Μία... Γιουβέντους στον δρόμο της ΑΕΚ (pics & vids)

Μία... Γιουβέντους στον δρόμο της ΑΕΚ (pics & vids)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Μία... Γιουβέντους στον δρόμο της ΑΕΚ (pics & vids)

bet365

Όχι...η ΑΕΚ δεν θα έρθει αντιμέτωπη με την ιστορική ομάδα της Ιταλίας, αλλά με τη Γιουβέντους της Λιθουανίας. Ας τη γνωρίσουμε!

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θ' αντιμετωπίσει τον αντίπαλό της με πλεονέκτημα έδρας κι η κλήρωσή της μόνο βατή μπορεί να χαρακτηριστεί! Η Γιουβέντους προέρχεται από τη Λιθουανία και δεν έχει φτάσει ποτέ στην ιστορία της στους τελικούς του πρωταθλήματος, ενώ δεν έχει μεγάλη εμπειρία από μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο Champions League έκανε καλή αρχή με τέσσερις νίκες... μέχρι που βρήκε μπροστά της την Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη. Έχασε όλα τα παιχνίδια με τις τρεις πρώτες ομάδες του ομίλου, ωστόσο κέρδισε τα παιχνίδια που έπρεπε.

Η Γιουβέντους θα έρθει εδώ την επόμενη βδομάδα κι έπειτα θα υποδεχτεί τη «Βασίλισσα» στον επαναληπτικό. Αν καταφέρει να περάσει από τα προκριματικά η «Ένωση» θα βρει στους «16» τη Μονακό (7-8/3).

Πως πέρασε: Ο Δ' Όμιλος ήταν εύκολος με ομάδες όπως οι Οστάνδη, Μέγκα Λεκς και Μόρναρ. Η Γιουβέντους πήρε τα παιχνίδια με τις ομάδες που ήταν στο ίδιο επίπεδο με αυτή και τερμάτισε τέταρτη με ρεκόρ 8-6 δύο νίκες μπροστά από την Οστάνδη.

Που βρίσκεται στο πρωτάθλημα: Είναι έκτη με ρεκόρ 10-10.

Πρωταγωνιστές: Οι Σίλσκις και Ντικς (5,4ριμπ.) είναι οι πρώτοι σκόρερ της με 12,8 και 12,7 πόντους μέσο όρο, ενώ ο Βασίλιους έχει 5,6 ριμπάουντ μέσο όρο.

Ιστορία: Η Γιουβέντους ιδρύθηκε τη σεζόν 1999-2000 και έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας το 2004-05.

Γήπεδο: Utena Arena (2,000).

Πόλη: Ουτένα, Λιθουανία.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα