Πρόστιμο ύψους €150.000 στον Γιαννακόπουλο! (pic)

Γιάννης Ράμμας
Πρόστιμο ύψους €150.000 στον Γιαννακόπουλο! (pic)
Το ντου στους διαιτητές του Game 3 βγήκε... πανάκριβο στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος τιμωρήθηκε απ' την Ευρωλίγκα με πρόστιμο ύψους €150.000 για όσα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ έγραψαν στο φύλλο αγώνος οι διαιτητές! Στις €180.000 η ζημιά της ΚΑΕ!

Ο μέχρι πρότινος μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΚΑΕ αναφέρεται ως «club executive» («στέλεχος συλλόγου») απ' την Ευρωλίγκα, η οποία εξήγησε πως «στο επίσημο φύλλο αγώνος της αναμέτρησης, οι διαιτητές ανέφεραν πως ο κ.Δημήτρης Γιαννακόπουλος εισήλθε στ' αποδυτήρια αμέσως μετά τη νίκη της ομάδος του, προσπαθώντας να επιτεθεί σωματικώς σ' έναν διαιτητή κι έκανε επανειλημμένες απειλές σε βάρος του και της οικογένειάς του.

Σε επεξήγηση του ύψους του προστίμου, ο ανεξάρτητος δικαστής παρέθεσε τη σοβαρή φύση των απειλών εκ μέρους του κ.Γιαννακόπουλου και τις επανειλημμένες παραβιάσεις απ' το ίδιο άτομο, το οποίο έχει προηγουμένως τιμωρηθεί για ενέργειες που βλάπτουν τη εικόνας της διοργάνωσης».

Σε συνέχεια των προηγουμένων η Ευρωλίγκα καταδίκασε τα περιστατικά κι επισήμανε πως η ανοχή της είναι μηδενική σε ό,τι θέτει σε κίνδυνο την αξιοπρέπεια του αθλήματος, ενώ «δεδομένης της πρωτοφανούς βαρύτητος των περιστατικών της Δευτέρας στην Αθήνα, η Ευρωλίγκα θα τα γνωστοποιήσει στις ελληνικές Αρχές για τη δική τους εκτίμηση ως προς το αν επιφέρουν νομική ευθύνη πέραν της δικαιοδοσίας της διοργάνωσης»!

Τι έγραψαν οι διαιτητές για την επίθεση

Τα όσα ανείπωτα εκστόμισε στους διαιτητές ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σύμφωνα με όσα έγραψαν οι ίδιοι στην έκθεσή τους, έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η Ευρωλίγκα.

«Ένα λεπτό μετά την είσοδό μας στα αποδυτήρια, η πόρτα άνοιξε με δύναμη απ' τον κ.Δημήτρη Γιαννακόπουλο, συνοδία 1 ανδρός. Πέταξε ένα κερί προς τον κ.Ανκαραλί, αλλά πέτυχε την καρέκλα. Ήταν εξαιρετικά επιθετικός και συγκρατήθηκε από εμένα κι από έναν απ' τους συνοδούς του, φωνάζοντας "Θα σε σκοτώσω. Δε θα φύγεις απ' την Ελλάδα απόψε ζωντανός! Στο υπόσχομαι όπως σε βλέπω και με βλέπεις. Θα σκοτώσω εσένα, την οικογένειά σου κι αυτό είναι υπόσχεση!». Το επανέλαβε αρκετές φορές και μετά είπε "Θα γ**** τη μάνα σου, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου μπροστά σου!". Μετά έφυγε. Αυτό διήρκεσε 2 λεπτά και δεν υπήρχε ασφάλεια ή αστυνομία εκείνη τη στιγμή να μας προστατεύσει» ήταν όλα όσα σχετικά έγραψε ο Σλοβένος διαιτητής Νταμίρ Γιαμόρ.

Στις €180.000 η ζημιά

Επίσης η ΚΑΕ καλείται να καταβάλλει κι άλλες €30.000 για χρήση καπνογόνων (€10.000), λέιζερ (€12.000) και ρίψη αντικειμένων στο παρκέ (€8.000)!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.