Ο Ζοτς... δούλεψε για τον Παναθηναϊκό (vid)

Ο Ζοτς... δούλεψε για τον Παναθηναϊκό (vid)
Ούτε η Εφές κατάφερε να ανακόψει το τρένο που λέγεται Φενέρμπαχτσε, καθώς η ομάδα του Ζοτς επικράτησε με 77-73 και παρέμεινε αήττητη.

Με όπλο της την πολύ καλή άμυνα στα τελευταία λεπτά, η Φενέρμπαχτσε πέρασε (και) από την έδρα της Εφές, επικρατώντας με 77-73 και παρέμεινε αήττητη στον όμιλο του Παναθηναϊκού με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο τουρκικός εμφύλιος ήταν ανταγωνιστικός από την αρχή μέχρι το τέλος και παρότι η Εφές ήταν αυτή που είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης τελικά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Γνώρισε την 3η ήττα της στον όμιλο και έχασε έδαφος όσον αφορά την κατάκτηση μιας εκ των δυο πρώτων θέσεων που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στην 8άδα, ενώ μπαίνει και σε... μπελάδες ακόμη και για την πρόκριση.

Η Φενέρμπαχτσε εμμέσως δούλεψε και για τον Παναθηναϊκό, καθώς με τη νίκη της στέρησε από την Εφές τη δυνατότητα να ξεφύγει από τους «πράσινους». Έτσι, ο Παναθηναϊκός με νίκη την επόμενη εβδομάδα αποκτά πλεονέκτημα και μπορεί να κοιτάζει ακόμη ψηλότερα στη βαθμολογία.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ομάδα του Ομπράντοβιτς είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ δύο πόντων (17/27, 67%) και παρότι είχε 6 περισσότερα λάθη και τρία λιγότερα κλεψίματα, είχε αρκετά καλύτερες επιλογές επιθετικά και έτσι πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Η Εφές πλήρωσε την αστοχία και την αδυναμία της να προστατέυσει το καλάθι, καθώς δέχθηκε πολλούς εύκολους πόντους.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Παρότι κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Εκπέ Γιούντο με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μαχμούτογλου για την Φενέρ. Ήρθε από τον πάγκο και στα 16 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 14 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ με 4 κρίσιμα τρίποντα.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Πολύ κακή εμφάνιση από τον Μπίρκαν Μπατούκ της Εφές. Ο Τούρκος παίκτης είχε μόλις 2 πόντους με 0/3 προσπάθειες και 2/5 βολές, ενώ έκανε και 2 φάουλ σε 14 λεπτά συμμετοχής.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το μικρό 6-0 σερί της Φενέρμπαχτσε στα τελευταία κρίσιμα λεπτά που της έδωσε τη νίκη. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έκαναν το 70-71, 70-77.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Φενέρ κρατά την ευστοχία της στα σουτ δύο πόντων, αλλά και τη νίκη που τη χρίζει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, ενώ η Εφές την εμφάνιση του Οσμάν που ήταν μια ομάδα μόνος του στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι τα κάκιστα ποσοστά σε δίποντα (43%), τρίποντα (35%) και βολές (60%), ενώ η Φενέρμπαχτσε τα 18 λάθη και το 30% στα τρίποντα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.