Ιτούδης: «Ο Ντούσαν είναι ο μπασκετικός μου πατέρας»

Ιτούδης: «Ο Ντούσαν είναι ο μπασκετικός μου πατέρας»

Gazzetta team
Ιτούδης: «Ο Ντούσαν είναι ο μπασκετικός μου πατέρας»
Ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε πως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι ο μπασκετικός του πατέρας.

Σε δηλώσεις του στην «Cosmote TV» ο Δημήτρης Ιτούδης ανέφερε πως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν ο μπασκετικός του πατέρας.

«Είτε ήταν η ΤΣΣΚΑ εδώ είτε όχι θα ήμουν εδώ "παρών". Ο Ντούσαν για εμένα είναι ο μπασκετικός μου πατέρας, του το έχω πει. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η πρόσκληση εδώ. Πάμε 28 χρόνια πριν όταν το 1989 στο Eurobasket του Ζάγκρεμπ εγώ ήμουν φοιτητής και ο "Ντούντα" είχε την εθνική Γιουγκοσλαβίας. Η πρώτη συνάντηση έγινε εκεί».

Για την σύγκριση Ίβκοβιτς- Ομπράντοβιτς: «Και οι δύο είναι κορυφαίοι στο είδος τους, ο καθένας έχει τη δική του ιστορία και τη δική του προσφορά στο άθλημα. Δεν χρειάζεται να βάλουμε δυσκολία ή ευκολία».

Για το παρατσούκλι «σοφός» του Ίβκοβιτς: «Αποδέχομαι το "σοφός", το αποδέχεται και ο ίδιος. Ήταν πρωτεργάτης σε πολλά θέματα, μπασκετικά και μη».

Στο τέλος είπε: «Εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου να τον έχει ο Θεός καλά και εκείνον και την οικογένειά του. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στον Ολυμπιακό που είχε αυτή την ιδέα. Εύχομαι να το απολαύσει ο κόσμος, να θυμηθεί πράγματα και... θαύματα και να είναι καλά πάντα ο Ντούσαν. Ο σεβασμός είναι απεριόριστος».