Πρίφτης: «Μένουμε ως έχουμε»

Πρίφτης: «Μένουμε ως έχουμε»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Πρίφτης: «Μένουμε ως έχουμε»

bet365

Η απόδοση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σύμφωνα με τον Δημήτρη Πρίφτη ο βασικός λόγος της νίκης του Άρη επί της Μπάκεν Μπέαρς. Ο προπονητής του Άρη σημείωσε επίσης ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει πρόθεση ενίσχυσης της ομάδας.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου. Η Μπάκεν είναι μια ανταγωνιστική ομάδα. Είχαμε καλό τελευταίο δεκάλεπτο με καλό μακρινό σουτ. Πήραμε ριμπάουντ τα οποία μας έδωσαν τη δυνατότητα να σκοράρουμε στο transition game και να μας δώσουν μεγάλο πλεονέκτημα. Κάθε εκτός έδρας νίκη είναι σημαντική, το ίδιο ισχύει και για τη συγκεκριμένη. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε να διαχειριστούμε ένα μικρό ρόστερ. Πλέον πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στον αγώνα που ακολουθεί με τον Απόλλων Πατρών», είπε αρχικά.

Ερωτηθείς για τη διαφαινόμενη επιστροφή των Βασίλη Καββαδά, Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, σημείωσε: «Θέλουμε να δούμε την εικόνα των προπονήσεων και μετά να δούμε τόσο για τον Καββαδά όσο και για τον Γιάνκοβιτς. Οι πιθανότητες είναι περισσότερες να είναι κοντά μας στον αγώνα με τον Απόλλωνα, ειδικά για τον Καββαδά. Έχουμε μεγάλη ανάγκη να γυρίσουν οι παίκτες για να αποφορτιστούν οι υπόλοιποι παίκτες».

Ο Δημήτρης Πρίφτης ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα ενίσχυσης ή μάλλον αντικατάστασης του Έρικ Μπάκνερ. «Σε πρώτη φάση συνεχίζουμε έτσι όπως είμαστε. Έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε ρυθμό. Ο Καββαδάς θα είναι σαν προσθήκη για μας αλλά θα πρέπει να τον βάλουμε στο παιχνίδι. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιάνκοβιτς. Είναι μια δύσκολη διαδικασία γιατί συνεχώς αναπροσαρμόζουμε τα πλάνα μας. Πάντα κάποιους απουσιάζει κι αυτό δημιουργεί δυσκολίες στη ροή και στο να αποκτήσουμε συνοχή στην επίθεση. Δυστυχώς, είναι αναπόφευκτη αυτή η συνθήκη».

Ρωτήθηκε επίσης για την απόδοση του Ντέβιν Μαρμπλ, αλλά ο 48χρονος τεχνικός δεν θέλησε να καταθέσει σχόλιο. «Σημασία έχει ότι η ομάδα βρήκε λύσεις. Όλοι βοήθησαν ακόμη κι εκείνος για να φθάσουμε στη νίκη».

 

«Επηρεάζουν τη δυναμική μας»

Βάσει στατιστικής, στο διάστημα όπου ο Μάικλ Τζένκινς ήταν στο παρκέ ο Άρης κέρδισε με διαφορά 27 πόντων. Ο Αμερικανός προτίμησε να ασχοληθεί με τη συνολική απόδοση της ομάδας λέγοντας ότι… «το σημαντικότερο είναι ότι κερδίσαμε και το κάναμε γιατί λειτουργήσαμε σαν ομάδα, κυκλοφορώντας σωστά την μπάλα».

Ο 30χρονος γκαρντ αναφέρθηκε και στα προβλήματα των τραυματισμών. «Πρέπει να δούμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τα οποία επηρέασαν τη δυναμική μας. Θα είμαστε διαφορετικοί με την επιστροφή παικτών που έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Γενικά όμως, πραγματικά μου άρεσε το πώς έπαιξε η ομάδα μας».

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα