ΠΑΟΚ - Βαλένθια 75-72

Gazzetta team
ΠΑΟΚ - Βαλένθια 75-72
Με όπλο την εξαιρετική του άμυνα ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Βαλένθια με 75-72 για την 5η αγωνιστική και μπήκε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης.

Ο «δικέφαλος» έδειξε από το πρώτο δευτερόλεπτο πως δε θα πουλήσει εύκολα το τομάρι του και παρά τις απουσίες των Δέδα και Βασιλειάδη έπαιξε εκπληκτική άμυνα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού έφτασε στη δεύτερη νίκη του στη φάση των «32».

Οι γηπεδούχοι πλέον έχουν ρεκόρ 2-3, όπως και η Βαλένθια, ωστόσο η διαφορά του πρώτου αγώνα (16 πόντοι) δεν καλύφθηκε και έτσι έχουν μειονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία.

Ο ΠΑΟΚ δεν επέτρεψε στην Βαλένθια να βρει ρυθμό σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και παρότι ουσιαστικά δεν πήρε ούτε αυτός κάποια μεγάλη διαφορά, κατάφερε να κρατήσει το μικρό προβάδισμά του μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Εκεί, το παιχνίδι πήγε στη ρουλέτα των βολών, οι γηπεδούχοι ήταν ψύχραιμοι, διατήρησαν τη διαφορά και έτσι έφτασαν στη σπουδαία νίκη.

«Ήρωας» είχε την ευκαιρία να γίνει ο Τζάστιν Χάμιλτον, που αστόχησε σε δύσκολη προσπάθεια για τρεις πόντους, 2" πριν το φινάλε.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ παραμένει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης και θέλει νίκη κόντρα στη Λιμόζ την τελευταία αγωνιστική, αλλά και ήττα της Βαλένθια από την Όλντενμπουργκ, προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερο ποσοστό σε δίποντα (51%/50%), τρίποντα (43%/31%), αλλά και βολές (86%/80%). Είχε 7 κλεψίματα, όσα και η Βαλένθια, ενώ είχε 2 περισσότερα λάθη. Οι καλύτερες επιλογές στα τελευταία λεπτά, αλλά και κάποια πολύ κρίσιμα σουτ του επέτρεψαν να φτάσει στη νίκη και να διεκδικεί την πρόκριση την επόμενη αγωνιστική.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν ο Γουίλιαμ Χάτσερ. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 18 πόντους με 2/5 τρίποντα, 3/6 τρίποντα και 5/6 βολές, 3 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο, 4 ασίστ και 5 κερδισμένα φάουλ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Εκτός αγώνα ήταν ο Σαν Εμετέριο για τους Ισπανούς. Ο έμπειρος φόργουορντ δεν κατάφερε να σκοράρει (0/5 προσπάθειες), είχε 2 λάθη και έκανε 2 φάουλ σε 24 λεπτά. Μοναδικό θετικό τα 5 αμυντικά ριμπάουντ.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίποντο του Χάτσερ, 1:16' πριν το τέλος, που έδωσε «ανάσα» στον ΠΑΟΚ, κάνοντας το 67-66, 70-66.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ προφανώς κρατάει τη νίκη που τον ξαναβάζει στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά και το πάθος που έδειξε στο αμυντικό κομμάτι, ενώ η Βαλένθια την εμφάνιση του Βίβες που τελείωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Βαλένθια καλείται να αφήσει πίσω της την 3η σερί ευρωπαϊκή της ήττα και να ανασυγκροτηθεί, ενώ ο ΠΑΟΚ τα 16 λάθη, τα οποία θα μπορούσαν να του έχουν στοιχίσει.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 39-33, 58-55, 75-72

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.