Ρεάλ Μαδρίτης - Χίμκι 83-70 (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης - Χίμκι 83-70 (vid)
Η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, επικράτησε σχετικά εύκολα της Χίμκι με 83-70 και προκρίθηκε στα προημιτελικά όπου την περιμένει η Φενέρμπαχτσε.

Σε μια αναμέτρηση ζωής ή θανάτου η Ρεάλ ήταν καλύτερη, δε συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση από την Χίμκι, την νίκησε, την απέκλεισε και προκρίθηκε αυτή στα playoffs, όπου αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η Χίμκι κατάφερε να είναι ανταγωνιστική μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, ηττήθηκε για ακόμη μια φορά εκτός έδρας και έτσι... ολοκλήρωσε την φετινή ευρωπαϊκή της περιπέτεια.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και απειλήθηκαν μονάχα σε ένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου. Είχαν 8 λιγότερα λάθη από τη ρωσική ομάδα, καλύτερα ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα (39,5%/23,1%), τα οποία αποτέλεσαν και μεγαλύτερο όπλο τους στο δρόμο προς τη νίκη (15 εύστοχα). Εκτός αυτού είχαν 9 παραπάνω ασίστ και 2 περισσότερα κλεψίματα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε ο Φελίπε Ρέγες, ο οποίος σε 25 λεπτά συμμετοχής είχε 18 πόντους και 8 ριμπάουντ. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ροντρίγκεθ που είχε νταμπλ νταμπλ με 10 πόντους και 10 ασίστ, ενώ πρώτος σκόρερ της Ρεάλ ήταν ο Τζέισι Κάρολ με 23 πόντους και 5/8 τρίποντα.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Κακή εμφάνιση, για τα δεδομένα του, πραγματοποίησε ο Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος στο κρισιμότερο παιχνίδι της σεζόν για τη Χίμκι είχε 6 πόντους με 3/4 βολές και 1/8 τρίποντα.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το δεύτερο ημίχρονο της Ρεάλ, η οποία βελτίωσε πολύ την άμυνά της, μέσα από την οποία κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά και να προηγηθεί ακόμη και με 15 πόντους (81-66, 36').

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Ρεάλ φυσικά την πρόκριση και την εμφάνιση πρωταθλήτριας σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, ενώ η Χίμκι την εμφάνιση του Ράις που τελείωσε το ματς με 24 πόντους και 4 ασίστ.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Χίμκι την αστοχία της στα τρίποντα (23,1%) και τα πολλά (17) λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 33-28, 54-49, 66-58, 83-70