Το διαβατήριο για το... Καρπενήσι και το ντεμπούτο της 14ης Ιουνίου! (pics)

Το διαβατήριο για το... Καρπενήσι και το ντεμπούτο της 14ης Ιουνίου! (pics)

bet365

Ο Βασίλης Σκουντής συνεχίζει τη... Διαμαντιάδα στο ειδικό section του gazzetta.gr και θυμάται πώς και πότε ήρθε η κλήση του στην Εθνική ομάδα, αλλά και την πρώτη τους συνομιλία για τις καθιερωμένες δηλώσεις.

Το 'χει το χάζι του ο λεγάμενος. Το ΄χει και πολύ μάλιστα! Το είχε από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στη σκηνή και ξένιζε με αυτό το ιδιαίτερο στιλ το οποίο λίγους έπειθε για το τι έμελλε γενέσθαι με την πάρτη του. Τους περισσότερους τους άφηνε αδιάφορους, κάποιοι μάλιστα τον απέρριπταν είτε μετά πολλών, είτε μετ' ολίγων επαίνων...

Όταν στις 30 Ιουνίου του 2001 κτύπησε το τηλέφωνο του και άκουσε από την άλλη άκρη της γραμμής τον Τάκη Μπακογεώργο να τον ενημερώνει εκ μέρους της ΕΟΚ για την παρθενική πρόσκληση του στην Εθνική ομάδα των ανδρών, του έφυγε ο τάκος!

“Ευχαριστώ πολύ, αλλά ξέρετε... δεν έχω διαβατήριο. Μου έχει λήξει” ήταν οι μόνες κουβέντες που ψέλλισε. Ο Μπακογεώργος έβαλε τα γέλια και τον καθησύχασε: “Μην ανησυχείς. Θα κατέβεις στην Αθήνα και θα πάτε με πούλμαν στο Καρπενήσι για την προετοιμασία. Δεν χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή διαβατήριο, αλλά πρέπει να βγάλεις καινούργιο”!

Μια εβδομάδα αργότερα η Ελληνική Ομοσπονδία ανακοίνωσε επισήμως μέσω δελτίου Τύπου τις προσκλήσεις του Κώστα Πετρόπουλου για την προετοιμασία ενόψει του Ευρωμπάσκετ και τότε ο Διαμαντίδης συνειδητοποίησε πώς κάτι σοβαρό του συνέβαινε! Το κινητό τηλέφωνο του άρχισε να βαράει ασταμάτητα κι ένας από εκείνους που πρόλαβαν να μιλήσουν μαζί του και να του ζητήσουν ένα σχόλιο για το... ευτυχές γεγονός ήταν και η αφεντιά μου.

Υπήρξα θρασύς, διότι (θυμάμαι ότι) μολονότι του τηλεφώνησα για μια σύντομη δήλωση δεν περιορίστηκα στην αντίδραση του για την πρόσκληση στην Εθνική ομάδα. Δεδομένου ότι τότε ο Διαμαντίδης ήταν 21 ετών, αγωνιζόταν στον Ηρακλή και δεν είχε απασχολήσει σοβαρά την επικαιρότητα, εκμεταλλεύθηκα την ευκαιρία να μάθω μερικά πράγματα για την πάρτη του...

Έχω κρατήσει στο αρχείο μου τις σημειώσεις από εκείνη την τηλεφωνική συνέντευξη και ιδού κάποιες από τις εξομολογήσεις του:

  • “Τρώω με το δεξί, γράφω με το δεξί, είμαι σε όλα δεξιόχειρας, εκτός από το μπάσκετ, στο οποίο από την πρώτη στιγμή, κατά έναν περίεργο τρόπο, συνήθισα να χειρίζομαι την μπάλα με το αριστερό”

  • Έχω μια μικρή εμπειρία στις εθνικές ομάδες από το περυσινό (ΣΣ: 2000) Ευρωμπάσκετ Νέων στην Οχρίδα, αλλά δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο εκεί για να εντυπωθεί στο μυαλό μου. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα με τότε να προσκληθώ τώρα στην Εθνική ομάδα των ανδρών. Όταν μου τηλεφώνησαν από την ΕΟΚ, λίγο έλειψε να μου πέσει το τηλέφωνο από την έκπληξη. Σύμφωνοι, βοήθησα λίγο τον Ηρακλή στη σεζόν που τελείωσε, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα προσκληθώ στην Εθνική. Προφανώς ο κύριος Πετρόπουλος εκτίμησε κάποια πράγματα που είδε και εύχομαι να μην τον εκθέσω για την επιλογή του

  • Είτε το περίμενα, είτε όχι, σημασία έχει ότι προσκλήθηκα και θα κάνω ό, τι περνάει από το χέρι μου για να επιλεγώ στη δωδεκάδα και να παίξω στο Ευρωμπάσκετ. Εάν πάλι αποκλειστώ, δεν πειράζει. Θα έχω βγει ωφελημένος από την εμπειρία της συμμετοχής στην προετοιμασία και θα νιώθω υπερήφανος.

  • Ο Ηρακλής από τη φύση του είναι μια ομάδα που αναδεικνύει τις δυνατότητες των παικτών του και τους ανοίγει δρόμους. Αυτή τη στιγμή έχουμε άλλα τέσσερα παιδιά στις μικρότερες Εθνικές ομάδες: τον Παπαϊωακείμ, τον Σχορτσανίτη, τον Λυμπάρη και τον Χάρη Μαρκόπουλο, που δυστυχώς στάθηκε πολύ άτυχος με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

  • Είμαι θιασώτης του Θοδωρή Παπαλουκά. Μου αρέσει πολύ το στιλ του, αλλά και επειδή έχει μια ξεχωριστή αγωνιστική φυσιογνωμία. Είναι ψηλος, γρήγορος, εκρηκτικός, βλέπει τις φάσεις προτού γίνουν και έχει τη δυνατότητα να απογειώσει μια ομάδα.

Αυτά είχα... ψαρέψει εκείνο το μεσημέρι από τον Διαμαντίδη, που όντως δεν είχε κάνει κάτι ιδιαίτερο στο Ευρωμπάσκετ της Οχρίδας, αλλά ούτε επιλέχθηκε στη δωδεκάδα της Εθνικής ανδρών η οποία έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ εκείνης της χρονιάς στην Αττάλεια της Τουρκίας. Αντ' αυτής παρέμεινε στην Εθνική Νέων με την οποία τον Αύγουστο έπαιξε σε ένα Τουρνουά στο Ροζέτο και τον Σεπτέμβριο στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Τύνιδα, όπου η ελληνική ομάδα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Τώρα που παρατηρώ την πορεία του στις εθνικές ομάδες, ανακαλύπτω κάτι εξίσου συγκλονιστικό με το γεγονός ότι γεννήθηκε την ίδια ημέρα που ντεμπούταρε ο Νίκος Γκάλης στην Εθνική ομάδα: ο Διαμαντίδης φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής ανδρών σε αγώνα του Τουρνουά Ακρόπολις του 2002 με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη και με αντίπαλο την Ιταλία (64-66) σε μια ημερομηνία η οποία είναι σημαδιακή στα χρονικά του ελληνικού αθλητισμού....

Στις 14 Ιουνίου!!!

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων στον αγώνα στον οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική ανδρών ο Διαμαντίδης:

ΕΛΛΑΔΑ: Διαμαντίδης 4, Χατζηβρέττας 9, Παπαλουκάς, Ταπούτος, Σιγάλας 9, Φώτσης 8, Διαμαντόπουλος 9,Ντικούδης 5, Γλυνιαδάκης 7, Τσαρτσαρής 9, Κούβαρης 4.
ΙΤΑΛΙΑ: Γκόρι 9, Καραρέτο, Ρομπαντόνι, Τονόλι 6(1), Μπαρλέρα, Ριγκέτι 11, Πετσίλε 11, Σανταρόσα 16(4), Μαλαβεντούρα 2, Μίαν, Τσιταντίνι 4, Μικελόρι 7.

Δείτε το ειδικό section του gazzetta.gr για τον Δημήτρη Διαμαντίδη

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα