατώντας με 95-89 στην παράταση (78-78 κ.α.), λίγες ημέρες πριν από την αναμέτρηση των Καταλανών με τον Παναθηναϊκό για τη 10η αγωνιστική της EuroLeague στο Palau Blaugrana.

Το παιχνίδι είχε συγκλονιστικό φινάλε στην κανονική διάρκεια, αφού ο Κάιλ Φογκ κέρδισε φάουλ από τον Ταϊρίς Ράις στο 0.1" κι έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με 3/3 βολές προκαλώντας την έντονη αντίδραση των «μπλαουγκράνα», που αμφισβήτησαν την απόφαση των διαιτητών.


Οι Καταλανοί υποδέχονται των Παναθηναϊκό (2/12, 22:00) μετρώντας τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις και ο υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος της Opinión de Málaga, Emilio Fernández, ο οποίος βρέθηκε στο «Martin Carpena» και παρακολούθησε live την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Ουνικάχα γράφει στο gazzetta.gr για την κατάσταση που επικρατεί στους «μπλαουγκράνα». Προσθέτει, δε, ότι ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τη μεγάλη ευκαιρία να φύγει με τη νίκη από τη Βαρκελώνη!

«Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αυτή την Παρασκευή στο Palau Blaugrana την Μπαρτσελόνα. Μια ομάδα με πολλά αγωνιστικά προβλήματα που παίζει κακό μπάσκετ, έχει παίκτες που επέστρεψαν πρόσφατα από τραυματισμούς, ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Άλεξ Ρένφρο ενώ "τρέχει" ένα αρνητικό ρεκόρ αποτελεσμάτων, μετρώντας τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις!

Τα αρνητικά αποτελέσματα και το κακό μπάσκετ της Μπαρτσελόνα δικαιολογούνται από τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει το προπονητικό τιμ από την αρχή της σεζόν. Για την ακρίβεια, ο Ρίμπας και ο Λαουάλ θα μείνουν εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Ναβάρο είναι off λόγω προβλημάτων φυσικής κατάστασης ενώ ο Κλαβέρ και ο Ντόλμαν επέστρεψαν, μεν, στην αγωνιστική δράση όμως παραμένουν εκτός ρυθμού όπως φάνηκε στην Κωνσταντινούπολη και τη Μάλαγα.

Αν συνυπολογίσουμε ότι ο Πέτερι Κόπονεν έμεινε εκτός αγώνων έπειτα από ένα τρακάρισμα στη Βαρκελώνη, καταλαβαίνουμε ότι η ζωή του Γιώργου Μπαρτζώκα στη Βαρκελώνη δεν είναι καθόλου εύκολη τους πρώτους μήνες του στην Ισπανία. Παρεμπιπτόντως, η Μπάρτσελόνα δεν έχει την τύχη με το μέρος της! Την περασμένη Κυριακή στη Liga Endesa κέρδιζε για τρεις πόντους τη Μάλαγα στο 0.1" για το φινάλε της κανονικής διάρκειας και στο τέλος έχασε το ματς στην παράταση.

Οι Καταλανοί διαμαρτυρήθηκαν για το φάουλ του Ράις στον Φογκ σχεδόν στο μηδέν που επέστρεψε στην Ουνικάχα να στείλει το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, εκεί που η ομάδα του Τζουάν Πλάθα επικράτησε με 95-89. Ο Μπαρτζώκας προβληματίζεται με αυτή την κατάσταση. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που συνήθως κερδίζει ωστόσο τα αποτελέσματά της στην Ευρώπη δεν είναι καλά. Προς το παρόν, ουδείς αμφισβητεί τον Μπαρτζώκα στη Βαρκελώνη. Είναι κατανοητό ότι η υπάρχουσα κατάσταση είναι αποτέλεσμα συγκυριών και τραυματισμών μολονότι η βαριά ήττα από τη Ρεάλ στην EuroLeague ήταν πολύ σκληρή, λόγω της αντιπαλότητας των δυο ομάδων.

Από την άλλη πλευρά, ο Τσάβι Πασκουάλ επιστρέφει σπίτι του. Θα αντιμετωπίσει μια ομάδα με την οποία θα ντεμπουτάρει ο Άλεξ Ρένφρο, ένας παίκτης ο οποίος ήλθε για να καλύψει το κενό του Ρίμπας. Ο πρώην παίκτης της Μπάγερν Μονάχου μπορεί να παίξει στο 2-3, δίνοντας κάνοντας πιο εύκολη τη δουλειά τουΤαϊρίς Ράις ο οποίος είναι υποχρεωμένος να παίζει πολύ και... υποφέρει στα τελευταία λεπτά των αγώνων.

Για τον Παναθηναϊκό, θα είναι μια καλή ευκαιρία να κερδίσει στο Palau Blaugrana. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι σε καλή κατάσταση και αντιμετωπίζει πρόβλημα όταν ο αντίπαλος παίρνει το προβάδισμα. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, όπου όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά.