Για το 4/4 κόντρα στον Ομπράντοβιτς

Φάνης Παναγιώτου
Για το 4/4 κόντρα στον Ομπράντοβιτς
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό από τότε που αποχώρησε από τον «πράσινο» πάγκο, με τους νταμπλούχους Ελλάδας να ψάχνουν στην Τουρκία το 4/4 στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (20:00) σε μια αναμέτρηση με μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές απόψεις... Αρχικά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα που κατέκτησε μαζί της 11 πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα και 5 τίτλους Ευρωλίγκας, ωστόσο το σημαντικό για τον Σέρβο τεχνικό είναι η νίκη της ομάδας του που βρίσκεται στο 0/3 στο Top 16 της Ευρωλίγκας και ενδεχόμενη νέα ήττα θα χειροτερέψει πολύ την κατάσταση στη Φενέρ.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει το απόλυτο μετά από 3 αγώνες και θέλει τη νίκη που θα του δώσει σημαντικό προβάδισμα όχι μόνο για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης αλλά και για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα playoffs. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έρχεται από νίκη επί του Ολυμπιακού και αγωνιστικά δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού. Για τους Τούρκους λείπουν οι... γνωστοί Σαβάς & Κάραμαν, που δεν έχουν αγωνιστεί καθόλου φέτος.

«Η αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό έρχεται σε μία δύσκολη χρονική στιγμή για εμάς. Πρώτα απ' όλα επειδή αποδίδουν εξαιρετικά τον τελευταίο καιρό, είναι μία πολύ καλή ομάδα ιδίως στην άμυνα. Είναι προφανές πως έπειτα το αρχικό 0-3 πρέπει να ανεβάσουμε το ρυθμό και να κάνουμε μία πολύ καλή εμφάνιση. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις πιθανότητές μας στο ΤΟΡ 16, πρέπει να νικήσουμε. Εύχομαι όλοι να έχουν συνειδητοποιήσει την υπάρχουσα κατάσταση και φυσικά ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να υποστηρίξει την ομάδα», ήταν τα λόγια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

«Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είναι μια πραγματικά ταλαντούχα ομάδα και αυτό φαίνεται από τους αριθμούς της στη φετινή Ευρωλίγκα. Παίζει ακόμη πιο επιθετικά στην έδρα της. Έχει υπομονή, διαβάζει όλα τα mismatch και περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Δεν σκεφτόμαστε τη βαθμολογία αυτή τη στιγμή. Η φιλοσοφία μας είναι να βλέπουμε πάντα το επόμενο παιχνίδι. Το μόνο που μας προβληματίζει είναι πως είχαμε τρία δύσκολα παιχνίδια μέσα σε έξι μέρες και ότι θα παίξουμε την Πέμπτη με μία προπόνηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε μια τέτοια κατάσταση όμως και θα πρέπει να βρούμε την ενέργεια. Αυτό θέλουμε να κάνουμε», δήλωσε - μεταξύ άλλων - ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

18:45 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρεάλ Μαδρίτης
20:00 Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Παναθηναϊκός
21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παρτιζάν
21:15 Μπάγερν Μονάχου - Γαλατάσαραϊ
21:45 Μπαρτσελόνα - Ουνικάχα Μάλαγα

Οι βαθμολογίες ΕΔΩ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.