Τσεντεβίτα - Φενέρμπαχτσε 89-59 (vid)

Τσεντεβίτα - Φενέρμπαχτσε 89-59 (vid)
Η Φενέρμπαχτσε δεν ήταν... Φενέρμπαχτσε στην Κροατία και η Τσεντεβίτα την διέλυσε με 89-59 για την 12η αγωνιστική του ΤΟΡ 16.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μόνο ευχαριστημένος δε μπορεί να είναι από την εικόνα της ομάδας του στο Ζάγκρεμπ, καθώς η εμφάνισή της ήταν αδικαιολόγητα κακή.

Ο Σέρβος προπονητής είναι δεδομένο πως θα... τα χώσει στους παίκτες του, καθώς παρότι στο 4ο δεκάλεπτο η ομάδα του έχανε με 30 πόντους, εκείνος παρακολουθούσε την αναμέτρηση ανέκφραστος και καθισμένος στον πάγκο.

Η Φενέρ έχει ήδη σφραγίσει την πρώτη θέση στον όμιλό της, οπότε παρουσιάστηκε τελείως αδιάφορη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η εικόνα της ωστόσο, δεν είχε καμία σχέση με αυτή της Τσεντεβίτα, η οποία παρότι είναι και μαθηματικά αποκλεισμένη είχε διάθεση και το έδειξε και στα 40 λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της τουρκικής ομάδας, χωρίς τον κορυφαίο σέντερ της, Γιαν Βέσελι, ο οποίος είναι γνωστό πως θα χάσει όλη τη φάση των «8».

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Τσεντεβίτα είχε πολύ καλύτερα ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα (55%/50%), τρίποντα (46%/17%) και βολές (81%/64%), 10 περισσότερα ριμπάουντ, 5 περισσότερα κλεψίματα και 9 παραπάνω ασίστ.

Ενδεικτικό του πόσο κακή ήταν η Φενέρ το γεγονός ότι το συνολικό ράνκινγκ της ομάδας ήταν 37, έναντι 116 της Τσεντεβίτα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Τζέιμς Ουάιτ. Ο Αμερικανός είχε 11 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 5 ασίστ σε 26 λεπτά.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ολόκληρη η ομάδα της Φενέρ ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Από το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης η Τσεντεβίτα έδειξε πως είναι η μόνη ομάδα του γηπέδου που παίρνει το παιχνίδι στα σοβαρά. Προηγήθηκε με 22-13 και έκτοτε ανέβαζε τη διαφορά συνεχώς μέχρι το τέλος.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Τσεντεβίτα τις εντυπώσεις, καθώς παρότι είναι αποκλεισμένη έδειξε θέληση και διάθεση να παίξει, ενώ η Φενέρμπαχτσε την επιστροφή του Πέρο Άντιτς στη δράση μετά από σχεδόν 2 μήνες αποχής.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Φενέρμπαχτσε τα πάντα, ενώ η Τσεντεβίτα τα 15 λάθη.