Με κόσμο σε Λευκωσία & Ηράκλειο!

Με κόσμο σε Λευκωσία & Ηράκλειο!

Γιάννης Ράμμας
Με κόσμο σε Λευκωσία & Ηράκλειο!
Η Ευρωλίγκα κι ο τιμωρημένος Παναθηναϊκός ήρθαν σε... συμβιβασμό και θα υποδεχθεί τις Λαμποράλ Κούτσα & Λοκομοτίβ Κουμπάν σε Λευκωσία & Ηράκλειο αντιστοίχως.

Ο Παναθηναϊκός έχει... υπόλοιπο ποινής 1+1 κεκλεισμένων των θυρών για τα γεγονότα των περσινών αναμετρήσων απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα, ενώ εκκρεμεί η έφεση για μία εξ αυτών. Εν τέλει τη λύση έδωσε ένα είδος συμβιβασμού, επιτρέποντάς του να αγωνιστεί με κόσμο στις εξέδρες σε αμφότερες των περιπτώσεων.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου η Κ.Α.Ε. είχε αποστείλει επιστολή προς τη Διεύθυνση του κλειστού «Δύο Αοράκια» (σ.σ. 5.200 θέσεις) του Ηρακλείου, ζητώντας να μάθει τη διαθεσιμότητά του εν όψει Λοκομοτίβ Κουμπάν (7/11 - 4η αγων.), αλλά θα προηγηθεί η αναμέτρηση μπροστά στο κοινό του απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα (25/10 - 2η αγων.)!

Η διαφορά είναι πως θα χρειαστεί να ταξιδέψει μέχρι τη Λευκωσία («Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία/6.000θ).

Η Ευρωλίγκα γνωρίζει πόσο ζημιογόνα είναι για την ίδια μία αναμέτρηση σε άδειο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να αγωνιστεί μπροστά σε κενά καθίσματα κι η λύση πρόλαβε την εναρξη της νέας χρονιάς. Έπειτα συνάντηση των Τζόρντι Μπερτομέου (εκτελεστικός διευθυντής και πρόεδρος της Ευρωλίγκας) και Γιαννακόπουλου (μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός) τον περασμένο Μάιο οι δύο πλευρές αποφάσισαν να δώσουν τόπο στην οργή και βάσει εξέλιξης άπαντες πρέπει να αισθάνονται ευχαριστημένοι.

Μπερτομέου: «Προς όφελος του κόσμου»

Μιλώντας για την απόφαση αυτή, ο ισχυρός άνδρας της διοργανώτριας αρχής, Τζόρντι Μπερτομέου, τόνισε: «Η Ευρωλίγκα σήμερα ανακοίνωσε την απόφασή της να διαφοροποιήσει την ποινή σε βάρος του Παναθηναϊκού για διεξαγωγή των πρώτων εντός έδρας αναμετρήσεών του τη νέα χρονιά κεκλεισμένων των θυρών, μεταφέροντας αυτές τις αναμετρήσεις σε έδρες τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα μακριά απ' την Αθήνα. Η απόφαση αυτή επισπεύδει τη θέσπιση νέων κανονισμών, οι οποίοι θα τεθούν σε εφαρμογή απ' την προσεχή χρονιά κι επιτρέπουν τέτοιες αλλαγές, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, προς όφελος της μπασκετικής κοινωνίας.

Αυτή η αλλαγή στην ποινή του Παναθηναϊκού αποφασίστηκε έχοντας στο μυαλό τούς φιλάθλους, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν και τους νέους κανονισμούς, που θα εφαρμοστούν αυτή τη χρονιά. Η ποινή, για τα όλα όσα οδήγησαν σ' αυτή, ισχύει: Όχι αναμετρήσεις στο Ο.Α.Κ.Α.. Την ίδια ώρα, δράττουμε της ευκαιρίας να δώσουμε στο μεγάλο όγκο φίλων της ομάδος εκτός πόλεως την ευκαιρία να απολαύσει κατ' ιδίαν κάτι το οποίο δε θα μπορούσε σε διαφορετική περίπτωση: Μία αναμέτρηση Ευρωλίγκας. Ευελπιστούμε πως τα γεγονότα κι οι παραβάσεις, που τιμωρήθηκαν, δε θα επαναληφθούν. Αλλά επίσης ευελπιστούμε πως, μεταφέροντας αυτές τις αναμετρήσεις σε μέρη όπως η Κύπρος κι η Κρήτη, ο φίλαθλος κόσμος, που δεν έχει τη συχνή δυνατότητα να το κάνει, θα απολαύσει ζωντανά μία αναμέτρηση Ευρωλίγκας, μετατρέποντας ένα αρνητικό σε θετικό γεγονός προς όφελός τους».

Κυπριακή Ομοσπονδία: «Μέγιστη τιμή»

Απ' την πλευρά της, περιχαρής η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δήλωσε έτοιμη να ζήσει από κοντά αυτή την ξεχωριστή στιγμή κι εξήγησε πως το κλειστό αναμένεται να αποδειχθεί πολύ μικρό για να χωρέσει τον κυπριακό κοινό του Παναθηναϊκού.

Η ανακοίνωσή της:

Στην Κύπρο για να δώσει τον αγώνα του με την ισπανική Βιτόρια Λαμποράλ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Turkish Euroleague Airlines, θα βρεθεί ο Παναθηναϊκός στις 25 Οκτωβρίου. Αυτό φαίνεται να είναι το χαρμόσυνο αποτέλεσμα της από κοινού επιθυμίας του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, απ' τη στιγμή που ήταν γνωστή η τιμωρία της έδρας των «πρασίνων» για τον αγώνα αυτό.

Η Κ.Ο.Κ. εδώ και καιρό ήταν σε επαφές με τους ανθρώπους της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός, οι οποίοι έδειξαν τεράστια επιθυμία να αγωνιστούν μπροστά στους πολλούς φίλους της ομάδας στην Κύπρο. H επίσημη ανακοίνωση της Ευρωλίγκας δίνει στο όνειρο των Κύπριων φίλων του μπάσκετ σάρκα και οστά, μια κι η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη ομάδα της ευρωπαϊκής ηπείρου θα δώσει επίσημο αγώνα στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία».

Σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος θα φιλοξενήσει παιχνίδι της κορυφαίας μπασκετικής διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη. Το γεγονός αυτό αποτελεί μέγιστη τιμή, τόσο για την Κ.Ο.Κ., όσο και για τον κυπριακό αθλητισμό γενικότερα κι αναπόφευκτα η κλειστή αίθουσα «Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία», αναμένεται να είναι πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τους χιλιάδες φίλους του Παναθηναϊκού στην Κύπρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.