Ελ Αμίν: «Τα μεγάλα σουτ είναι για τους μεγάλους παίκτες»

Ελ Αμίν: «Τα μεγάλα σουτ είναι για τους μεγάλους παίκτες»

Gazzetta team
Ελ Αμίν: «Τα μεγάλα σουτ είναι για τους μεγάλους παίκτες»

bet365

Ο Μοχάμεντ Ελ Αμίν μίλησε για τη ζωή του στην Πάτρα, την απώλεια του πατέρα του, τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου...

Αναλυτικά, ο Μοχάμεντ Ελ Αμίν μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για:

-το όνομά του, που παραπέμπει σε μουσουλμάνο: «Αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν είμαι μουσουλμάνος. Η μητέρα μου είναι χριστιανή και μας μεγάλωσε χριστιανικά. Σπούδασα κοινωνιολογία, επιστήμη στην οποία έχω μπάτσελορ. Ο παππούς του πατέρα μου ήταν μουσουλμάνος».

-την απώλεια του πατέρα του: «Τον έχασα πολύ νωρίς όταν ήμουν μωρό και δεν είχε επιρροή στην ανατροφή μου. Τον σκότωσαν... Τι να σου λέω τώρα. Είναι η πρώτη φορά που μιλάω γι’ αυτό το θέμα δημοσίως. Είναι κάτι που με πληγώνει όταν το θυμάμαι και συγκινούμαι. Είχε μπλέξει, αυτό μπορώ να πω».

-την ικανότητά του στα «μεγάλα» σουτ: «Τα μεγάλα σουτ είναι για τους μεγάλους παίκτες. Για να γίνεις μεγάλος παίκτης πρέπει να παίρνεις μεγάλα σουτ. Νομίζω το βασικό που πρέπει να έχει ένας παίκτης όταν παίρνει τέτοια σουτ είναι αυτοπεποίθηση. Μου αρέσουν αυτά τα σουτ γιατί υπάρχει πίεση και στην πίεση λειτουργώ καλύτερα. Κάποια στιγμή θα αστοχήσεις κιόλας, αλλά το θέμα είναι να μην αφήσεις η αστοχία να σε πάρει από κάτω. Πάντα πρέπει να είσαι έτοιμος για τα μεγάλα σουτ, ανεξάρτητα τι έχει συμβεί στην προηγούμενη προσπάθεια σου ή σε προηγούμενα παιχνίδια».

-τα όνειρά του: Θέλω να παίξω στο ΝΒΑ. Κάποια στιγμή πιστεύω ότι θα παίξω στην Ευρωλίγκα. Ξέρω τις δυνατότητες μου, που χρειάζεται να δουλέψω και σε ποια στοιχεία του παιχνιδιού μου πρέπει να βελτιωθώ για να αλλάξω επίπεδο».

-το αν θα έμενε στον Απόλλωνα: «Ναι, γιατί όχι; Όμως ακόμη είναι πρόωρο να μιλήσουμε για τη νέα χρονιά, αφού βρισκόμαστε στα μέσα σχεδόν της τρέχουσας. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εάν μου γίνει πρόταση και όταν έρθει η ώρα με χαρά θα τη συζητήσω με τον μάνατζερ μου. Στην ομάδα λειτουργούμε σαν μια μεγάλη οικογένεια και αυτός είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της πορείας μας. Η Πάτρα μου αρέσει πολύ, είναι ζεστή και όμορφη πόλη για να ζεις».

-τον τελικό του Κυπέλλου: «Πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε όποιος και εάν είναι ο αντίπαλος μας. Σε κάθε στιγμή στο παρκέ θα είναι 5 αυτοί και 5 εμείς. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι εάν είναι ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα ότι πρόκειται για ομάδα Ευρωλίγκας πολύ υψηλού επιπέδου. Ένας τελικός είναι ένα παιχνίδι και όλα μπορεί να συμβούν. Με την ομάδα που έχουμε αν πιάσουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο, θα έλεγα ότι με τον ΠΑΟΚ οι πιθανότητες μας θα είναι περισσότερες, αλλά με τον Παναθηναϊκό θα είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι στις απαιτήσεις του αγώνα».

-τον παίκτη για τον οποίο θα πλήρωνε εισιτήριο στην Α1: «Για τον Σπανούλη. Γιατί τα κάνει όλα και ποτέ δεν κρύβεται. Στα δύσκολα, όταν η ομάδα του τον χρειάζεται είναι πάντα εκεί. Αγωνίζεται με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Είναι νικητής. Τρομερός παίκτης».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα