Νταρουσάφακα - Μακάμπι Τελ Αβίβ 66-70

Νταρουσάφακα - Μακάμπι Τελ Αβίβ 66-70
Η Μακάμπι επικράτησε της Νταρουσάφακα με 70-66 μετά από ματς παρωδία, αλλά αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η «ομάδα του λαού» ήθελε νίκη με 11+ πόντους για να προκριθεί στην επόμενη φάση και αφού έβλεπε ότι δεν προλάβαινε να την πάρει, αποφάσισε απεγνωσμένα να στείλει το παιχνίδι στην παράταση και να το επιχειρήσει εκεί.

Ως αποτέλεσμα είχαμε ένα τελευταίο δίλεπτο παρωδία, όπου η μεν Μακάμπι δεν έκανε επίθεση και εξαντλούσε το χρόνο, ενώ η Νταρουσάφακα όταν ήταν πίσω στο σκορ δεν σκόραρε προκειμένου να μην ισοφαρίσει.

Έτσι ο χρόνος κύλησε και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την... ήττα-πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στη παρθενική τους συμμετοχή.

Αντίθετα, η Μακάμπι συνεχίζει στο EuroCup στο όμιλο της Ούνικς του Κώστα Καϊμακόγλου και τις Ολίμπια Λιουμπλιάνα και Νίζνι Νόβγκοροντ. Αποκλείεται για πρώτη φορά στην ιστορία της από την πρώτη φάση της διοργάνωσης, ενώ προηγούμενες χειρότερες πορείες τις έλαβαν χώρα τις σεζόν 2002-03, 2008-09, όταν και είχε αποκλειστεί από το Top-16.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μακάμπι νίκησε διότι ουσιαστικά δεν ήθελε το παιχνίδι η Νταρουσάφακα. Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έχασαν το μεγάλο προβάδισμα (10 πόντων) που είχαν και η Μακάμπι ισοφάρισε, η αναμέτρηση ήταν κυριολεκτικά παροδία. Οι παίκτες έχαναν βολές, εξαντλούσαν τα 24" χωρίς να επιτεθούν και αυτό γιατί η μεν Μακάμπι ήθελε να στείλει το ματς στη παράταση, ενώ τη Νταρουσάφακα δεν την ένοιαζε ακόμη και η ήττα, αρκεί να ήταν με διαφορά μικρότερη των 11 πόντων.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μίλκο Μπιέλιτσα ήταν ο καλύτερος παίκτης της Νταρουσάφακα στο παιχνίδι, καθώς στα 22 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 10 πόντους και 9 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Τραγικός ο Ντέβιν Σμιθ, που σε 29 λεπτά συμμετοχής είχε 2 πόντους με 1/7 δίποντα, 0/3 τρίποντα. Μάζεψε 7 ριμπάουντ, αλλά είχε 2 λάθη και 3 φάουλ, αριθμοί που του έδωσαν -2 στο index.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το τελευταίο δίλεπτο του παιχνιδιού, όταν η Μακάμπι κατάλαβε ότι ο μόνος τρόπος να προκριθεί ήταν να στείλει το ματς στην παράταση και να προσπαθήσει εκεί να καλύψει τη διαφορά των 11 πόντων.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Νταρουσάφακα κρατά την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ η Μακάμπι την προσπάθεια των παικτών της να... μην νικήσουν.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ολόκληρη η μπασκετική κοινότητα ξεχνά τα όσα έγιναν στα 3 τελευταία λεπτά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.