Ο Παπανικολάου στο... ραντάρ των Ρόκετς!

Αντώνης Καλκαβούρας
Ο Παπανικολάου στο... ραντάρ των Ρόκετς!

bet365

Ο έμπειρος ρεπόρτερ της “Houston Chronicle”, Τζόναθαν Φέϊγκαν, εξηγεί στον απεσταλμένο του gazzetta.gr στο Τέξας, Αντώνη Καλκαβούρα, τι σκέφτονται οι “ρουκέτες” για τον 23χρονο Έλληνα άσο της Μπαρτσελόνα.

Όλες αυτές τις μέρες στο Χιούστον, συναντηθήκαμε τόσες φορές, που θέλοντας και μη αποκτήσαμε μία κάποια οικειότητα! Ο λόγος για τον πιο παλιό δημοσιογράφο που καλύπτει το ρεπορτάζ των Ρόκετς για τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της πόλης και περνάει τη μέρα του, μεταξύ του γραφείου του και της αίθουσας εργασίας του Τύπου, στο πανέμορφο “Toyota Center”. Mετά τις πρώτες συστάσεις, η συζήτηση περιστράφηκε πρώτα γύρω από τον Billy, όπως αποκάλεσε τον Σπανούλη, ο Τζόναθαν Φέϊγκαν, που μας ζήτησε να του μεταφέρουμε τους χαιρετισμούς του...

«Αν ο Σπανούλης είχε λίγο υπομονή...»

«Είναι καταπληκτικό παιδί και σπουδαίος παίκτης και αν είχε την διάθεση να κάνει λίγο υπομονή, τον δεύτερο χρόνο, θα έπαιρνε σίγουρα πολύ περισσότερα λεπτά συμμετοχής! Δεν υπήρχε αμφιβολία, ότι ο Σπανούλης ανήκε και ανήκει στο ΝΒΑ, απλά δεν τον βοήθησαν οι συγκυρίες. Ο Βασίλης είναι ένας παίκτης που θέλει την μπάλα στα χέρια του για να δημιουργήσει και με τον ΜακΓκρέϊντι και τον Γιάο στην ομάδα, περίσσευαν λίγα λεπτά για εκείνον. Μοιραία, στον μικρό χρόνο που πήρε αρχικά, δεν μπόρεσε να αποφύγει τα λάθη, κάτι που ήταν λογικό για πρώτη χρονι;a στο πρωτάθλημα... Επειδή, λοιπόν, είχε ισχυρή προσωπικότητα και δεν μπορούσε να αποδεχθεί αυτή την κατάσταση, ο Βαν Γκάντι που δεν “σήκωνε πολλά-πολλά”, τον έθεσε στο περιθώριο!», μας είπε ο Αμερικανός συνάδελφος ανασύροντας από τη μνήμη του την ιστορία του “V-Span”, γυρίζοντας 7 χρόνια πίσω!

Ήταν έτοιμοι να παραχωρήσουν τα δικαιώματα του Παπανικολάου!

Στον αθλητισμό, όμως, καμιά φορά τυχαίνουν απίθανες συμπτώσεις! Δύο ανταλλαγές και μία αλλαγή πλεύσης λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για το NBA buy-out που είχε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, έμελλε να παίξουν καθοριστικό ρόλο για τη “σύνδεση” των Ρόκετς με έναν ακόμη Έλληνα διεθνή μπασκετμπολίστα και μάλιστα πρώην “ερυθρόλευκο”. Ο λόγος για τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος επελέγη στο νο48 του ντραφτ (2012) από τους Νικς, αλλά τα δικαιώματά του κατέληξαν στο Πόρτλαντ. Στις 10 Ιουλίου του 2013, όμως, ο 23χρονος Τρικαλινός φόργουορντ, δόθηκε ως αντάλλαγμα στο Χιούστον, στο πλαίσιο της μετεγγραφής του Τόμας Ρόμπινσον στους Τρέϊλ Μπλέϊζερς. Ακολούθως και αφού έφτασαν κοντά σε συμφωνία με τον ατζέντη του “Παπ”, οι Νιου Όρλεανς Χόρνετς, ζήτησαν να τον αποκτήσουν, όμως, ο assistant general manager της ομάδας, Τζιανλούκα Πασκούτσι (πρώην γενικός διευθυντής της Εμπόριο Αρμάνι), συμβούλεψε το “αφεντικό” του (Ντάριλ Μορέϊ), να μην τον παραχωρήσει, πολύ απλά γιατί μπορεί να αποδειχθεί σπουδαία μελλοντική προσθήκη!

«Ο ΜακΧέϊλ θα ασχοληθεί το καλοκαίρι...»

«Αυτή τη στιγμή, ο Κέβιν ΜακΧέϊλ, δεν μπορώ να σας πω ότι ξέρει πολλά πράγματα γι’ αυτόν, επειδή έχει μεγάλες “σκοτούρες”! Η απόκτηση του Ντουάϊτ Χάουαρντ, εκτόξευσε τις προσδοκίες για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος και όπως καταλαβαίνετε, δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου για να ασχοληθεί με έναν παίκτη, που αφορά στο παρόν! Όμως, τόσο οι scouters της ομάδας, όσο και το front-office, τον παρακολουθούν στενά και πρόσφατα μου είπαν, ότι τους αρέσει αυτό που βλέπουν από ‘κείνον και στην Μπαρτσελόνα. Γνωρίζουν καλά, ότι ο παίκτης θέλει κάποια στιγμή σύντομα να έρθει στο ΝΒΑ και με το που θα τελειώσει η εφετινή σεζόν, θα ασχοληθούν σοβαρά με την περιπτωσή του, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα», σχολίασε ο πολύ καλά πληροφορημένος ρεπόρτερ των Χιούστον Ρόκετς.

Το συμβόλαιο του “Παπ”

Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Παπανικολάου, το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα για 3+1 χρόνια, το οποίο προβλέπει συνολικές καθαρές αποδοχές που αγγίζουν τα 5,5 εκατομμύρια Ευρώ! Η συμφωνία προβλέπει αποδέσμευση για το ΝΒΑ, με καταβολή ενός εκατομμυρίου Ευρώ για το καλοκαίρι του 2014 και 750.000 Ευρώ αντίστοιχα για το 2015.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα