Ο Ντίβατς στηρίζει τα προκριματικά των εθνικών ομάδων!

Ο Ντίβατς στηρίζει τα προκριματικά των εθνικών ομάδων!

bet365

Ο Βλάντε Ντίβας μίλησε για το... μαγικό συναίσθημα που προκαλεί η φανέλα με το εθνόσημο και υποστήριξε το νέο καλεντάρι της FIBA που προβλέπει αγώνες μέσα στη χρονιά.

Η Euroleague θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα της σεζόν 2017-18 το οποίο δεν προβλέπει «παράθυρα» για εθνικές ομάδες, την ώρα που το νέο καλεντάρι της FIBA που θα τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο περιλαμβάνει αγώνες για τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα μεσούσης της σεζόν!

Από την πλευρά του, ο θρύλος της Γιουγκοσλαβίας και νυν Αντιπρόεδρος και GM των Σακραμέντο Κινγκς, Βλάντε Ντίβας απεύθυνε ανοικτή επιστολή στους παίκτες, στηρίζοντας τις κινήσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

«Όταν άρχισα να παίζω μπάσκετ στη γενέτειρά μου, στην πόλη Πριγιέπολγιε, εμπνεύστηκα βλέποντας την εθνική ομάδα και τους καλύτερους παίκτες της.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο ενθουσιασμένος ήμουν βλέποντας την εθνική ομάδα μπάσκετ της Γιουγκοσλαβίας σε δράση και γνώριζα από μικρή ηλικία ότι ήθελα να γίνω σαν κι αυτούς, έχοντας έτσι την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου στα Eurobasket, τα Παγκόσμια Κύπελλα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νιώθω ευλογημένος που στο τέλος τα κατάφερα!

Υπάρχει πάντα κάτι μαγικό όταν φοράς τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Το να εκπροσωπείς τη χώρα σου είναι η ύψιστη τιμή και γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς αισθάνεστε το ίδιο.

Σε όλα τα μέρη του κόσμου, οι αγώνες των εθνικών ομάδων δημιουργούν φιλάθλους όπως τίποτε άλλο! Ενθαρρύνουν τους νέους να ασχοληθούν με το μπάσκετ, αναπτύσσοντας έτσι το ταλέντο που είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον του αθλήματος.

Για πολύ καιρό, όμως, η επιρροή του μπάσκετ περιορίστηκε επειδή οι εθνικές ομάδες δεν έδιναν εντός έδρας αγώνες για πολλά χρόνια! Οι φίλαθλοι δεν μπορούσαν να δουν τα αστέρια τους και να βιώσουν την εμπειρία της εθνικής ομάδας να παίζει μπροστά στον κόσμο της. Τα μεγάλα τουρνουά διεξάγονταν σε λίγες χώρες και μια φορά τον χρόνο, με μειωμένη κάλυψη από τα media και περιορισμένο ενδιαφέρον.

Το νέο φορμάτ της FIBA που θα τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο σχεδιάστηκε όχι μόνο για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και για άλλα αθλητικά γεγονότα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στις εθνικές ομάδες να παίξουν μπροστά στους φιλάθλους τους. Αυτό το νέο σύστημα θα βοηθήσει όλη την μπασκετική οικογένεια.

Για τους παίκτες, το νέο καλεντάρι σημαίνει ότι για πρώτη φορά θα έχουν ένα ελεύθερο καλοκαίρι κάθε τέσσερα χρόνια, μειώνοντας την πίεση και έχοντας τον απαραίτητο χρόνο για ξεκούραση, ώστε να επιστρέψουν δριμύτεροι μέσα στη χρονιά.

Αυτός ο παράγοντας, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα να αλλάζουν τα ρόστερ σε κάθε παιχνίδι των προκριματικών, με την προετοιμασία για τα σπουδαία τουρνουά να περιορίζεται σε μάξιμουμ 28 ημέρες, σημαίνει ότι περιορίζεται ο φόρτος εργασίας των παικτών σε ό,τι αφορά τις εθνικές ομάδες.

Το νέο καλεντάρι θα δημιουργήσει ευκαιρίες και θα βοηθήσει ώστε να αναπτυχθεί το ταλέντο, επιτρέποντας σε νέους παίκτες από περισσότερες χώρες να αγωνιστούν σε διεθνείς διοργανώσεις.

Βλέπω το νέο καλεντάρι ως win-win κατάσταση για τους παίκτες, τους φιλάθλους, τις εθνικές ομοσπονδίες, τα πρωταθλήματα και τις ομάδες. Για όλους όσοι εμπλέκονται με το μπάσκετ και, κυρίως, για το σπορ που αγαπάμε! Για όλους αυτούς τους λόγους, ενθαρρύνω τους παίκτες να το υποστηρίξουν ώστε να ζήσουν κι εκείνοι την ίδια μπασκετική εμπειρία που βίωσα κι εγώ».

 

Τελευταία Νέα