Νταρουσάφακα - Τσεντεβίτα 72-79 (vid)

Νταρουσάφακα - Τσεντεβίτα 72-79 (vid)
Την πρώτη της νίκη στο ΤΟΡ 16 πανηγύρισε η Τσεντεβίτα που επικράτησε με 79-72 της Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη

Μετά από ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι πήραν την παρθενική τους νίκη στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, πραγματοποιώντας ανατροπή μέσα σε 35" και αφήνοντας την Νταρουσάφακα στην τελευταία θέση του Ε΄ομίλου.

Οι Κροάτες μ' αυτό το διπλό δικαιούνται να κάνουν όνειρα για πρόκριση, ενώ το ματς κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι έκαναν ενα σερί 7-0, «καθαρίζοντας» το ματς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Τσεντεβίτα εκμεταλλεύτηκε ουσιαστικά την αστοχία των γηπεδούχων στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, είχε την υπεροχή στα ριμπάουντ (40-33) και έτσι κατάφερε να φτάσει σε ένα σημαντικό «διπλό», εν όψει της συνέχειας.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζέικομπ Πούλεν τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους (3/7 δίποντα, 5/12 τρίποντα, 4/4 βολές){, 1 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 29 λεπτά, όντας ο καλύτερος παίκτης του παρκέ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Πολύ μέτρια εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Μπιέλιτσα και Πρέλντζιτς από πλευράς Νταρουσάφακα. Ο φόργουορντ των Τούρκων είχε 8 πόντους με 3/9 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, ενώ ο Πρέλντζιτς είχε μόλις 2 πόντους με 1/6 δίποντα σε 8 λεπτά.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Η Τσεντεβίτα έτρεξε σερί 7-0 μέσα σε 35" με το οποίο ολοκλήρωσε το παιχνίδι. Πρωταγωνιστές οι Πούλεν και Γουόκερ με 2 μεγάλα τρίποντα.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι κρατάνε τα πολύ καλά ποσοστά στις βολές (84%) και στα δίποντα (55%), ενώ οι νικητές τον πολύ καλό ρυθμό που είχαν στα τελευταία λεπτά.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Νταρουσάφακα τα κάκιστα ποσοστά στο τρίποντο (14%), ενώ η Τσεντεβίτα την εμφάνιση του Πίλεπιτς που είχε 5 πόντους με 1/6 προσπάθειες.