Ροτσέστι, παίκτης που κάνει τη διαφορά! (pics & vids)

Φάνης Παναγιώτου
Ροτσέστι, παίκτης που κάνει τη διαφορά! (pics & vids)
Ο Τέιλορ Ροτσέστι πραγματοποίησε νέα σπουδαία εμφάνιση στην Ευρωλίγκα, αυτή τη φορά κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης! Το Gazzetta.gr γράφει για τον Αμερικανό γκαρντ της Νίζνι. Δείτε τους εκπληκτικούς αριθμούς του μέσω infographic.

Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε… σκούρα στη Ρωσία, ωστόσο μετά από ένα φανταστικό ματς κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα με 98-101 (διαβάστε ΕΔΩ). Εκ των κορυφαίων της Νίζνι ήταν για ακόμα μία φορά ο Τέιλορ Ροτσέστι!

Ο Αμερικανός γκαρντ (γενν. το 1985, ύψος 1.85μ.) τελείωσε το παιχνίδι με τους Μαδριλένους έχοντας πετύχει 22 πόντους (3/4τρίποντα), ενώ παράλληλα μοίρασε 8 τελικές πάσες! Ο Ροτσέστι πρόσθεσε ακόμα μία σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του, με τους αριθμούς του στη φετινή Ευρωλίγκα να προκαλούν… ίλιγγο!

Ο γκαρντ της Νίζνι έχει πάρει μέρος και στις 8 αναμετρήσεις της ομάδας από τη Ρωσία (6 συμμετοχές ως βασικός) και σκοράρει 20 πόντους κατά μέσο όρο! Καλύτερη του εμφάνιση αυτή κόντρα στη Σάσαρι στην Ιταλία, όταν και μέτρησε 29 πόντους με 5/9τρίποντα και έδωσε 7 ασίστ! Ο Ροτσέστι κάνει τη διαφορά στην επίθεση και είναι δεδομένο πως αν η Νίζνι μείνει εκτός TOP 16, τότε πολλές θα είναι οι ομάδες που θα ενδιαφερθούν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Βέβαια, ο Τέιλορ Ροτσέστι δεν είναι άγνωστος στο ευρύ μπασκετικό κοινό. Στην Ευρώπη εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2009, όταν και έπαιξε στη γερμανική Γκέντινγκεν, αφού αποφοίτησε από το Washington State, πριν μετακομίσει στην Τουρκία για λογαριασμό της Γαλατάσαραϊ. Τη σεζόν 2011-2012 αγωνίστηκε στην Άλμπα και στη ΛεΜαν, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 βρέθηκε στη Λαμποράλ Κούτσα και εν συνεχεία στη Μπιέλα. Πέρυσι ο Ροτσέστι ήταν στη Σιένα, συνεπώς γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Αμερικανός έχει εμπειρία από τα ευρωπαϊκά παρκέ, γεγονός που σε συνδυασμό με τις φετινές εμφανίσεις του τον… μετατρέπουν σε μία πολύ δελεαστική περίπτωση!

Οι αριθμοί του Ροτσέστι: