«Βόμβα» από τη Βενεζουέλα, στο Ρίο κι η Αργεντινή!

Φάνης Παναγιώτου
«Βόμβα» από τη Βενεζουέλα, στο Ρίο κι η Αργεντινή!

bet365

Σπουδαίες αναμετρήσεις για την ημιτελική φάση των Παναμερικανικών Αγώνων 2015, με τη Βενεζουέλα να κάνει το μεγάλο… μπαμ! Στον τελικό κι η Αργεντινή, με τη γενιά του Σκόλα να έχει την ευκαιρία για έναν τελευταίο χορό στη Βραζιλία το επόμενο καλοκαίρι!

Ο Καναδάς πήγαινε… τρένο! Και τι μ’ αυτό; Η Βενεζουέλα έκανε σπουδαία εμφάνιση κι έκανε τη μεγάλη έκπληξη, ρίχνοντας στο καναβάτσο την παρέα του Άντριου Ουίγκινς με 79-78! Ο Φιλ Σκραμπ της ΑΕΚ δεν κατάφερε να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του, καθώς σε 19:48 συμμετοχής μέτρησε μόλις 3 πόντους.

Βέβαια μοίρασε 4 τελικές πάσες, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, με τους παίκτες του Καναδά ν’ αποχωρούν με σκυμμένο το κεφάλι από το παρκέ!

Στον τελικό κι η Αργεντινή! Το Μεξικό προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε ν’ αφήσει έξω τον Σκόλα, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος των νικητών και μάλιστα πέρασε πλέον στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών σε Παναμερικανικούς Αγώνες!

*Η Αργεντινή κι η Βενεζουέλα εκτός από την πρόκριση στον τελικό, εξασφάλισαν και τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Τ’ αποτελέσματα:

Αργεντινή - Μεξικό 78-70
(Σκόλα 18π., 10ρ. - Γκουτιέρεζ 17π., 4κλ.)

Καναδάς - Βενεζουέλα 78-79
(Ολίνικ 34π., 13ρ. - Γκράτερολ 20π.)

 

Τελευταία Νέα