«Όσο και να το θέλει ο Διαμαντίδης, είμαστε το φαβορί!»

«Όσο και να το θέλει ο Διαμαντίδης, είμαστε το φαβορί!»
Ο Ματ Λοτζέσκι, τραυματίας στο μεγαλύτερο μέρος της εφετινής σεζόν, αλλά πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στα εφετινά play-offs, περιμένει πολύ ανταγωνιστικούς τελικούς και σχολιάζει στο gazzetta.gr το Final 4 του Βερολίνου.

Πέρυσι τέτοια μέρα, οι «ερυθρόλευκοι», ρύθμιζαν τις τελευταίες λεπτομέρειες του ταξιδιού τους στην Μαδρίτη και ετοίμαζαν τις βαλίτσες τους για το 9ο Final 4 της ιστορίας τους, στο οποίο έμελλε να χάσουν στον τελικό, όπως και πριν από 21 χρόνια, από τη Ρεάλ. Φέτος, λόγω των τραυματισμών (Γιανγκ και Λοτζέσκι), των πολλών αλλαγών, της κακής διαχείρισης και της έλλειψη διάρκειας στην απόδοσή της ομάδας, το ευρωπαϊκό «όνειρο» τελείωσε νωρίς, με τον Ολυμπιακό να μένει για πρώτη φορά εκτός του Top-8 της Euroleague, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.

Μοιραία, μετά την και την απώλεια του Κυπέλλου στο ξεκίνημα της σεζόν, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει ρίξει το βάρος της στην διατήρηση των σκήπτρων του πρωταθλήματος, με τους Πειραιώτες να απέχουν ένα βήμα από την πρόκρισή τους στον τελικό της Basket League. Σημαντικό όπλο στην προσπάθεια των πρωταθλητών, είναι δίχως άλλο, ο Ματ Λοτζέκσι, που μετά από μία περιπετειώδη χρονιά, γεμάτη τραυματισμούς και ασθένειες, έχει επιστρέψει στο αγωνιστικό rotation του Ολυμπιακού.

«Μου έλειψαν τα παιχνίδια, νιώθω ότι έκανα μόνο προπόνηση!»

Ο 30χρονος γκαρντ που απουσίασε αθροιστικά σχεδόν 4 μήνες, επανήλθε διψασμένος για μπάσκετ και αυτό φαίνεται από τη συνεισφορά του στο παιχνίδι της ομάδας του και από τα νούμερά του στα εφετινά play-offs του ελληνικού πρωταθλήματος. «Σίγουρα είναι πολύ απογοητευτικό να βλέπεις τα play-offs και το Final 4 από την τηλεόραση, ειδικότερα όταν την προηγούμενη χρονιά είχες φτάσει στον τελικό και είχες διεκδικήσει το τρόπαιο. Γενικά μου έλειψε πολύ η δράση και ειδικότερα στην Euroleague, γιατί ειδικότερα φέτος, έπαιξα τόσο λίγο που νιώθω ότι έκανα μόνο προπόνηση. Γι' αυτό και τώρα ανυπομονώ για το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για να βοηθήσω την ομάδα στον τελευταίο στόχο που απέμεινε.», είπε αρχικά ο Αμερικανός με το βελγικό διαβατήριο στο gazzetta.gr, μετά τη 2η νίκη (80-67) των «ερυθρολεύκων» επί της ΑΕΚ στην ημιτελική φάση της ελληνικής post-season.

«Η αμυντική προσέγγιση της ΑΕΚ μοιάζει με του Παναθηναϊκού!»

«Όλοι περιμέναμε ότι οι αντίπαλοί μας θα ήταν καλύτεροι στο 2ο παιχνίδι και πολύ πιο ανταγωνιστικοί από το πρώτο, στο οποίο κερδίσαμε πολύ εύκολα. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ελέγξαμε το ματς και προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε όλους τους παίκτες, έτσι ώστε να βρει ο καθένας τον ρόλο του και να βελτιώσουμε τη συνολική μας απόδοση ενόψει των τελικών. Κακά τα ψέματα, αυτά τα ματς είναι η καλύτερη προθέρμανση για την μάχη του τίτλου και το καλό, πέρα από το ότι είμαστε πλήρεις, είναι ότι ο τρόπος παιχνιδιού της ΑΕΚ μοιάζει πολύ με τον αντίστοιχο του Παναθηναϊκού. Στην άμυνα, παίζει γύρω από την μπάλα και επιλέγει να ρισκάρει, με το “4άρι” της να δίνει πολλές βοήθειες και να αφήνει πολλά ελεύθερα σουτ και αυτές οι προσαρμογές, πιστεύω θα αποβούν χρήσιμες.», σχολίασε ο πρώτος σκόρερ (μ.ο. 12,5π., 2,7ασ. & 1,5κλ. με 83,3% στις βολ., 71,4% στα διπ. & 55,6% στα τριπ.) των πρωταθλητών στα εφετινά play-offs.

«Δεν βλέπω 3-0, αλλά είμαστε φαβορί!»

«Νομίζω ότι οι τελικοί φέτος θα είναι πιο ανταγωνιστικοί από πέρυσι που κερδίσαμε με 3-0 στις νίκες! Και οι δύο ομάδες – ειδικότερα εμείς που δεν μπήκαμε ούτε στα play-offs – θα είναι πολύ «πεινασμένες» λόγω του αποκλεισμού από το Final 4 της Euroleague. O Διαμαντίδης σίγουρα θέλει να τελειώσει την καριέρα του με ένα πρωτάθλημα, όμως, πιστεύω ότι, όπως και να 'χει, είμαστε το φαβορί. Όχι μόνο επειδή έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά λόγω της αγωνιστικής εικόνας μας. Νομίζω ότι καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της σειράς, θα παίξει το πρώτο παιχνίδι.», υπερθεμάτισε ο Ματ Λοτζέσκι, που αναγκαστικά θα παρακολουθήσει το εφετινό Final 4 από τον τηλεόραση και τον καναπέ. Ποια είναι άραγε τα προγνωστικά του;

«Μην υποτιμάτε την Λοκομοτίβ και τον Μπουρούση!»

«Προφανώς οι δύο ομάδες με τα μεγαλύτερα budgets, δείχνουν ότι ξεχωρίζουν σε λύσεις, ποιότητα και εμπειρία, γι' αυτό και θεωρούνται τα μεγάλα φαβορί. Έχω την εντύπωση, όμως, ότι η Λοκομοτίβ Κουμπάν μπορεί να κάνει την έκπληξη, γιατί έχει κερδίσει ήδη μία φορά την ΤΣΣΚΑ, φέτος κι έτσι όπως παίζει μπορεί να κοιτάξει στα μάτια κάθε αντίπαλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Λαμποράλ δεν έχει πιθανότητες. Ο Μπουρούσης κάνει εξαιρετική χρονιά, οι δύο Αμερικανοί γκαρντ, δίνουν φοβερή ενέργεια και στην βραδιά τους μπορούν να διαλύσουν οποιοδήποτε αμυντικό σύστημα, οπότε όλα είναι πιθανά σε ένα ματς των 40 λεπτών.», επεσήμανε ο έμπειρος άσος του Ολυμπιακού, πριν καταθέσει την ψήφο του για τον πολυτιμότερο παίκτης της εφετινής διοργάνωσης: «Είμαι μεταξύ του Μπουρούση και του Ντιλέϊνι, αλλά νομίζω ότι ο Μπουρούσης το αξίζει περισσότερο!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα