Η... μετά-Τζεντίλε μέρα στον Παναθηναϊκό

Η... μετά-Τζεντίλε μέρα στον Παναθηναϊκό

Η... μετά-Τζεντίλε μέρα στον Παναθηναϊκό

bet365

Μετά την αποπομπή του Αλεσάντρο Τζεντίλε, το gazzetta.gr παρουσιάζει τα δεδομένα της επόμενης μέρας, ενώ στέκεται και στο παρασκήνιο του «διαζυγίου».

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η... κακή του μέρα», λέει μια παροιμία μας, αν και στην περίπτωση του Αλεσάντρο Τζεντίλε, οι μέρες έμελλε να ήταν πολύ περισσότερες!

Ο Ιταλός γκαρντ δεν δικαιολόγησε ούτε στο ελάχιστο τον ντόρο που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο για τη μετακόμισή του στον Παναθηναϊκό, αφού η απόδοσή του ήταν κατώτερη του μετρίου, ενώ έφτανε και στα όρια των... αποκαρδιωτικών εμφανίσεων.

Δεν «έδεσε» ποτέ με την ομάδα, δεν αποτέλεσε ποτέ «κομμάτι» της, ενώ έδειχνε εικόνα παλαίμαχου μπασκετμπολίστα και ουχί ενός 24χρονου, άλλοτε... σταρ του ιταλικού μπάσκετ. Και όλα αυτά τη στιγμή που Τσάβι Πασκουάλ τον είχε στηρίξει αρκετές φορές σε δημόσιες τοποθετήσεις του! Βέβαια η συνολική παρουσία του Τζεντίλε ίσως να κρύβει και... παρασκήνιο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που «ανέβηκαν» στα social media (σ.σ. όχι στο δικό του προφίλ, αλλά σε αυτά φίλων του) βίντεο και φωτογραφίες από... ξενύχτια και τα οποία δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους ανθρώπους της ομάδας.

Μάλιστα ούτε και στις προπονήσεις ήταν... τέρας συγκέντρωσης και διάθεσης, ενώ ουδέποτε άρπαξε τις ευκαιρίες που του έδινε επανειλημμένα ο προπονητής του Παναθηναϊκού... Όλα αυτά και σε συνδυασμό με τις κάκιστες εμφανίσεις του, ήρθαν και... έδεσαν για το τέλος του Ιταλού φόργουορντ από τους «πράσινους».

Λογικό και επόμενο ο κόμπος να φτάσει στο χτένι και να δοθεί ένα τέλος στη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Τζεντίλε αναμένεται να επιστρέψει στην Αρμάνι Μιλάνο, εκτός και αν δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα έως το τέλος της σεζόν ή αν κάνει ατομικές προπονήσεις. Από εδώ και στο εξής αυτό δεν είναι κάτι που αφορά τον Παναθηναϊκό και τον Καταλανό τεχνικό!

Αυτό που αφορά τους «πράσινους» είναι η επόμενη μέρα στην ομάδα! Φυσικά το ερώτημα που γεννήθηκε λίγα λεπτά μετά την είδηση για τον Αλεσάντρο Τζεντίλε είχε να κάνει με το αν θα προχωρήσει ο Παναθηναϊκός σε απόκτηση άλλου παίκτη προκειμένου να τον αντικαταστήσει. Προς το παρόν δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση, ωστόσο ο Τσάβι Πασκουάλ «ζυγίζει» όλα τα σενάρια για το «τι μέλλει γενέσθαι» στην ομάδα.

Ουσιαστικά τα σενάρια που επικρατούν αυτή τη στιγμή είναι τέσσερα. Το πρώτο να αποκτηθεί παίκτης για τη θέση του Ιταλού γκαρντ, το οποίο δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες στην παρούσα φάση. Πολλώ δεν μάλλον από τη στιγμή που έχει εκπνεύσει η προθεσμία για την EuroLeague (1/3), όπερ και σημαίνει ότι θα πρέπει να «κοπεί» άλλος παίκτης.

Το δεύτερο να δοθεί η ευκαιρία στον Ντιμίτρις Νίκολς, ο οποίος έχει αποδείξει στο ξεκίνημα της σεζόν ότι είναι πιο... πολύτιμος από τον Αλεσάντρο Τζεντίλε, έχοντας προσφέρει περισσότερα από τον Ιταλό. Γι αυτό και ο Αμερικανός λογίζεται μόνο για την EuroLeague (μιας και διατηρεί το δικαίωνα να παίζει) και όχι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Και αν γίνει η αλλαγή θα είναι η τελευταία (πετώντας εκτός άλλον ξένο), αφού εκκρεμεί και ο Τζέιμς Γκιστ ο οποίος με τη σειρά του θα μπει στην ομάδα.

Το τρίτο να αποκτηθεί παίκτης που να αγωνίζεται σε άλλη θέση, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει εστιάσει ο Τσάβι Πασκουάλ. Βέβαια η αγορά είναι περιορισμένη τη δεδομένη χρονική στιγμή και θα χρειαστεί πολύ καλό scouting ή αγορά συμβολαίου σε περίπτωση που πάρει σάρκα και οστά. Εάν και εφόσον προχωρήσει μία τέτοια σκέψη, περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η απόκτηση πλέι μέικερ με οργανωτικές ικανότητες ώστε να κατέβουν θέσεις οι Τζέιμς και Ρίβερς. Και πάλι. θα ισχύει ΜΟΝΟ για το πρωτάθλημα της Basket League εν όψει και των τελικών με τον Ολυμπιακό.

Το τέταρτο να προχωρήσει η ομάδα ως έχει! Άλλωστε o Τζέιμς Γκιστ αναμένεται να επιστρέψει από στιγμή σε στιγμή και δεν θα χρειαστούν περαιτέρω αλχημείες με... δύο ρόστερ, ενώ σε αυτήν την περίπτωση θα ενεργοποιηθεί περισσότερο ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Κάτι που φαντάζει και πιο πιθανό να συμβεί!

Δηλαδή η ομάδα να προχωρήσει με το υπάρχον ρόστερ μέχρι το τέλος της σεζόν, χωρίς να γίνει άλλη αλλαγή μέχρι το τέλος!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα