Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Λευκάδα: «Κινδύνεψαν ζωές»

Gazzetta team
Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Λευκάδα: «Κινδύνεψαν ζωές»

bet365

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τα επεισόδια στην Λευκάδα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο που μετατράπηκε σε πεδίο μάχης έδωσε ο ιδιοκτήτης. «Κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές» δήλωσε.

Λεπτομέρειες που σοκάρουν έδωσε ο Βασίλης Αραβανής, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Λευκάδα, για τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Το πώς ενημερώθηκε για τα επεισόδια: «Δεν ήμουν παρών στα γεγονότα. Ειδοποιήθηκα κατά τις έξι το πρωί. Μόλις τελείωσαν τα γεγονότα με ειδοποίησαν οι άνθρωποι του ξενοδοχείου και βρέθηκα στη Λευκάδα κατά τις 13:00».

Τους οπαδούς του Ολυμπιακού που διέμεναν στο ξενοδοχείο: «Στο ξενοδοχείο φιλοξενούνταν κάποιοι πελάτες, κάποιοι εκ των οποίων ήταν φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Δεν ξέρω αν ήταν οργανωμένοι ή όχι. Πάντως η κράτηση έγινε από ένα σοβαρό τουριστικό γραφείο. Έμαθα ότι είχαν πολιτισμένη συμπεριφορά και δεν διανοήθηκαν οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου ότι θα υπάρξει κάποια παρεκτροπή».

Το πώς έγιναν τα επεισόδια: «Περί τις πέντε το πρωί εισέβαλαν στο νησί-και λέω ‘εισέβαλαν’ γιατί ήταν επιχείρηση-περίπου 150-200 οπαδοί εξ όσων μαθαίνω του Παναθηναϊκού. Κι εγώ είμαι Παναθηναϊκός, με λύπη μου το λέω. Ο στόχος τους ήταν να επιτεθούν στο ξενοδοχείο, όπως αποδείχτηκε από τα γεγονότα. Υπήρχε μια άσχημη κατάσταση, με κίνδυνο ζωών. Έπεσαν πέτρες και μολότοφ μέσα σε δωμάτια. Υπήρξε κίνδυνος πυρκαγιάς. Έφτασαν μέχρι τα δωμάτια και κλωτσούσαν πόρτες. Ενδεχομένως οι φιλοξενούμενοι οπαδοί του Ολυμπιακού να προσπάθησαν να αμυνθούν και να προστατευτούν. Σε κλειστό χώρο είναι δύσκολο να ελεγχθεί αυτή η κατάσταση και δημιουργήθηκε έτσι πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος να χαθούν ζωές».

Την επικοινωνία του ξενοδοχείου με την αστυνομία: «Υπάλληλοι του ξενοδοχείου επικοινώνησαν με την αστυνομία και είπαν ‘μας καίνε’. Όλοι αιφνιδιάστηκαν».

Τις ζημιές στο ξενοδοχείο: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Με στενοχωρεί πολύ. Έβαινε προς το τέλος της μια ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου. Δεν έχουμε κάνει ακόμη αποτίμηση των ζημιών. Συνεχίζεται η καταγραφή σήμερα, ενδεχομένως να τελειώσει αύριο».

Τη βία στα ελληνικά γήπεδα: «Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που αποκτά τεράστιες διαστάσεις. Δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό. Κατά τη γνώμη μου χρησιμοποιείται ο αθλητισμός ως άλλοθι».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα