Ανάλυση και προγνωστικά των playoffs

Ανάλυση και προγνωστικά των playoffs
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τις 4 σειρές στα playoffs της Ευρωλίγκας και δίνει τις δικές του προβλέψεις.

Τα playoffs της Ευρωλίγκας ξεκινούν με τις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης να απέχουν πέντε νίκες από το να σηκώσουν το τρόπαιο. Άλλες έχουν περισσότερες πιθανότητες (Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ), άλλες λιγότερες (Εφές, Παναθηναϊκός) και άλλες βρίσκονται κάπου στη μέση.

Θα ήθελα όμως να μοιραστώ το σκεπτικό μου για κάθε σειρά ξεχωριστά επιχειρηματολογώντας φυσικά.

ΡΕΑΛ – ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Οι Μαδριλένοι έχουν όλα τα πλεονεκτήματα του κόσμου στο συγκεκριμένο ζευγάρι, εκτός από ένα. Οι Τούρκοι διαθέτουν καλύτερο προπονητή, αλλά όσα και αν σκεφτεί ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θεωρώ αδύνατο η Αναντολού να νικήσει τρεις φορές την Ρεάλ.

Οι Ισπανοί διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ τους, παίζουν σε «άλλη» ταχύτητα και αν χρειαστεί Game 5 θα γίνει στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει το Final 4 (το πιάσατε το υπονοούμενο)

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 3-0 (90%), 3-1 (10%)

ΤΣΣΚΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ξεκάθαρο φαβορί οι Ρώσοι. Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει φτιάξει μία ομάδα στην οποία όταν ένας παίκτης γίνεται αλλαγή, δεν καταλαβαίνεις διαφορά με τον άλλον που μπαίνει. Τρομερά αθλητική ομάδα με τεράστια κορμιά και στην επίθεση καλά δουλεμένη. Βέβαια ακόμη κι όταν πάει στραβά, οι παίκτες της διαθέτουν την προσωπικότητα ώστε να πάρουν πάνω τους την κατάσταση και να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι.

Ο Παναθηναϊκός έχει αδυναμίες, αλλά σίγουρα οι παίκτες του έχουν μπολιαστεί στο θέμα της μαχητικότητας και σίγουρα θα παλέψουν. Το άγχος είναι με το μέρος της ΤΣΣΚΑ αφού ακόμη κι αν αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός κανείς δε θα του προσάψει το παραμικρό, εκτός αν γίνει με 3-0 και δύο βαριές ήττες. Αν όμως δυσκολευτούν τα 42.000.000 ευρώ της ΤΣΣΚΑ;

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 3-0 (80%), 3-1 (20%)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Η Φενέρ είναι καλύτερη ομάδα και μάλιστα είναι και σε καλύτερη κατάσταση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η Μακάμπι όμως κουβαλάει αυτό το «κάτι» που δε σε αφήνει να ησυχάσεις αν είσαι αντίπαλος της.

Η Μακάμπι είναι πιο αθλητική ομάδα. Η Φενέρ είναι πιο μυαλωμένη ομάδα.

Η Μακάμπι έχει περισσότερη εμπειρία (μόνο Ζήσης και Ερντέν έχουν παίξει σε playoffs). Η Φενέρ διαθέτει καλύτερο προπονητή.

Θα δούμε σίγουρα break, αλλά θα είναι μόνο ένα;

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Πρόκριση Μακάμπι

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τη συγκεκριμένη σειρά θα την αναλύσω διεξοδικά (όσο δε φαντάζεστε) αύριο. Αμφίρροπη πολύ.

Αν ο Ολυμπιακός ήταν πλήρης και υγιής θα του έδινα περισσότερες πιθανότητες, αλλά δεν είναι...

Υπάρχει μία τάση μείωσης ακόμη και μηδενισμού της ποιότητας της Μπαρτσελόνα. Διαφωνώ κάθετα. Η Μπάρτσα διαθέτει πολύ ποιότητα, έχει το πλεονέκτημα της έδρας και ακόμη κι αν χάσει στο Palau έχει τις προσωπικότητες να απαντήσει στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός όμως έχει «ταυτότητα». Θα παλέψει. Είναι αρκετό; θα δούμε.

Νομίζω πως θα δούμε 5 ματς.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 3-2 (75%), 2-3 (25%)

ΥΓ: Το gazzetta.gr θα βρίσκεται στην Βαρκελώνη για να σας μεταφέρει κάθε λεπτομέρεια της πενθήμερης παρουσίας του Ολυμπιακού στην πόλη.

ΥΓ 2: Αύριο το μεσημέρι (14/04) θα ανέβει στο site πλήρη ανάλυση για τον τρόπο επίθεσης των Καταλανών με βάση το προ 24 ωρών ντέρμπι με την Ρεάλ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.