Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές 102-97

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές 102-97

bet365

Σε ένα ματς από τα... προσεχώς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε δύο παρατάσεις μέχρι να επικρατήσει της Αναντολού Εφές με 102-97. Εξαιρετικοί Καλάθης, Παππάς και Γκιστ.

Αν κάποιος πρέπει να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση μετά το συγκλονιστικό φιλικό του Παναθηναϊκού με την Αναντολού Εφές, αυτός δεν είναι άλλος από τον Τσάβι Πασκουάλ!

Ο Καταλανός προπονητής είδε την ομάδα του να δοκιμάζεται και με το... παραπάνω σε ένα φιλικό που είχε όλες τις προδιαγραφές για παιχνίδι της EuroLeague αφού χρειάστηκαν δύο παρατάσεις και πολλές κινήσεις από τον πάγκο μέχρι να φτάσουν οι «πράσινοι» στη νίκη με 102-97, η οποία ήταν και η πρώτη μπροστά στο κοινό τους.

Ουσιαστικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού μπόρεσε να... δουλέψει σε καταστάσεις κανονικού αγώνα και να δοκιμάσει διάφορα πράγματα εν όψε του πρώτου τζάμπολ για τη νέα σεζόν. Σίγουρα τα αποτελέσματα των φιλικών δεν έχουν καμία σημασία, αλλά εκεί που πήγε το ματς και έτσι όπως πήγε, η νίκη ήταν «must» στο συγκεκριμένο ματς.

Εν όψει της νέας χρονιάς, ο Τσάβι Πασκουάλ ήθελε ένα πράγμα. «Γεμάτο» και ποιοτικό ρόστερ! Ως προς το πρώτο σκέλος, είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται πλήρης σε όλες τις θέσεις. Ως προς το δεύτερο, το μέλλον θα... δείξει, αν και οι πρώτοι οιωνοί είναι αρκετά ενθαρρυντικοί!

Η νίκη επί της Εφές σε ένα ακόμα φιλικό επιπέδου EuroLeague δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, όσο τα όσα θέλησε να δοκιμάσει ο Πασκουάλ, σε συνδυασμό με την παρουσία και των διεθνών Καλάθη, Παππά και Αντετοκούνμπο. Άλλωστε η απουσία του αρχηγού του Παναθηναϊκού από τα δύο προηγούμενα ματς με Ούνικς Καζάν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν εκείνη που έπαιξε και τον μεγαλύτερο ρόλο στο (μέτριο) πρόσωπο που παρουσίασε η ομάδα.

Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα, αφού ο Καλάθης τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 13 ασίστ, ενώ για... τέσσερα ριμπάουντ θα μπορούσε να σημειώσει και triple double! Εξαιρετικός και ο Τζέιμς Γκιστ με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8/11 δίποντα, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Νίκος Παππάς ο οποίος τελείωσε το ματς με 22 πόντους και 14/18 βολές!

Σε γενικές γραμμές ωστόσο οι βολές ήταν και πάλι η αχίλλειος πτέρνα του Παναθηναϊκού αφού αστόχησε 18 φορές από τη γραμμή (28/46), ενώ ήταν αρκετά αστοχος και στα τρίποντα με 8/33. Από αυτά, τα 6/11 ανήκαν στους Ντένμον και Γκέιμπριελ και τα 2/22 στους υπόλοιπους παίκτες. Ο Πασκουάλ δεν πήρε σκορ μόνο από τον Λοτζέσκι, με τον Ρίβερς να ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και τον Ντένμον να αποτελεί... σταθερή αξία στο περιφερειακό σουτ.

Πάντως θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί οι παρατάσεις, αλλά κάποια λάθη ή κάποιες παιδαριώδεις επιλογές στο τέλος, έφεραν το ματς σε δύο έξτρα πεντάλεπτα.

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε έναν και μόνο σκοπό. Να βγάλει ενέργεια, να παίξει δυνατά άμυνα πάνω στην μπάλα και να βρει εύκολο καλάθι στο ανοικτό γήπεδο. Σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε, αφού γι' αυτόν τον λόγο ο Πασκουάλ αποφάσισε να ξεκινήσει στην πεντάδα τον Θανάση Αντετοκούνμπο στο «τέσσερα» ανεβάζοντας τον Σίνγκλετον στο «τρία», τον Γκιστ στο «πέντε» ενώ η δυάδα των γκαρντ ήταν οι Καλάθης και Λοτζέσκι.

Βέβαια ήταν λογικό και επόμενο ο Καταλανός τεχνικός στη συνέχεια να ανακατέψει την τράπουλα, χωρίς ωστόσο να χάσει ο Παναθηναϊκός την δυναμική του. Ουσιαστικά απέδειξε ότι έχει 12 παίκτες οι οποίοι μπορεί να παίξουν και να προσφέρουν το ίδιο ανά πάσα ώρα και στιγμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε χρησιμοποιήσει 12 από τους 14 παίκτες που είχε στον πάγκο (εκτός των Μποχωρίδη και Καλαϊτζάκη) αλλά κρατούσε σταθερά τον ρυθμό του αγώνα. Αν και ένα ξέσπασμα της Εφές πήγε να κάνει τη... ζημιά, στη συνέχεια οι «πράσινοι» πάτησαν το πόδι στο γκάζι και άρχισαν να «χτίζουν» διαφορά στο σκορ.

Ο Νικ Καλάθης είχε έρθει με... κεκτημένη ταχύτητα από το Eurobasket έχοντας 8 πόνους και 5 ασίστ στο πρώτο μισό του αγώνα, με αποτέλεσμα να τελειώσει ο Παναθηναϊκός με 10/15 δίποντα εκ των οποιων τα 10/13 μέσα από το «ζωγραφιστό».

Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν εκείνος που εκμεταλλεύτηκε τις τελικές πάσες του Καλάθη, ενώ πολύ καλό βαθμό σε ρόλο πλέι μέικερ πήρε και ο Παππάς στον χρόνο που του ζητήθηκε. Μάλιστα η διαφορά είχε φτάσει δύο φορές και τους 11 πόντους για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, με 35-24 στο 16' και με 40-29 στο 18'. Μοναδικό μελανό σημείο του πρώτου ημιχρόνου τα 3/13 τρίποντα εκ των οποίων 2/2 ο Ντένμον και 1/11 όλοι οι υπόλοιποι!

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 40-33, 57-49, 77-77 (κ.α.), 84-84 (παρ.), 102-97

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα