Μπαρτσελόνα - Μπάμπεργκ 75-57 (vid)

Μπαρτσελόνα - Μπάμπεργκ 75-57 (vid)
Η Μπαρτσελόνα ήταν καταιγιστική απέναντι στη Μπάμπεργκ, δεν της άφησε περιθώρια αντίδρασης, επικράτησε με 75-57 και πλέον είναι «αγκαλιά» με την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί απόψε και έδειξαν από το πρώτο λεπτό πως δεν σκόπευαν να αφήσουν την Μπάμπεργκ να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι.

Η Μπαρτσελόνα πήρε την 7η νίκη της στο ΤΟΡ 16 και έτσι πρέπει να επικρατήσει της Ζαλγκίρις στο Κάουνας την επόμενη αγωνιστική προκειμένου να προκριθεί στους «8» ανεξαρτήτως των υπολοίπων αποτελεσμάτων.

Η Μπάμπεργκ δεν αποκλείστηκε, παρά την ήττα, ωστόσο οι πιθανότητες πρόκρισης για τους Γερμανούς είναι ελάχιστες, καθώς σε καμιά περίπτωση δεν κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Από ελληνικής πλευράς, ο Στράτος Περπέρογλου είχε 7 πόντους (2/4 διπ, 1/4 τρ), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 ασίστ σε 21 λεπτά, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ αγωνίστηκε μόλις για 2'31".

Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε και η απόδοση του Νίκου Ζήση, ο οποίος στα 24 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ είχε 4 πόντους (2/7 διπ, 0/2 τρ), 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 ασίστ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπαρτσελόνα ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, καθώς πήγε στην ανάπαυλα με προβάδισμα 20 πόντων (43-23). Εκτός αυτού, είχε καλύτερα ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα (56%/47%), ενώ είχε και 21 εύστοχες βολές έναντι μόλις 8 της αντιπάλου της. Οι παίκτες του Πασκουάλ μάζεψαν 5 περισσότερα ριμπάουντ και είχαν και 3 παραπάνω κλεψίματα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα ήταν ο Αμπρίνεζ με 13 πόντους, ωστόσο κορυφαίος παίκτης ήταν ο Τζόι Ντόρσεϊ. Ο Αμερικανός σέντερ είχε 8 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Πολύ κακή βραδιά για τον Λέον Ραντόσεβιτς, ο οποίος σε 20 λεπτά είχε 2 πόντους με 1/5 προσπάθειες, ενώ είχε 2 λάθη και 3 φάουλ.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο της Μπαρτσελόνα, η οποία έπιασε εξαιρετικό ρυθμό τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Σκόραρε 25 πόντους και δέχθηκε μόλις 11 για να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ της +20 (43-23).

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Μπαρτσελόνα την ευστοχία στις βολές (21/25, 84%), ενώ η Μπάμπεργκ την εμφάνιση του Ουοναμέικερ που είχε 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Αμφότερες οι δυο ομάδες την αστοχία τους πίσω από τα 6,75μ.