Ουνικάχα Μάλαγα - Εφές Αναντολού 75-85 (vid)

Ουνικάχα Μάλαγα - Εφές Αναντολού 75-85 (vid)
Την 3η της νίκη στο ΤΟΡ 16 πανηγύρισε η Εφές Αναντολού που έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Ουνικάχα, επικρατώντας με 85-75 με εκπληκτική άμυνα στα τελευταία 5'.

Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι για 38' η Εφές πήρε τη νίκη πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, μην επιτρέποντας στην Ουνικάχα να εκμεταλλευθεί την έδρα της.

Η τουρκική ομάδα με το αποτέλεσμα αυτό πήγε στο 3-2, ενώ η Ουνικάχα υποχώρησε στο 2-3 και έχασε έδαφος όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Εφές εκμεταλλεύθηκε τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας της σε δίποντα (52%) και τρίποντα (48%), αλλά και την καλή αμυντική της λειτουργία κατά διαστήματα, ειδικότερα στο 4ο δεκάλεπτο και έτσι πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Τζέισον Γκρέιντζερ, που σε 32 λεπτά είχε 22 πόντους με 4/6 δίποντα, 4/8 τρίποντα και 2/4 βολές. Μάζεψε επίσης 3 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και είχε 5 κερδισμένα φάουλ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Μέτρια εμφάνιση πραγματοποίησε ο Έντουιν Τζάκσον για την Ουνικάχα Μάλαγα. Ο Αμερικανός είχε 44 πόντους με 2/2 δίποντα, αλλά 0/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 4 λάθη σε 23 λεπτά συμμετοχής. Αριθμοί που του έδωσαν μόλις 3 βαθμούς στο index.

ΦΑΣΗ - ΚΛΕΙΔΙ: Το τελευταίο 5λεπτο η Εφές ήταν εντυπωσιακή. Έπαιξε ασφυκτική άμυνα και κράτησε χωρίς σκορ την Ουνικάχα, ενώ έτρεξε 9-0 σερί (το 75-76 έγινε 75-85) και έφτασε στη νίκη.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Στην Εφές κρατάνε την νίκη και την αποφασιστικότητα του τελευταίου 5λέπτου, ενώ στην Ουνικάχα το 100% στις βολές (8/8).

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι ελπίζουν ο τραυματισμός του Χέντριξ λίγα λεπτά πριν το τέλος να μην είναι σοβαρός, ενώ η Εφές το γεγονός πως επέτρεψε στην Ουνικάχα να ανανεώσει 19 φορές την επίθεσή της.