Το στοίχημα της...ψαλίδας!

Το στοίχημα της...ψαλίδας!

Το στοίχημα της...ψαλίδας!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την ψαλίδα που κλείνει με τους μεγάλους της Αθήνας

Το παιχνίδι του ΑΡΗ με τον Παναθηναικό πιστοποίησε για μία ακόμα φορά την ανοδική πορεία που βρισκεται φέτος ο ΑΡΗΣ. Ο Πρίφτης έχει καταφέρει με μία δεμένη ομάδα, με ένα πολύ σφικτό σύνολο να καλύπτει μέρος των αδυναμιών της ομάδας. Μέρος όμως των αδυναμιών με δεδομένο ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει το βάθος στον πάγκο για παιχνίδια ανα δυο-τρεις μέρες και φυσικά σε σύγκριση με ΟΣΦΠ και ΠΑΟ δεν υπάρχει καν βάθος πάγκου.

Όταν λείπει και ο βασικός σου σέντερ οι επιλογές είναι συγκεκριμένες. Και χθες όσο ο Παναθηναικός είχε φυσιολογικά ως κακά ποσοστά στο τρίποντο, ο ΑΡΗΣ ήταν κοντά στο σκορ. Μόλις πέτυχε 5 συνεχόμενα τρίποντα, η διαφορά ξέφυγε και το παιχνίδι στην ουσία κρίθηκε.

Ο ΑΡΗΣ δεν είχε επιλογές να αντιμετωπίσει τους ψηλούς του Παναθηναικού πόσο μάλλον όταν 2-3 σφυρίγματα φόρτωσε Κοέν και Σίμτσακ με φάουλ. Άνθρωπος να δώσει ανάσες στον Γουάιτ πλέον δεν υπάρχει (και αυτή είναι η μεγαλύτερη απώλεια με την μεταφορά του Κοέν σε θέση σέντερ αντί να παίζει τον ρόλο του μπακ-απ του Γουάιτ).

Είναι ξεκάθαρο ότι φέτος υπήρξε επιλογή να πάει το μπάτζετ μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο σε συνδυασμό με την αποπληρωμή των χρεών από το παρελθόν. Έχω πολλές φορές σημειώσει ότι θα ήθελα μία προσθήκη παίκτη πριν τα πλέι-οφ που θα έκανε πιο ανταγωνιστική την ομάδα, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που μετράει είναι ποιες ισορροπίες θέλει να κρατήσει ο προπονητής και ποιες επιλογές παικτών υπήρχαν για να αλλάξει ένας παίκτης.

Όπως επίσης και η αξιολόγηση του που μπορείς να φτάσεις φέτος με το υπάρχον ρόστερ. Γιατί φέτος ο ΑΡΗΣ μπορεί να κοντράρει μέχρι ένα σημείο τους δυο της Αθήνας. Μέχρι ένα σημείο όμως. Να πάρει ενδεχομένως και νίκες στο Αλεξάνδρειο. Να παλέψει, αλλά ως εκεί.

Δείχνει όμως και στα ματς με ΟΣΦΠ και στα ματς με τον ΠΑΟ ότι η ψαλίδα έχει μικρύνει. Και είναι ξεκάθαρο επίσης ότι με συγκεκριμένες κινήσεις μπορεί να μικρύνει ακόμα περισσότερο και να ξεκινήσει ο ΑΡΗΣ να διεκδικεί πολλά περισσότερα. Το καλύτερο όλων είναι όμως ότι άπαντες στον ΑΡΗ ξέρουν το τι χρειάζεται για να ενισχυθεί η ομάδα. Ξέρουν που πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα. Και αν κρίνουμε από τα ποσοστά επιτυχίας που έχει ο Πρίφτης στις επιλογές παικτών τότε σίγουρα οι προοπτικές τη νέα σεζόν θα είναι πολύ μεγαλύτερες για να νιώσουν οι δυο της Αθήνας καυτή την ανάσα του Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ.

Αρχικά όμως για να μιλήσουμε για το ρόστερ της επόμενης σεζόν, θα πρέπει να οριστικοποιήσουμε την παραμονή του Πρίφτη που κατάφερε και κέρδισε το πιο δύσκολο μπασκετικό κοινό στην Ελλάδα. Στην συνέχεια για ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο τα πράγματα θα ειναι σαφέστατα πιο εύκολα με μια όμως πολύ σημαντική παράμετρο. Ο...χρόνος του μέλιτος είναι φέτος για διοίκηση και προπονητή. Τη νέα σεζόν-όποιος βλέπει ρεαλιστικά και γνωρίζει το περιβάλλον του ΑΡΗ- οι απαιτήσεις θα είναι σαφέστατα πολύ μεγαλύτερες, όσο και αν αυτο εμπεριέχει και μία μορφή παραλογισμού για ένα σύλλογο που πέρσι τέτοια εποχή και πριν την έλευση Λάσκαρη ήταν στα όρια του. Αυτή όμως ειναι η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη, στον ελληνικό αθλητισμό. Και το μεγάλο στοίχημα της οικογένειας Λάσκαρη.

ΥΓ1 Ο ΑΡΗΣ δεν έχει να χάσει τίποτα ούτε αύριο, ούτε βέβαια στα ματς στο Αλεξάνδρειο. Γιατί πιστεύω ότι τα ματς στο Αλεξάνδρειο θα είναι τελικά δυο...

ΥΓ2 Για να καταλάβετε όλοι πώς λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Παπαθανασάκης που παραδέχθηκε ότι δεν έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα(πέρα από τις οφειλές σε παίκτες), αναρωτιόνταν αν θα πάρει άδεια η ομάδα του και τώρα που δεν πήρε είπε ότι θα μπορούσε αν ήθελε να την πάρει σε 5΄λεπτά. Οι παράγοντες πάντα ξεχνάνε ότι υπάρχει διπλή ανάγνωση σε ότι λένε. Όπως πχ το τι έγινε πέρσι και την πήρε σε δεύτερο βαθμό. Πέρσι δηλαδή ήθελε; Και αυτά τα γράφω φυσικά σε σχέση με ότι έγινε πέρσι με τον ΑΡΗ και το τι έγινε πέρσι με την ΕΠΟ...

ΥΓ3 Θέμα Κάλας δεν υπάρχει για τον ΑΡΗ σε καμία των περιπτώσεων. Ή μάλλον για να είμαι ακριβής θέμα Κάλας προσπαθούν να δημιουργήσουν τα μίντια, αλλά δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Άλλωστε όπως έχει σημειώσει το blog ο Ελληνοαμερικανός σε άλλη ομάδα αναμένεται να επενδύσει...

ΥΓ4 Καλά ρε παιδιά, ο “προδότης” Κοντρέρας που πήγε στην ομάδα του Πειραία, προτείνει παίκτες; Όπως φυσικά και στην περίπτωση του Βασιλειάδη μόνο αν ήταν στον ΑΡΗ αυτοί οι παίκτες θα γίνονταν και αντίστοιχα θέματα. “Τάξις και Ηθική” που έλεγε και ο... Πόποτας. “Τάξις και Ηθική”. Για τους άλλους όμως...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!