Τέλος ο Μπαγκάτσκις από την Λετονία

Τέλος ο Μπαγκάτσκις από την Λετονία

Κάτια Πετροπούλου
Τέλος ο Μπαγκάτσκις από την Λετονία

bet365

Επίσημη είναι πλέον η αποχώρηση του Άιναρς Μπαγκάτσκις από την Λετονία, μετά από οκτώ χρόνια.

Η συνεργασία του Άιναρς Μπαγκάτσκις με την εθνική Λετονίας έφτασε πλέον στο τέλος της, όπως και αναμενόταν.

Η ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης της χώρας ενημέρωσε κι επίσημα για τους τίτλους τέλους, μετά από οκτώ χρόνια κοινής πορείας με τον 50χρονο προπονητή.

Ο Μπαγκάτσκις είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει, καθώς είχε προτεραιότητα να βρει δουλειά σε ευρωπαϊκό σύλλογο κι έτσι δεν θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην εθνική, η οποία πια χρειάζεται έναν full time κόουτς, με τα «παράθυρα» της FIBA.

Το αίτημά του έγινε δεκτό και η ομοσπονδία τον ευχαρίστησε για την προσφορά του.

«Ευχαριστώ την ομοσπονδία που πριν από οκτώ χρόνια με εμπιστεύτηκε και παρείχε τις κατάλληλες συνθήκες για εμάς τους προπονητές, ώστε να δουλέψουμε επαγγελματικά με τους παίκτες. Ευχαριστώ φυσικά τους παίκτες και τους συνεργάτες μου. Μέσα σε αυτό το διάστημα ωριμάσαμε όλοι σαν επαγγελματίες και προσωπικότητες. Βελτιωθήκαμε μέσα από κάθε αποτέλεσμα και μέσα από τις αποτυχίες κάναμε ένα βήμα παραπέρα. Μετά και το τέλος του Eurobasket, όπου τερματίσαμε πέμπτοι, υπάρχει ένα αίσθημα ότι μπορούσαμε και καλύτερα. Μιας και ήρθαν αλλαγές στο σύστημα της FIBA, δεν θα μπορέσω πια να είμαι προπονητής της εθνικής, δεδομένου και τω υποχρεώσεων με σύλλογο», ήταν τα λόγια του.

 

Τελευταία Νέα