Ελλάδα, Τουρκία, Βραζιλία και Κίνα για wild cards

Γιάννης Ράμμας
Ελλάδα, Τουρκία, Βραζιλία και Κίνα για wild cards

bet365

Η Ελλάδα, η Τουρκία, η Βραζιλία κι η Κίνα φέρονται να έχουν το προβάδισμα για τις wild cards εν όψει Mundobasket 2014. Στις 1-2/2 η τελική απόφαση.

H «γαλανόλευκη» είναι μεταξύ των χωρών με αίτηση για μία εκ των 4 wild cards εν όψει 17ης τελικής φάσης (30/8/14-14/9/14) κι η δήλωση του αντιπροέδρου της ιταλικής ομοσπονδίας, Γκαετάνο ΛαΓκουάρντιο, πως είναι εκ των φαβορί δε φαίνεται να έγινε στην τύχη.

Απ' τις επί συνόλου 15 χώρες με αίτηση για μία θέση στο προσεχές Mundobasket η Ελλάδα μαζί με τις Τουρκία, Βραζιλία και Κίνα φέρονται να έχουν το προβάδισμα και να πλησιάζουν προς το check in με προορισμό την Ισπανία.

Στο πρόσφατο παρελθόν ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ., Γιώργος Βασιλακόπουλος, έχει φανεί σίγουρος για την παρουσία της Ελλάδος σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση, έχοντας το τελευταίο 2μηνο κάνει κάποιες κινήσεις κι επαφές για να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες €500.000, ώστε να μην υπάρχει μειονέκτημα έναντι των... πλουσίων ομοσπονδιών. Η πιθανή απόκτηση της wild card θα αποτελεί προσωπική επιτυχία κόντρα στις οπαδικές πεποιθήσεις του καθενός και πολύ περισσότερο κόντρα σε δυνάμεις όπως η Ρωσία, η οποία διαθέτει τον τραπεζικό λογαριασμό να κινήσει όλα τα νήματα.

Τη θέση της Ελλάδος έρχεται να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο ένα άρθρο της ρωσικής Sport Express, με τον Βλάντιμιρ Μοζιάτσεφ να επικαλείται πηγές εντός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και να αναφέρει πως κατά 99,9% η «αρκούδα» δε θα είναι ανάμεσα στις τυχερές χώρες.

H τελική απόφαση θα ανακοινωθεί στη Γ.Σ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη Βαρκελώνη στις 1-2/2/14, πριν θα ακολουθήσει (3/2) η κλήρωση της πρώτης φάσης της διοργάνωσης:

Οι χώρες με αίτηση για wild card:

Ευρώπη: Ελλάδα, Βοσνία κι Ερζεγοβίνη, Φινλανδία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία
Αμερική: Βραζιλία, Καναδάς, Βενεζουέλα
Ασία: Κίνα, Κατάρ
Αφρική: Νιγηρία

Οι χώρες με εξασφαλισμένη θέση στο Mundobasket 2014:

Ευρώπη: Ισπανία, Γαλλία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία
Αμερική: Η.Π.Α., Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή, Δομινικανή Δημοκρατία
Ασία: Ιράν, Φιλιππίνες, Κορέα
Αφρική: Ανγκόλα, Αίγυπτος, Σενεγάλη
Ωκεανία: Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα