Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο 90-86 (vid)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο 90-86 (vid)
Η Αρμάνι Μιλάνο... έκανε το κομμάτι της για ένα ημίχρονο κι έπειτα η Αναντολού Εφές φρόντισε να «καθαρίσει» τη νίκη σε φινάλε-θρίλερ (90-86)!

Η Εφές... τα βρήκε σκούρα απέναντι στην «μαχητική» Αρμάνι Μιλάνο που κυριάρχησε στο πρώτο μέρος και διεκδίκησε μέχρι τέλους το «διπλό».

Η ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα δείχνει ανεβασμένη μετά τις τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και στην έδρα της Εφές πήγε με την ψυχολογία στα ύψη. Η Αρμάνι Μιλάνο έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και δεν άφησε τους γηπεδούχους να βρουν ρυθμό. Η διαφορά... ξέφυγε γρήγορα και το +14 του πρώτου ημιχρόνου της επέτρεψε να ελπίζει σε ακόμα μία νίκη που θα της δώσει «ανάσα» ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η Εφές δεν ήταν διατεθειμένη να χάσει με κατεβασμένα τα χέρια στην έδρα της. Έπαιξε πιο σκληρά στην τρίτη περίοδο, μείωσε και κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα σερί 5-0 στις αρχές του τελευταίου μέρους (74-74 στο 31'). Η ιταλική «απάντηση» ήταν άμεση με 0-7 σερί (74-81 στο 34'), αλλά όχι αρκετή. Νέα αντεπίθεση των γηπεδούχων με έμμεσο τρίποντο του Κιρκ και καλάθι του Χάνεϊκατ και το παιχνίδι έγινε ξανά ντέρμπι (80-83 στο 36'). Τελικά, οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα και πήραν τη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Εφές δεν ήθελε να μείνει... πίσω στη βαθμολογία και άφησε στ' αποδυτήρια το άσχημο ξεκίνημα και στην επιστροφή φρόντισε να παίξει πιο σκληρά. Ισοφάρισε κι έπειτα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα. Στα κρίσιμα δευτερόλεπτα ο Γκρέιντζερ έκανε το +3 από τη γραμμή των βολών στα -10'', έστειλε τον Καλνιέτις στις βολές που μείωσε στο καλάθι, αλλά στα -5,6'' που είχε στη διάθεσή της η Εφές για την τελευταία της επίθεση ο Ερτέλ ευστόχησε σε 2/2 βολές για το τελικό 90-86.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τάιλερ Χανεϊκατ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εφές και είχε 4/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/3 βολές, μάζεψε 5 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ και είχε 2 τάπες σε 22:32.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Αντρέα Τσιντσιαρίνι σε 13:55 είχε 1 άστοχο σουτ, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Με το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού ο Μπαλμπάι μάζεψε το ριμπάουντ, μετά το άστοχο σουτ του Σιμόν κι έπειτα πήρε την ασίστ από τον Χάνεϊκατ για το 87-85 στο 39. Ο Χάνεϊκατ φρόντισε να κόψει στη συνέχεια τον Σάντερ και ο ίδιος πήρε το φάουλ στα -10'' για να ευστοχήσει σε 1/2 βολές (88-85). Ο Καλνιέτις έπειτα μείωσε με 1/2 βολές στα -8'', αλλά μετά το time out στα -5,6'' η μπάλα ήταν για την Εφές με τον Ερτέλ να... καθαρίζει τη νίκη από τη γραμμή των βολών.

ΑΦΑΝΗΣ-«ΗΡΩΑΣ»: Ο Τζέισον Γκρέιντζερ ήταν καθοριστικός στα κρίσιμα σημεία και από τους καλύτερους παίκτες στο παρκέ με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 4 ασίστ, αλλά είχε 4 λάθη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το διπλό... όχι του Άλεξ Κλαρκ (11π.) που έκανε πολύ καλό παιχνίδι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Εφές το άσχημο ξεκίνημα και η Αρμάνι Μιλάνο θα ήθελε να... ξαναπαίξει τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Τα δεκάλεπτα: 15-27, 40-54, 69-74, 90-86