O Oμπράντοβιτς για τον Παναθηναϊκό!

O Oμπράντοβιτς για τον Παναθηναϊκό!
Ο προπονητής της Άλμπα Βερολίνου, Σάσα Ομπράντοβιτς, σχολιάζει στο gazzetta.gr τα δημοσιεύματα που τον παρουσιάζουν ως υποψήφιο για τον πάγκο των “πρασίνων”. Τι ισχύει με το συμβόλαιό του.

To όνομά του άρχισε να ακούγεται για τον Παναθηναϊκό πριν καν απομακρυνθεί ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, υπό την έννοια ότι είναι ένας έμπειρος τεχνικός με δεκαετή προϋπηρεσία στους πάγκους (Κολωνία, Κίεβ, Τουρόφ, Ντόνετσκ και Άλμπα). Η φιλοσοφία του βασίζεται κυρίως στα χαρακτηριστικά της σερβικής σχολής (λάτρης της πειθαρχίας και του αμυντικού προσανατολισμού), του αρέσει να δουλεύει με νέους παίκτες, έχει την προσωπικότητα (έκανε μία αξιοσέβαστη καριέρα ως παίκτης) να επιβληθεί και ταυτόχρονα, πέρα από το όνομα (sic) που παραπέμπει σε “Ζοτς”, έχει και ένα ακόμη πλεονέκτημα: είναι πολύ προσιτός οικονομικά!

Ο λόγος για τον Σάσα Ομπράντοβιτς, που σε συνέντευξη που μας είχε δώσει τον περασμένο Φεβρουάριο, πριν από τον πρώτο αγώνα του Top-16 κόντρα στον Παναθηναϊκό, είχε δηλώσει ότι “λατρεύει” τον Διαμαντίδη. Στην πορεία, βέβαια, οι μετοχές του ανέβηκαν στη συνείδηση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, καθώς με μία πολύ υποδεέστερη ομάδα ήρθε στο ΟΑΚΑ και νίκησε τους “πράσινους”, δυσκολεύοντας πολύ την πρόκριση του “τριφυλλιού” στα πλέϊ-οφ. Τελικά, η εντός έδρας ήττα της Άλμπα από την Μακάμπι στο τελευταίο ματς της φάσης των “16”, έβαλε τέλος στο ευρωπαϊκό “όνειρο” κι έστειλε τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά, ενώ η χρονιά ολοκληρώθηκε χωρίς τίτλο στις εγχώριες διοργανώσεις (εκτός φάϊναλ-φορ στο Κύπελλο και εκτός τελικών στο πρωτάθλημα)...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε, ο 46χρονο Σέρβος τεχνικός βρίσκεται στα υπ' όψιν της “πράσινης” ΚΑΕ για την θέση του head-coach, στον οποίο θα ανατεθεί η αγωνιστική αναδόμηση της ομάδας, αλλά ίσως όχι σε πρώτο πλάνο! Άλλωστε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε μία πρώτη αναγνωριστική κρούση που του είχε γίνει πριν από λίγο καιρό από τον Παναθηναϊκό, είχε αρνηθεί ευγενικά να συζητήσει με πρόσχημα τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τόσο του ιδίου όσο και του “τριφυλλιού”, που βρίσκονταν σε εξέλιξη και είχε παραπέμψει σε μία μελλοντική επαφή των δύο πλευρών, μετά το τέλος της σεζόν. Έστω κι αν το συμβόλαιό του με τον γερμανικό σύλλογο, τυπικά, λήγει το καλοκαίρι του 2016...

Το gazzetta.gr συνομίλησε με τον Σάσα Ομπράντοβιτς, του μετέφερε τι γράφουν τα ρεπορτάζ των Κυπελλούχων Ελλάδας και του ζήτησε το σχόλιό του. «Σήμερα (σ.σ.: χθες) αρκετοί φίλοι με πληροφόρησαν για το τι γράφεται στην Ελλάδα και το μοναδικό πράγμα που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, είναι ότι για μένα είναι μεγάλη τιμή να συγκαταλέγομαι στους υποψηφίους για την τεχνική ηγεσία μίας τόσο μεγάλης δύναμης του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν μου είναι καθόλου δύσκολο να σου πω, ότι αν πήγαινα στον Παναθηναϊκό, θα αναλάμβανα την καλύτερη δουλειά στην καριέρα μου και αυτομάτως θα ανέβαινα επίπεδο! Πρόκειται για τεράστιο σύλλογο, με μεγάλη δυναμική, παράδοση και σεβασμό στην Ευρώπη, που εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις που παίρνει μέρος...», μας είπε αρχικά ο παλαίμαχος παίκτης του Ερυθρού Αστέρα, της Λιμόζ, της Άλμπα, της Βίρτους Ρόμα, της Μπουντούτσνοστ, της Κολωνίας και φυσικά της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας.

Του ζητάμε να μας πει αν κι εφόσον έχει μιλήσει με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ή περιμένει κάποια τηλεφωνική επικοινωνία μέσα στις επόμενες μέρες και πριν τελειώσουμε την φράση μας, προλαβαίνει και μας διακόπτει: «Και κολλητός μου φίλος να ήσουν, πίστεψέ με, το πιθανότερο είναι να σου έλεγα “όχι”, ακόμη κι αν ήδη βρισκόμαστε σε επαφές (σ.σ.: γελάει!!!)... Για να μιλήσουμε σοβαρά, όμως, θα σου πω ότι τίποτε επίσημο ή ανεπίσημο δεν υπάρχει σχετικά με το ενδιαφέρον που σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο, υπάρχει από πλευράς Παναθηναϊκού προς το πρόσωπό μου. Άλλωστε, έστω κι αν στο συμβόλαιό μου με την Άλμπα υπάρχει option που δίνει και στις δύο πλευρές το δικαίωμα να λύσει τη συνεργασία μας, ακόμη δεν έχουμε ολοκληρώσει τις συζητήσεις για τη νέα σεζόν, οπότε οφείλω να σεβαστώ τη συμβατική μου δέσμευση και να μην σχολιάσω περισσότερο ένα σενάριο που δεν είναι καν χειροπιαστό!», κατέληξε ο Σάσα Ομπράντοβιτς, που παρ' ότι γνωρίζει ότι η Άλμπα είναι από τα φαβορί για μία εκ των τεσσάρων wild-cards που θα δώσει η Ευρωλίγκα για την διοργάνωση της νέας σεζόν, δεν τρελαίνεται στην προοπτική να έχει το ίδιο budget με την περυσινή χρονιά (γύρω στα 5,5 εκατομμύρια Ευρώ για τους παίκτες)... Ειδικότερα, όταν το επόμενο φάϊναλ-φορ θα διεξαχθεί στην “O2 Arena” του Βερολίνου και η πίεση και η επιθυμία για μία καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία, θα είναι – και πολύ λογικά μάλιστα – μεγαλύτερη στις τάξεις της φίλαθλης κοινωνίας της γερμανικής πόλης!