Αντιδρούν οι Ισπανοί παίκτες στις δηλώσεις Μπερτομέου!

Gazzetta team
Αντιδρούν οι Ισπανοί παίκτες στις δηλώσεις Μπερτομέου!

bet365

Ο Τζόρντι Μπερτομέου δήλωσε πως δεν θα υπάρχει «παράθυρο» στους παίκτες που αγωνίζονται στην Euroleague προκειμένου να παίξουν στα προκριματικά του Παγκοσμίου με τις εθνικές τους ομάδες, κάτι που έφερε την αντίδραση των Ισπανών παικτών.

Στους Ισπανούς παίκτες δεν άρεσαν οι δηλώσεις του Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος είπε πως δεν θα υπάρχει κενό στο πρόγραμμα της Euroleague τότε που θα γίνουν οι προκριματικοί αγώνες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο σύνδεσμος παικτών της Ισπανίας (ΑΒΡ) τόνισε πως η Euroleague δεν μπορεί να απαγορεύσει σε έναν παίκτη τη συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα της χώρας του.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

«Η Euroleague δεν μπορεί να το κάνει αυτό, γιατί είναι στις υποχρεώσεις ενός αθλητή σύμφωνα με το νόμο της χώρας. Είναι το άρθρο 47 του αθλητικού νόμου, όπου αναφέρεται πως οι παίκτες πρέπει να ανταποκρίνονται στην κλήση για συμμετοχή στις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, αγώνων ή προετοιμασίας. Ο νόμος καλύπτει σε κάθε περίπτωση τους αθλητές για συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε υποχρέωση της Εθνικής Ομάδας», τόνισε ο Ράφα Χοφρέσα, γενικός γραμματέας του συνδέσμου.

Στη συνέχεια μίλησε ο Αλφόνσο Ρέγες, πρόεδρος του συνδέσμου παικτών: «Εμείς θα παίξουμε στα παράθυρα της FIBA όταν έρθει η ώρα. Γινόταν μέχρι τώρα και δεν υπήρχε κανένα θέμα. Το πρόβλημα υπάρχει πλέον, γιατί η Ευρωλίγκα αύξησε τον αριθμό των αγώνων. Ο Μπερτομέου θα αποφασίσει ποιος θα πάει στην Εθνική Ομάδα και ποιος όχι; Ποιος είναι αυτός για να αποφασίσει κάτι τέτοιο;».

Στο τέλος το λόγο πήρε πάλι ο Χοφρέσα: «Για την πλειοψηφία των παικτών είναι περηφάνια και τιμή η κλήση στην Εθνική Ομάδα. Είναι μια υποχρέωση, αλλά και ένα δικαίωμα. Δεν νομίζω πως είναι σωστό να τοποθετηθούν οι παίκτες στο επίκεντρο αυτής της σύγκρουσης».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα